RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det betydde alt for Liverpool, men ingenting for oss

TID FOR REVANSJE? José Mourinho og Chelsea ødela Liverpools gulldrøm i april. Nå er Steven Gerrard, Brendan Rodgers og Liverpool ute etter revansje.
TID FOR REVANSJE? José Mourinho og Chelsea ødela Liverpools gulldrøm i april. Nå er Steven Gerrard, Brendan Rodgers og Liverpool ute etter revansje. (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
José Mourinho fyrer opp foran storkampen.

Det hjemsøker fortsatt Liverpool-fansen om nettene, øyeblikket Steven Gerrard mister fotfestet som bakerste mann og forærer Demba Ba det som skal bli det mest ødeleggende baklengsmålet for Liverpool de siste årene.

Klubben kjempet side om side med Manchester City om ligagullet, men måtte i praksis se drømmen om trofeet ryke opp i flammer med tapet for Chelsea.

Vanlig dag på jobben
Lørdag møtes de to lagene på nytt, og José Mourinho vet naturligvis hvordan han skal fyre opp stemningen foran dysten på Anfield.

- At Gerrard snublet og Demba scoret, gjorde Manchester City til seriemester, så enkelt er det. Med ett poeng i den kampen ville Liverpool vunnet ligaen, og da de slapp inn det målet misset de også seriemesterskapet, sier Chelsea-manageren ifølge Mirror.

Og han påpeker gjerne at oppgjøret ikke betydde stort mer enn en vanlig dag på jobben for ham selv.

- Den kampen betydde ingenting for oss. Etter tapet mot Sunderland hadde vi uansett ingen sjanse på tittelen, så det handlet kun om yrkesstolthet. For Liverpool betydde det alt, men ved kampslutt fortalte resultatet at City var seriemester, fortsetter Mourinho på pressekonferansen før oppgjøret.

NA Live:Følg Liverpool - Chelsea fra 13.45

På spørsmål om han tror den skjebnesvangre aprildagen gir rødtrøyene ekstra motivasjon, svarer portugiseren avvisende.

- Jeg tror ikke de bør tenke på det som skjedde forrige sesong, men heller fokusere på denne. Slik situasjonen er nå, er de i en posisjon der de med tap er 15 poeng bak lederen, og det bør være nok motivasjon for dem. Det er ikke umulig å ta igjen ettersom vi fortsatt er i november, men det blir åpenbart veldig vanskelig, advarer José Mourinho.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STJAL POENGENE: Chelsea fikk mye kritikk for sin defensive taktikk og drøying allerede i første omgang.


Ingen bakrus
Liverpool-manager Brendan Rodgers er klar på at han er kommet over 0-2-tapet, men gir uttrykk for at han fortsatt er irritert over hvordan Chelsea «parkerte bussen» på Anfield.

- Jeg er ikke enig med dem som sier at det resultatet henger igjen som en bakrus. Ja, det var selvfølgelig en gedigen skuffelse, men spillerne leverte en strålende prestasjon, og i blant får man rett og slett ikke det resultatet man fortjener, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Det blir spennende å se hvordan de legger opp taktikken denne gangen. Denne sesongen har de i bortekampene mot Manchester-lagene vist at de kan presse høyt, og fra tidligere vet vi jo også at de kan spille langt mer defensivt. De er kapable til det meste, men vi kommer uansett til å fokusere på vår egen taktikk, og ikke hvordan Chelsea planlegger å gjøre det, bedyrer Rodgers.

Før storkampen ligger Liverpool allerede tolv poeng bak serielederen, og vil med tap ha en uhyre vanskelig oppgave med å ta igjen Chelsea.

P.S: Kampen følger du i vårt livesystem, NA Live, fra klokken 13.45.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere