Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor vinner United

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ifølge Nettavisens journalist Michael Jones.

Manchester United Football Club, eventuelt bare United, er mitt livs store kjærlighet. Takket være min farfar fra Sale i Greater Manchester, ble jeg sjenket æren av å holde med denne klubben over alle klubber allerede som liten gutt. Hans store favoritt var den tøffe skotten Denis Law, og farfar var så absolutt en mann av den gamle skolen.

- Kick him again, he’s breathing, pleide han å si når fotballspillere lå nede for telling etter tacklinger han anså for å være en naturlig del av spillet.

Han ville nok rotert heftigere enn Rafael Benitez på speed i sin grav dersom han visste hva jyplinger som Ronaldo og Gerrard (The Holy Diver) driver med i dag, men jeg håper likevel at han ville satt pris på at jeg holder familietradisjonen i hevd.

Jeg er født i 1983, og har derfor bare opplevd Manchester United med Sir Alex Ferguson som manager. Mitt aller første klare United-minne er den legendariske seieren over Barcelona i cupvinnercup-finalen i 1991.

- Jeg er bortskjemt
Det er bare å si det rett ut: Jeg, og min generasjon United-fans, er bortskjemte. Det har vært noen nederlag som har vært tunge å svelge, men helt siden denne fantastiske kvelden i Rotterdam har Fergie gitt oss triumf på triumf.

Jeg har både sesonginnspurten i 94/95 og 97/98 friskt i minne, men disse tilfellene er heller unntaket enn regelen. Sir Alex er ikke bare den lengstlevende i Premier League. Han er også tidenes mestvinnende manager, og vet hva som skal til i den kritiske innspurtsfasen. Dette gjør meg naturlig nok sterk i troen på at vi skal hente hjem ligatittelen for det tredje året på rad.

Alex Ferguson uttalte til (av alle personer) Alan Hansen at hans største utfordring var «to knock Liverpool off their fucking perch». Dersom vi, mot formodning, skulle vinne både serien og Champions League, er det ikke lenge til dere scousere kan stikke 18-5 pratet deres et visst sted. Beklager Liverpool-fans, men Fergie gir seg nok ikke før oppdraget er fullført.

Også på spillerfronten er vi erfaringsmessig bedre rustet enn Liverpool. Ungfoler som Rooney og Ronaldo har allerede vunnet troféer nok for en hel karriere, mens ringreven Ryan Giggs jakter sin ellevte (!) tittel. Giggs 10 – Gerrard 0. Diskusjon slutt.


- Programmet i vår favør

Det resterende programmet i Premier League taler også i vår favør. Middlesbrough borte og Arsenal hjemme er de vanskeligste kampene vi har igjen. I tillegg var CL-trekningen svært fordelaktig for United. To kamper mot Chelsea og (dersom de slår ut de blå) ditto mot enten Bayern eller Barcelona vil tære kraftig på Liverpools allerede tynne stall.

Og når vi er inne på de to lags respektive spillerstaller: Dersom Berbatov eller Ronaldo blir skadet, kan vi sette inn Tevez og Park. Dersom Gerrard eller Torres blir skadet, kan Liverpool sette inn El Zhar og N’Gog...

Dersom man tror på skjebnen er det også flere faktorer som taler i Uniteds favør. Manchester Uniteds Einar Gerhardsen, Matt Busby, ville fylt 100 år i år. Som kjent vant vi ikke akkurat få troféer det året han ville fylt 90, heller.

Ellers merker jeg meg, etter en kjapp titt på de resterende kampene, at Liverpools siste match for året er hjemme mot Tottenham på Anfield. Den sympatiske iren Robbie Keane levde vel ikke akkurat opp til prislappen da han ble hentet inn i sommer. Men skjebnen kan være grusom, og jeg blir ikke overrasket om Keane stikker kjepper i hjulene for favorittklubben på sesongens siste dag. Noe som hadde vært helt på sin plass, dersom man tror på karma og den slags.

I dagens VG finner jeg nok et tegn på at Liverpool-fansen bare kan glemme ligagullet. Norge og Aston Villa-spiss John Carew uttaler nemlig at han håper Liverpool vinner serien. Når var mannen sist assosiert med et vinnerlag? Jeg bare spør ...

Så fortvil ikke, mine felles United-venner. 1-4 på Old Trafford svei som en trippel BCG-sprøyte i et allerede betent sår. Men våren 2009 kan fort bli den største i en allerede fantastisk klubbs historie.

Det er godt å være en rød djevel, er det ikke?

Les også: - Derfor vinner Liverpool

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!