- Det blir litt for drøyt, Liverpool!

SNUDDE KAMPEN: Steven Gerrard jubler for vinnermålet mot Fulham onsdag kveld.

SNUDDE KAMPEN: Steven Gerrard jubler for vinnermålet mot Fulham onsdag kveld. Foto: Glyn Kirk (AFP / NTB scanpix)

TV 2-profil tror håpefulle fans blir skuffet.

14.02.14 08:30

Onsdag kveld gikk Liverpool seirende av banen borte mot Fulham. Rødtrøyene lå under to ganger på Craven Cottage, men klarte å snu kampen til sin fordel.

Kaptein Steven Gerrard ble matchvinner da han satte et straffespark i mål helt mot slutten av oppgjøret.

Dette er faktisk første gang denne sesongen at Liverpool har snudd til seier, etter at motstanderen har scoret først, og det kan vise seg å bli svært viktig når regnskapet skal gjøres opp.

Med tre poeng i bagasjen hjem fra London er Brendan Rodgers' gutter nå oppe i 53 poeng. Chelsea topper med 57 poeng, Arsenal har 56, mens Manchester City har 54.

De lyseblå har imidlertid én kamp mindre spilt enn de tre andre lagene i topp fire av Premier League.

- Litt drøyt
Liverpool-sjef Rodgers har tidligere i vinter uttalt at det å vinne tittelen blir en svært vanskelig oppgave for hans disipler, men med 12 kamper igjen er det faktisk ingen umulighet.

Så sent som torsdag var nordiren også ute å korrigerte seg selv og innrømmer nå at Liverpool igjen har mulighet til å blande seg inn helt der oppe.

Etter en råsterk seier hjemme mot Arsenal, der Liverpool vant med solide 5-1, og snuoperasjonen i London onsdag kveld, er det vanskelig å utelukke Liverpool helt fra tittelkampen.

Flere av klubbens supportere uttrykte også gryende optimisme etter snuoperasjonen mot Fulham, men TV 2-ekspert Claus Lundekvam har ikke tro på Liverpool-gull.

- Gullet blir litt for drøyt. Jeg tror ikke de klarer det. Jeg håper Liverpool er med så lenge som mulig, men tror ikke de har den nødvendige bredden til å ta gull, sier han til Nettavisen.

IKKE GULL: Claus Lundekvam tror Liverpool må kjempe om fjerdeplassen i vår. Foto: Paul Weaver (/ Mediehuset Nettavisen)

- Sammenlignet med styrken til Chelsea, Manchester City og Arsenal, er ikke Liverpool like jevne. Jeg tror de fort kan gå på en uventet smell mot antatt svakere motstand, sier han.

- Men er det ikke en styrke at de nå snur kamper?

- De har kapasitet til å slå hvem som helst og de viste styrke mot Fulham. De står løpet ut og får uttelling til slutt, men som sagt, så tviler jeg på at det holder til gull.

Eksperten mener først og fremst at forsvarsspillet til Liverpool tidvis kan være under pari og har nok også rett i det.

En klar svakhet
Ifølge OPTA er Liverpool det laget i Premier League som har sluppet inn flest mål på grunn av personlige feil. Bakover virker det tidvis ukonsentrert hos gutta fra Beatles-byen.

Det så vi også i møtet med Fulham onsdag. Londonlagets første mål kom etter et selvmål av Kolo Touré og også det andre kom etter rot blant Liverpools forsvarsspillere.

- De har hatt utfordringer der hele sesongen, med mange utskiftninger. José Enrique har vært skadet, Glen Johnson har vært litt av og på. Det skaper ikke trygghet.

- De mangler også fart i midtforsvaret. Kolo Toure og Martin Skrtel er to stoppere som kan gå på noen smeller. Det har kostet, og kan koste dem, flere poeng, sier Lundekvam.

TV 2-profilen mener Liverpool bør investere ytterligere i forsvaret til sommeren, til tross for at manager Rodgers hentet flere forsvarsspillere i fjor sommer.

- Det er på den plassen der de virkelig trenger forsterkninger. En rutinert klassestopper, som har bevist at han holder høyt nivå. Det kan gi Liverpool den ekstra tryggheten.

TØFFE DAGER: Kolo Toure har gjort noen kostbare feil den siste tiden. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)


- Hva med Daniel Agger og Mamadou Sakho?

- Agger er en meget god stopper, mens jeg ikke har fått se så mye av Sakho på grunn av skader. Men Agger er heller ikke den kjappeste mann mot mann, sier eksperten.

- Men jeg mener at både Agger og Sakho er like bra som Skrtel og Touré.

- Fjerdeplassen
Liverpool er ute av ligacupen og deltar ikke i Europa denne sesongen og har slik sett færre kamper i innspurten enn rivalene som også spiller Champions League.

Lundekvam tror likevel de røde må konsentrere seg om den viktige fjerdeplassen og at de også vil få konkurranse om å kapre den posisjonen.

- Ja, det er nok i hovedsak den Liverpool vil kjempe om. Men det hadde vært veldig kjekt om de faktisk hadde lyktes i gullkampen. De har en klar identitet og spiller underholdende. Liverpool-fansen hadde virkelig fortjent en slik triumf, sier TV 2-eksperten.

Han påpeker også at verken Tottenham eller Everton er hektet av i kampen om tabellplasseringen som gir plass i Champions League neste høst.

- Tottenham er så absolutt med. De viste styrke med 4-0 over Newcastle. Det ville også være dumt å skrive av Everton, sier den tidligere Southampton-spilleren.

Lundekvam vil heller ikke helt avskrive Manchester United, selv om David Moyes' menn nå ligger hele elleve poeng bak Liverpool.

- Vi skal heller ikke skrive av United helt, men de trenger en fantastisk sluttspurt. De havner nok bak Liverpool i år, de har mye å ta igjen, sier Lundekvam.

Overkommelig program
Én ting som taler til fordel for at Liverpool kan avslutte sesongen sterkt, er kampprogrammet. Klubben har noen nøkkelkamper på hjemmebane, som kan bli helt avgjørende.

Rodgers' menn møter blant andre gullrivalene Chelsea og Manchester City på Anfield i april. Også outsider Tottenham skal besøke den fryktede Liverpool-banen i vår.

De røde har kun tapt én gang hjemme på Anfield denne sesongen, mot Southampton, og etter oppvisningen mot Arsenal, er det grunn til å tro at også Chelsea og City kan få det tøft.

I FORM: Emmanuel Adebayor og Tottenham. Foto: Scott Heppell (AP / NTB scanpix)


Liverpool har også tøffe bortekamper, som for eksempel den borte mot Manchester United, men totalt sett er programmet til Merseyside-klubben overkommelig.

Møtet med erkerivalen fra Manchester 16. mars kan også fort bli en nøkkelkamp og en Liverpool-seier der, vil for alvor vise Liverpools intensjoner som å kjempe i toppen.

- De har helt klart det enkleste programmet, sammen med Chelsea. Og selvfølgelig, vinner de mot topplagene, vil de være med helt der oppe, sier Lundekvam til Nettavisen.

- Men det har vært litt tendenser, vi så det mot Fulham også, at de går på noen unødvendige smeller innimellom, legger han til.

Mange storkamper
Der Liverpool har de fleste av sine nøkkelkamper på hjemmebane, må flere av rivalene i toppen spille tøffe bortekamper i serieinnspurten.

Arsenal skal for eksempel i løpet av tre runder spille borte mot både Chelsea og erkerival Tottenham og få besøk av Manchester City hjemme på Emirates.

Manchester City skal i tillegg til Liverpool og Arsenal også møte Manchester United på Old Trafford. Oppgjøret mellom de to byrivalene spilles 25. mars.

Chelsea på sin side har også et veldig overkommelig kampprogram i sesonginnspurten, men José Mourinhos menn må takle tøffe hjemmekamper mot Arsenal, Everton og Spurs.

Gjenværende kamper, Liverpool:
23.02: Liverpool - Swansea
01.03: Southampton - Liverpool
10.03: Liverpool - Sunderland
16.03: Manchester United - Liverpool
22.03: Cardiff - Liverpool
30.03: Liverpool - Tottenham
05.04:West Ham - Liverpool
12.04: Liverpool - Manchester City
19.04: Norwich - Liverpool
26.04: Liverpool - Chelsea
03.05: Crystal Palace - Liverpool
11.05: Liverpool - Newcastle

Gjenværende kamper, Arsenal:
22.02: Arsenal - Sunderland
01.03: Stoke - Arsenal
08.03: Arsenal - Swansea
16.03: Tottenham - Arsenal
22.03: Chelsea - Arsenal
29.03: Arsenal - Manchester City
05.03: Everton - Arsenal
12.04: Arsenal - West Ham
19.04: Hull City - Arsenal
26.04: Arsenal - Newcastle
03.05: Arsenal - West Bromwich
11.05:Norwich - Arsenal

Gjenværende kamper, Chelsea:
22.02: Chelsea - Everton
01.03: Fulham - Chelsea
08.03: Chelsea - Tottenham
15.03: Aston Villa - Chelsea
22.03: Chelsea - Arsenal
29.03: Crystal Palace - Chelsea
05.04: Chelsea - Stoke
12.04: Swansea - Chelsea
19.04: Chelsea - Sunderland
26.04: Liverpool - Chelsea
03.05: Chelsea - Norwich
11.05: Cardiff - Chelsea

Gjenværende kamper, Man City:
12.02: Man City - Sunderland (utsatt)
22.02: Man City - Stoke
08.03: Man City - Aston Villa
15.03: Hull City - Man City
22.03: Man City - Fulham
25.03: Man United - Man City
29.03: Arsenal - Man City
05.03: Man City - Southampton
12.04: Liverpool - Man City
19.04: Man City - West Bromwich
26.04: Crystal Palace - Man City
03.05: Everton - Man City
11.05: Man City - West Ham

Gjenværende kamper, Tottenham:
23.02: Norwich - Tottenham
02.03: Tottenham - Cardiff
08.03: Chelsea - Tottenham
16.03: Tottenham - Arsenal
23.03: Tottenham - Southampton
30.03: Liverpool - Tottenham
05.04: Tottenham - Sunderland
12.04: West Bromwich - Tottenham
19.04: Tottenham - Fulham
26.04: Stoke - Tottenham
03.05: West Ham - Tottenham
11.05: Tottenham - Aston Villa

Gjenværende kamper, Everton:
12.02: Everton - Crystal Palace (utsatt)
22.02: Chelsea - Everton
01.03: West Ham - Everton
09.03: Newcastle - Everton
15.03: Cardiff - Everton
22.03: Swansea - Everton
30.03: Fulham - Everton
05.04: Everton - Arsenal
12.04: Sunderland - Everton
19.04: Everton - Manchester United
26.04: Southampton - Everton
03.05: Everton - Manchester City
11.05: Hull City - Everton

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag