*Nettavisen* Sport.

- Det blir en nøkkelkamp

Foto: Pa Photos/Scanpix

Roberto Mancini frykter kontringene til Borussia Dortmund.

02.10.12 12:42

Manchester City jakter sin første seier i mesterligaen denne sesongen når tyske Borussia Dortmund kommer på besøk onsdag.

I åpningskampen for to uker siden røk City 2-3 borte mot Real Madrid etter et overtidsmål. Dermed har Roberto Mancinis mannskap allerede fått press på seg i «dødens gruppe». Skal den engelske seriemesteren, i motsetning til i fjor, ta seg videre til cupspillet, må hjemmekampene vinnes.

Mancini erkjenner at Dortmund-kampen fort blir nøkkelen for Citys håp om avansement. Italieneren ser for seg et vanskelig oppgjør mot laget som har vunnet tysk Bundesliga de to siste sesongene.

– Denne gruppen er veldig tøff. Vi startet ikke bra med tapet for Real Madrid, og derfor blir det viktig at vi spiller godt mot Dortmund. Det vil antakelig bli en lignende kamp som mot Napoli i fjor, siden også Dortmund er meget gode på kontringer, sier Mancini.

City-manageren er sikker på at laget hans har lært av forrige sesong. Han tror samtidig at ti poeng denne gangen vil være nok for å gå videre.

I helgen valset Dortmund over Borussia Mönchengladbach og vant 5-0. Forsvarskjempen Mats Hummels håper storseieren var et vendepunkt for tyskerne etter en variabel start i serien.

– En slik seier gir deg mer selvtillit til neste kamp. Vi har en veldig vanskelig oppgave foran oss når vi møter City, men vi ser fram til det. Selvsagt vil vi prøve å bevare disiplinen, men også vise mot og spille vårt spill, sier Hummels.

I den andre kampen i gruppe D tar Ajax imot Real Madrid for tredje året på rad i mesterligaen. Etter en forferdelig seriestart har José Mourinhos lag i det siste hevet seg. Til helgen venter El Clásico-oppgjøret mot Barcelona, men det betyr ikke at spanjolene stiller mindre sterkt i Nederland.

– Ajax må stadig bygge laget sitt på nytt, men de finner alltid nye og interessante spillere som jobber hardt for å skaffe seg et navn og vise seg fram, sier Mourinho.

I de fire siste møtene med Real Madrid har Ajax gått av banen uten å score ett eneste mål.

Paris Saint-Germain skal spille borte mot Porto onsdag. Carlo Ancelotti håper å kunne lede laget sitt til en ny seier i gruppe A.

For Milan venter en tøff batalje borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Italienerne innledet mesterligaen svakt med bare 0-0 hjemme mot Anderlecht. Også Zenit tapte (0-3 for Málaga), så begge lag vil febrilsk jakte sin første seier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.