- Det blir et rotterace

Foto: Sang Tan / AP / NTB scanpix

Scoring etter 34 sekunder hjalp ikke Tottenham til seier.

07.04.13 18:41

TOTTENHAM - EVERTON 2-2:

34 sekunder.

Det var tiden som Tottenham trengte på å ta ledelsen over Everton i søndagens storoppgjør på White Hart Lane.

Jan Vertonghen fikk ballen fra Moussa Dembélé, og slo inn helt ute fra sidelinja. I feltet ventet Emmanuel Adebayor, som bare kunne bredside kula i mål fra fire meter.

Så raskt og enkelt kan det gjøres.

Målet var Tottenhams raskeste i Premier League siden Ledley King nettet etter ti sekunder i kampen mot Bradford i desember 2000, mens Adebayor ikke klarte å slå Robin van Persies sesongrekord - Manchester Uniteds nederlender satte ballen i mål etter 33 sekunder mot West Ham i november.

Men de hvitkledte klarte ikke å utnytte det tidlige overtaket, og til slutt endte det 2-2 på White Hart Lane.

- Må håndtere presset
Det betyr at kampen om en topp fire-plassering på tabellen, som gir kvalifisering til Champions League neste sesong, er vidåpen. Tottenham er á poeng med Chelsea på tredjeplass, og to poeng foran Arsenal på femteplass - men med en kamp mer spilt enn konkurrentene.

- Det ser ut som om kampen om disse Champions League-plasseringene blir et rotterace mot slutten av sesongen, sier Tottenham-manager Andre Villas-Boas ifølge BBC etter kampen.

- Det er en del av spillet - alt skifter veldig, veldig fort i Premier League. Men vi har vært i denne posisjonen før, og du må klare å håndtere presset, sier portugiseren.

Everton-manager David Moyes mener det var en underholdende kamp som de to lagene serverte denne søndagen.

- Et minutt var vi under press, og i det neste satte vi fart for å score. Sånn fortsatte det gjennom hele andre omgang, sier han.

- Vi var alltid en trussel, og scoret et par gode mål. Tottenham hadde mange sjanser, de også, og måtte stole på flaksen noen ganger uten Marouane Fellaini og Steven Pienaar, legger han til.

Passivt forsvarsspill
Etter den tidlige scoringen valgte Everton å ta tiden litt mer til hjelp, og det drøyde et kvarter før lagene var like langt.

Phil Jagielka takket og bukket for et noe passivt Tottenham-forsvar, og headet innlegget fra Leighton Baines via bakken og i nettet bak en Tottenham-keeper Hugo Lloris på halvdistanse.

Deretter utviklet oppgjøret på White Hart Lane seg til en stillingskrig, og lagene gikk til pause uten flere mål.

Soloraid
Andre omgang startet i et høyt tempo, men det var Kevin Mirallas som virkelig satte fart etter 53 minutter. Belgieren fikk ballen fra Victor Anichebe, og tok med seg Tottenham-forsvaret på en forrykende karuselltur.

Jan Verthongen, Scott Parker og Steven Caulker - alle ble vendt vekk, før Mirallas plasserte ballen i det lengste hjørne bak en sjanseløs Lloris.

Og dermed var kampen snudd.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Clive Rose / Getty Images / All Over Press

Tottenham svarte med en kjempesjanse, men Tim Howard fikk slått markkryperen fra Moussa Dembélé opp i tverrliggeren før Everton fikk beinet ballen vekk.

Oppgjøret hadde virkelig tatt fyr, men det skulle drøye lenge før Tottenham fikk den etterlengtede utligningen.

Vakkert forarbeid
Først i det 87. spilleminuttet fikk vertene betalt, da Gylfi Sigurddson fikk en meget enkel oppgave med å sette en retur inn i det åpne nettet.

Meget enkelt var imidlertid ikke forarbeidet. Kyle Walker rundlurte Leighton Baines på høyrekanten, før han slo ballen langs bakken inn i feltet. Clint Dempsey hoppet over ballen, mens Emmanuel Adebayor skjøt i stolpen.

Returen havnet altså hos islendingen, og 2-2 var et faktum.

Det var en bitter pille å svelge for Everton, som med seier i oppgjøret ville ha virkelig heng på en topp fire-plassering i Premier League.

I stedet er laget nå fire poeng bak Arsenal på fjerdeplass, mens Tottenham altså er á poeng med Chelsea på 58 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.