Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det begynner å bli kjedelig, han er så god

Foto: John Walton/ PA Photos
Sist oppdatert:
Det er 1000 grunner til at Ryan Giggs får skryt av lagkameratene.

Ryan Giggs (39) spiller trolig sin 1000. kamp på seniornivå når Manchester United tar imot Norwich hjemme på Old Trafford lørdag.

Siden Giggs fikk sin seniordebut 2. mars 1991 har han spilt 931 kamper for Manchester United, 64 landskamper for Wales og fire OL-kamper for Storbritannia.

Fredag bekrefter også United at Giggs har signert en ny ettårskontrakt med de engelske serielederne.

Merittlisten er imponerende. I løpet av karrieren har han vunnet tolv seriegull, to mesterligatitler, fire FA-cuptitler og tre ligacuptitler. I tillegg har waliseren mottatt en rekke individuelle priser gjennom årene.

Selv om Giggs er inne i sitt 40. år, presterer han fortsatt på toppnivå. Han scoret et av målene da Manchester United slo Queens Park Rangers 2-0 sist helg. Han har scoret i serien i 23 sesonger på rad.

– En utrolig spiller
Lagkameratene er fulle av beundring for veteranen.

– Han er en utrolig spiller. I hver kamp jobber han hardt, scorer og gjør målgivende pasninger. Det begynner å bli kjedelig. Han er en så god spiller, sier United-backen Rafael.

– Han gjør det samme på trening. Han elsker å spille fotball. Han er en av de beste jeg har spilt med. Han gir oss rutine, selvtillit, og når du depper, hjelper han deg, spesielt de yngre spillerne, forteller Rafael.

- Kunne vært City-spiller
Men faktum er at Giggs kunne vært Manchester City-spiller. Det avslører tidligere City-speider Dennis Schofield overfor Daily Mail.

Schofield oppdaget Giggs allerede som niåring, og fulgte utviklingen hans frem til han ble gammel nok til å skrive kontrakt.

Han ba City passe på at de dro hjem til Giggs for å forsikre seg om at kontrakten ble undertegnet, for Schofield visste at United lusket i buskene.

- Jeg ba Ken Barnes (Citys sjefsspeider) passe på at de dro hjem til ham på 14-årsdagen hans, for United var også ute etter ham. Barnes sa at alt var «i boks», men den dagen han fylte 14 år dro Alex Ferguson hjem til ham. Han skrev dermed under for United. Jeg sa opp jobben min i City på grunn av det, forteller Schofield.

Superlativer
Manager Alex Ferguson synes også det er vanskelig å beskrive hvor mye Giggs betyr for laget.

– Jeg tror alle superlativene er brukt opp, sa Ferguson i januar.

Ryan Giggs og Manchester United er på god vei mot et nytt seriegull. Klubben har tolv poengs ledelse til byrival og tittelforsvarer Manchester City. (©NTB)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1xou49cgzxs3115n32e0p5zo5k', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1xou49cgzxs3115n32e0p5zo5k', 'eplayer14');

Mer fra Nettavisen:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!