*Nettavisen* Sport.

- Det blir ikke sagt ett ord om strategi

PRESSEKONFERANSE: Per-Mathias Høgmo holdt pressekonferanse søndag formiddag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Per-Mathias Høgmo ville ikke røpe mye før Italia-kampen.

07.09.14 13:58

Søndag formiddag møtte Per-Mathias Høgmo pressen på Ullevaal Stadion, i forbindelse med landskampen mot Italia kommende tirsdag.

Det var en hemmelighetsfull Høgmo som svarte på spørsmål fra norsk og italiensk presse.

Han var likevel klar på at laget har en plan, og uten å ville røpe den, var Høgmo selv sikker i sin sak på hvordan det skal gjøres når de blå fra sør-europa kommer på besøk.

- Vi har veldig mye klart når det gjelder både strategi og de som skal bekle de ulike posisjonene, fortalte han.

På spørsmål om man kan forvente seg en lignende strategi som mot England, ville ikke landslagssjefen røpe noe som helst.

- Jeg vil ikke si noe om strategi. Ikke ett ord. Det blir ikke sagt noe som helst om strategi.

Effektivitet
Landslaget under Høgmo har ikke fått de beste resultatene, og mye av det kan skyldes lite effektivitet foran mål.

Også sjefen selv innrømmer at Norge her har et forbedringspotensialle.

- Jeg har et brennende ønske om at vi skal bli mer effektive. Det er blant annet veldig marginalt at vi ikke scorer mot England. Dette er et spennende utviklingsområde for oss.

Han er likevel sikker på at Norge har spillere som kan score mål.

- På dødball har vi kompetanse, vi har midtbanespillere som kan komme til målsjanser og vi har spisser som kan score, mener Høgmo.

Utskiftinger
Det landslaget som er nå, er et relativt uerfarent lag, og det er blitt gjort store utskiftinger i troppen etter at Høgmo tok over for omtrent et år siden.

Dagens lag har, ifølge landslagssjefen, et veldig godt ferdighetsnivå, og han tror flere av spillerne kan dominere på høyt internasjonalt klubbnivå i framtiden. Det er likevel viktig at spillerne skynder seg sakte.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNG: Mats Møller Dæhli er en av de som har mange år foran seg på landslaget. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

- Det er en nødvendighet at vi nå utvikler et lag som har ti-tolv år foran seg på landslaget. Med de ferdighetene vi da har, vil vi være kapable til å kunne velge mellom veldig mange forskjellige strategier, forklarer han.

Også Italia har gått gjennom store utskiftinger etter et skuffende verdensmesterskap. Høgmo mener at man tydelig ser at Antonio Conte har tatt med seg Juventus-ånden inn i det nye italienske laget.

- De bygger et tydelig kollektiv. Det er en tydelig Juventus-stil over det. De var uheldige i VM, men det kommer opp noen nye, spennende spillere nå. Jeg er helt sikker på at de kommer tilbake på et meget høyt nivå, forsikret Høgmo den tilreisende italienske pressen på Ullevaal søndag.

Landslaget vil gjennomføre treninger på Ullevaal Stadion både søndag og mandag, før det braker løs klokka 20.45 tirsdag kveld.

Det er forventet en fullsatt arena på Ullevaal tirsdag, noe som ikke har skjedd på flere år for det norske landslaget.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.