- Det ble kanskje litt mye show

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Er Etzaz Hussain nok et navn Martin Andresen må angre på at han ga fra seg?

19.07.11 09:44

FREDRIKSTAD – BRANN 4-2

Fredrikstad Stadion (Nettavisen): Angrepsfotballen en sen julikveld mellom FFK og Brann på Fredrikstad Stadion var så unorsk og deilig at selv den ivrigste Drillo-tilhengeren måtte la seg imponere. Verken av lagene gnistret bakover, men individuelle finesser og et enormt tempo gjorde Tippeliga-kampen usedvanlig underholdende.

I sentrum for det hele sto en ganske norsk 18-åring.

Celso Borges skal selvfølgelig skrytes like rød i kinnene som FFK-shortsen for sin fantastiske hat trick, men vel så imponerende var innsatsen til Etzaz Hussain.

Den unge midtbanespilleren ble hentet til Manchester United i 2009 og tilbrakte to år på akademiet i fotballbyen. Trolig var det der han lærte seg den unorske ballteknikken han briljerte med mot Brann.

Hussain sto for to målgivende pasninger og mye av underholdningsverdien, i kampen som endte fortjent 4-2 til vertene.

- Både publikum og vi er fornøyde med måten vi underholder på i dag. Vi spiller kjempebra, koser oss og scorer fire mål. Det var kjempegøy, sa unggutten etter trepoengeren.

- Ti ganger mer fornøyd i FFK enn i VIF
Så briljant var Hussain, at Fredrikstad-kaptein Celso Borges måtte roe ham ned.

- Det ble kanskje litt mye show. Det skjer når jeg koser meg veldig. Jeg fikk beskjed fra Celso om å vise litt mer respekt overfor motstanderen, så jeg skal prøve å være litt mer forsiktig neste gang. Men vi får se hvordan humøret er, da, sier den tekniske eleganten.

Men alt har ikke alltid vært like fantastisk for gutten fra Langhus.

Han gikk, meget optimistisk, fra United til Vålerenga i vinter, men etter kun to måneder forlot han Ullevaal etter uenigheter med klubben og Martin Andresen. Fredrikstad tok mer enn gjerne imot talentet.

- Jeg vil ikke kommentere det som skjedde med Enga. Jeg er ti ganger mer fornøyd i Fredrikstad enn jeg var i Vålerenga, sier Hussain, som ikke bryr seg om Andresen skulle angre på at han kvittet seg med ham.

- Jeg bryr meg ikke om hva Andresen tenker. Jeg gjør jobben min og prøver å bli så god som mulig.

- Det ser jo positivt ut, erkjenner 18-åringen etter Brann-seieren.

- Til tider fantastisk
Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune er enig i at det ser lyst ut for den unge midtbanespilleren.

- Han har fotballferdighetene, teknikken og taktikken til å nå så langt han vil. Han er en fin teknikker, og måten han dominerer på i dag viser at han har en stor fotballfremtid.

- Vi er veldig glad for at vi hentet ham, sier Aune, som var veldig begeistret over hva FFK-spillerne presterte på hjemmebane.

- Det var til tider fantastisk angrepsfotball. Vi har mange innlegg og en Celso som scorer mål. Det er fult fortjent at vi vinner.

Med tre poeng klatret Fredrikstad til tabellens sjetteplass. Brann forblir på fjerdeplassen.

- Fredrikstad var hakket bedre enn oss og fortjente seieren, sa Brann-trener Rune Skarsfjord etter tapet.

Kremscoringer av Celso Borges
Brann satte fyr på kanoen allerede etter ti sekunder og kun to ballberøringer. Lasse Staws arbeidsoppgave var ikke verre enn at han skulle folde armene rundt den lange ballen fra gjestenes banehalvdel, men glapp i det han rygget inn i målet, og Erik Mjelde var kun en tåspiss unna å plassere 1-0 på måltavla.

Fredrikstad kom tilbake med en kjempesjanse etter fem minutter, men Mads Hansens heading gikk like utenfor.

Både tempo og spill var særdeles publikumsvennlig i åpningsminuttene, og det toppet seg med en kremscoring etter åtte minutter. Hussain fikset frispark til vertene like utenfor 16-meteren, og Borges var herlig frekk på avslutningen. FFK-kapteinen skrudde frisparket på yttersiden av muren, og plasserte 1-0 scoringen vakkert i det korteste hjørnet.

Som kjent er ikke kremen den samme uten kirsebæret på toppen, og kun tre minutter etter at Fredrikstads smultring ble spist opp, doblet Borges til 2-0. Helt umarkert fikk han tak i en corner fra Hussain, og på halv volley tegnet kapteinen seg for sitt andre mål.

Fire mål etter 30 minutter
Brann-fansen, som opplevde marerittet bak Piotr Leciejewski, kunne etter hvert stemme i den elleville stemningen på Fredrikstad Stadion. På en nydelig cornervariant fra Diego Guastavino, headet Lars Grorud ballen i nettet og til 2-1.

Og etter kun 30 minutters spill fikk måltavla besøk av kampens fjerde scoring. Brann utlignet til 2-2 etter en flott oppvisning fra Guastavino.

Fredrikstad overtok kampen etter pause og puttet til 3-2. Borges var sist på ballen og banket med inn hat trick.

Mads Hansen, som elegant ble spilt opp av Borges, fikk æren av å avslutte målkalaset med 4-2-scoringen til øredøvende jubel fra 10.000 hjemmesupportere.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.