*Nettavisen* Sport.

- Det blir litt blærete

STORSPILL: Mats Møller Dæhli gjorde en svært god kamp mot Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Alle hyller Norges nye yndling.

06.03.14 07:07

TSJEKKIA - NORGE 2-2

PRAHA (Nettavisen): Onsdag fikk Mats Møller Dæhli sin debut fra start for Norge og 19-åringen leverte varene. Unggutten var Norges beste spiller.

Etter kampen var landslagssjef Per-Mathias Høgmo full av skryt.

- Jeg kan jo si at han presterer som ventet, men det er nesten litt blærete. Han viser at han har et godt fotballhode og det er utrolig morsomt. Han har god timing én mot én offensivt. Han holder på ballen, gjør riktige pasninger og driblinger og har fart. Han har også tatt steg defensivt, sier Høgmo.

Cardiff-spilleren hadde en rekke gode involveringer i kampen og var blant annet sentral da Norge utlignet til 1-1 et stykke ut i første omgang.

- Får nye svar
Dæhli spilte til Mohammed Abdellaoue, som la videre til Tarik Elyounoussi. Hoffenheim-proffen satte inn sitt første mål på svært, svært lenge.

- Både Mats og Per Ciljan Skjelbred er aktivum i måten de spiller på. Det er vanskelig å forsvare seg mot. I tillegg kommer også backene med opp.

- Vi får nye svar fra Mats i hver kamp. Han har fylt 19 år nå, så det er ingen grunn til å holde igjen. Han behersker framgangen mentalt og er en spiller på et høyt nivå, sier landslagssjefen om sin nye midtbanestjerne.

Også kaptein Brede Hangeland, som har en rekke kamper bak seg med flagget på brystet og mange års erfaring i Premier League, lar seg imponere.

- Ja, han var veldig god. Han er uredd, tør prøve på ting og har en herlig innstilling. Så det er en mann vi kan glede oss til å se mer av i framtiden. Han kan komme til å gjøre veldig gode ting for oss, sier Hangeland til Nettavisen.

BØRS:Slik spilte Norge

- Morsomt at han er norsk
Målscorer Tarik Elyounoussi er enig med sin kaptein.

- Det er morsomt å se og morsomt at han er norsk. Det lover godt når vi har sånne spillere på A-laget. Herlig å se på, sier han til Nettavisen.

Se høydepunkter her:


Og selv om det ble snakket om tidenes debut fra start for Norge i pressesonen etter kampen, tok hovedpersonen det hele med stoisk ro.

- Vi spiller en god første omgang og mye av det vi trener på sitter. Nå kan vi bare bli bedre. Vi har ikke spilt så mange kamper under Per-Mathias, men jeg synes måten han vil vi skal spille på er utrolig spennende, sier Dæhli.

- Uansett hvilket lag jeg spiller på om dagen, så prøver jeg å vise at jeg vil spille alle kamper. Jeg er godt fornøyd med laget og måten vi framstår på.

- Det er gøy, legger 19-åringen til.

Dæhlie spilte altså fra start i møtet med Tsjekkia og ble byttet ut i det 72. minutt. Tarik Elyounoussi og Morten Gamst Pedersen scoret Norges mål.

- Gode tall
Landslagssjef Høgmo var godt fornøyd med det han så av resten av laget, også, og mener prestasjonen i Praha var et steg i riktig retning.

- Jeg sa på forhånd at jeg ønsket svar fra enkeltspillere og fikk det av mange. Vi gjør en offensivt god kamp og er brukbare defensivt, sier han.

- Vi ønsket å skape mellom fem og sju sjanser og er godt fornøyd med at vi klarer det. Vi slipper til fire imot. Det er ganske gode tall, sier Høgmo.

Norge slapp inn begge sine mål i første omgang.

- I andre omgang har vi bra kontroll. Det er ikke én eneste målsjanse imot. I første omgang hadde vi et veldig godt kontringsspill, sier treneren.

Før EM-kvalifiseringen tar til i høst skal Norge også møte Russland og Frankrike til privatlandskamper.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.