RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

- Det blir ikke vakkert

Sist oppdatert:
Slik skal taktikeren Harald Aabrekk styre Sogndal til trygg plass.

BRANN - SOGNDAL 2-0:

BRANN STADION (NETTAVISEN):

- Vi trenger alle poeng, sa sogndaltrener Harald Aabrekk til Nettavisen etter kampen.

Det har nordfjordingen rett i. Ti kamper ut i årets sesong ligger Sogndal på nedrykksplass. Kun en runde har de vært over streken.

Nå har den slue taktikeren klekket ut planen som skal gi Sogndal de poengene som skal berge tippeligaplassen, men da kan ikke keeper Kenneth Udjus være like gavmild som mot Brann.

- Enklest defensivt
Det er ikke lett å bli klok på årets sogndallag. De scorer minst i Tippeligaen, men kun Tromsø har sluppet inn færre mål enn laget fra saftbygden.

- Vi har mye å gå på offensivt. Vi jobber med det hver dag på trening, men vi har et stykke å gå enda. Vi er nødt til å utvikle angrepsspillet om vi skal holde hos i Tippeligaen, sier Aabrekk.

Og når målene uteblir legger ikke Aabrekk skjul på at det ikke blir vakkert å se Sogndal i årets sesong.

- Vi må ta steget å knekke koden. Det blir ikke vakkert. Det blir knallhard jobbing hver dag for å nå målet, sier nordfjordingen og legger til:

- Vi har ikke prioritert det defensive, men det er det enkleste. Jeg skal ikke legge skjul på det.

- Sogndal er ekkel å spille mot
- Vi kommer til å utvikle det defensive spillet enda mer. Mot Brann slet vi i begynnelsen, men jeg synes vi fikk demmet opp defensivt i andre omgang, sa Aabrekk til Nettavisen.

For Aabrekk var skuffet etter tapet i Bergen. Kollegaen på den andre benken var imidlertid full av lovord og skrøt av taktikeren Aabrekk.

- Det er et forferdelig lag å spille mot. Du kan klarer ballen, men du får den rett i ansiktet igjen. Vi kunne levd med uavgjort i denne kampen, sa Skarsfjord, vel vitende om at seieren var fullt fortjent.

- De er veldig spesiell å spille mot. Av og til ser det ut som de spiller en slags 5-2-3 formasjon. Det er ikke akkurat konservativt. Han får kritikk, men jeg synes det er artig, sa Skarsfjord til Nettavisen.

- Sånn er fotballen
Den nye formasjonen har fungert for Sogndal som har begynt poengfangsten etter formasjonsendringen. Brann slet lenge i andre omgang med å knekke koden.

- Vi fikk justert det defensive i pausen. Brann fikk skape en del i første omgang og vi måtte ta noen grep i pausen, sa en skuffet Aabrekk.

For sogndalkeeper Kenneth Udjus ble det ikke et lykkelig gjensyn med gamleklubben Brann. Første målet var av det noe merkelige slaget.

- Det var skuffende for vi begynte bra. Ballen gikk via Even (Hovland) og i mål, sa Udjus som bokset ballen inn målet.

På Branns andre mål i kampen ble han imidlertid syndebukk.

- Jeg kikket opp litt for tidlig når jeg skulle klarere og sparket i egen fot. Det ble lett for Bjarte (Haugsdal) å score sitt første mål for Brann. Men det ble heldigvis ikke avgjørende, sa en skuffet Udjus.

Aabrekk ville ikke legge skylden på keeperen sin.

- Det er sånt som skjer. Slik er fotballen, sa Aabrekk til Nettavisen, som om ikke lenge kan få sin revansj. Torsdag 22. juni møtes lagene igjen i cupens fjerde runde. Da kan taktikeren Aabrekk få en ny sjanse til å slå sin tidligere klubb.

Tok kontroll
Det var et defensivt Sogndal som kom til Bergen og trener Harald Aabrekk stilte med hele fem forsvarsspillere. Det hindret ikke Brann i å skape muligheter og førsteomgangens største sjanse sto Bjarte Haugsdal for, men alene med keeper maktet ikke 22 åringen å overliste Kenneth Udjus i sogndalmålet.

Brann fikk likevel hull på byllen, for etter 76 minutter tok bergenslaget ledelsen etter et merkelig mål. Diego Guastavino fikk skyte på kanten av 16 meter. Ballen gikk via Even Hovland og keeper Kenneth Udjus klarte ikke å avverge mål. Et hardt slag for et kjempende sogndallag.

Etter scoringen gikk luften ut av hvittrøyene og dagen ble helsvart for Udjus. Keeperen klarerte et tilbakespill rett i bena på spissvikar Bjarte Haugsdal som enkelt kunne sette ballen i mål bak sogndalkeeperen.

Sogndal klarte aldri å svare Brann og dermed tok bergenserne en fortjent trepoenger på hjemmebane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere