Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor vinner Liverpool

Foto: SCANPIX.
Sist oppdatert:
Ifølge Nettavisens journalist Roy Kvatningen.

Helt siden jeg oppdaget et fotballkort med Kenny Dalglish i 1983 har jeg holdt med Liverpool. Det var opptur på opptur de første årene, men etter hvert ble det tyngre. Jeg har sett utallige timer med kjedelig fotball.

Nå er det endelig moro!

Liverpool har feid gresset med Real Madrid (4-0), Manchester United (4-1) og Aston Villa (5-0) og sett ut som en uimotståelig monstermaskin av kraft og angrepsvilje. Vi har faktisk sett ut som det Valencia-laget som Rafael Benitez ydmyket og slaktet Liverpool med i 2002.

Har fått troen
For første gang siden starten av 90-tallet tror jeg nå at Liverpool vinner Premier League (Ok, det er mulig jeg var i overkant optimistisk et par sesonger på slutten av 90-tallet også, men det var til mitt forsvar før jeg ble journalist og måtte se Liverpool med litt mer objektive øyne).

Nå, etter 5-0-seieren over Aston Villa, er jeg overbevist: Liverpool vinner. Allerede denne sesongen!

Det er nok fortsatt et klart flertall som tror på Manchester United, og det finnes selvfølgelig mange gode grunner til å tro på den regjerende ligamesteren. Jeg vil gjerne forklare hvorfor jeg tror på Liverpool.

Tidligere har Liverpool gitt bort totalt unødvendige poeng mot svake lag, og vi trenger ikke å gå lenger tilbake enn Middlesbrough-kampen 28. februar (0-2) eller Wigan- og Stoke-kampene i januar (henholdsvis 1-1 og 0-0) for å finne eksemplene. Men da var ligagullet noe spillerne leste om i avisene, noe klubben ikke hadde sett siden 1990.

Nå er ligagullet bare åtte kamper unna.

Har sluppet seg løs
- Problemene våre har kommet av at vi har tenkt for negativt og lagt for mye press på oss selv. Forskjellen nå er at vi har sluppet fri fra lenkene og all den angsten vi hadde tidligere i sesongen, er borte, sa Steven Gerrard til News of the World før søndagens kamp mot Aston Villa.

5-0-resultatet tyder på at han har helt rett.

Jeg tror at Liverpool nå ser at det faktisk er mulig å vinne Premier League, at det er mulig å spille like bra som Darren Fletcher og John O’Shea. Og viljen til å vinne, sulten, suget, alt dette må være større hos Liverpool enn Manchester United.

United har tross alt vunnet Premier League de to siste sesongene.

- Jeg har sagt at jeg ville byttet bort alle medaljene jeg kan vinne i resten av karrieren min for å vinne ligagullet, og jeg mener det, sa Steven Gerrard i det samme News of the World-intervjuet.

Dette er den viktigste årsaken til at jeg tror på Liverpool; At spillerne har senket skuldrene og sluppet seg løs.

Gerrard og Torres
Den nest viktigste årsaken til at jeg tror på liverpoolsk ligagull, er at Fernando Torres og Steven Gerrard er skadefrie. Dette er utvilsomt de to viktigste spillerne i klubben, og jeg tror dessuten at Zinedine Zidane var inne på noe da han kalte Steven Gerrard verdens beste midtbanespiller.

Gerrard er nå bare to mål bak Nicolas Anelka på toppscorerlisten. 28-åringen kan trekke vinnermål opp av hatten nesten når han selv ønsker det, eller han kan spille fram Torres, som også er vanskelig å komme utenom i en diskusjon om hvilke spisser som er verdens beste.

Dere som så kampene mot Real Madrid og Manchester United, la kanskje merke til angsten som fylte Fabio Cannavaro, Pepe, Rio Ferdinand og ikke minst Nemanja Vidic hver gang Torres fikk ballen? I den formen spanjolen er nå, er han et helt angrep alene.

I tillegg har Liverpool et sterkere lag og en bredere stall enn noen gang (husk at bredde ikke var nødvendig da Liverpool hadde sin storhetstid).

Noen vil kanskje også trekke fram Javier Mascherano som en nøkkelspiller, og det tror jeg i så fall er fornuftig. Han er den grunnmuren Gerrard og Torres står på.

Selvtillit
Den tredje årsaken til at jeg endelig er blitt en gulloptimist, er at Liverpool tradisjonelt har spilt best når kniven er på strupen, som den ofte er i Champions League. Dette har gitt dem selvtillit i Champions League.

Nå har Liverpool gullet innen rekkevidde og kniven på strupen i ligaen også.

Det tror jeg vil bringe fram det beste i spillerne.

Og nå er endelig det beste i Liverpool godt nok til gull.

Les også: - Derfor vinner United

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!