*Nettavisen* Sport.

- Det blir nok Benitez

Foto: Juan Medina (Reuters/Scanpix)

Den tidligere Liverpool-manageren blir nok ikke arbeidsledig lenge.

06.06.10 19:29

Til og med før han mistet jobben i Liverpool var Rafael Benitez en ettertraktet mann i Serie A. Juventus hadde lenge ønsket manageren, og etter at José Mourinho tok sin frakk og forlot Giusepppe Meazza viste også Inter interesse for spanieren.

- En meget dyktig mann
Nå som 50-åringen er ledig på markedet innrømmer Inters mektige president, Massimo Moratti, at Benitez er deres førstevalg til å fylle den tomme trenerstolen.

- Det stemmer, det. Vi kommer nok til å velge Benitez. Avgjørelsen vil bli tatt i løpet av de neste dagene, sier han ifølge Corriere dello Sport.

- Jeg har bare positive ting å si om Benitez. Han er en meget dyktig trener, fortsetter Moratti.

- Ønsker mer suksess
Inter-sjefen håper at den tidligere Liverpool-manageren kan bygge videre på det José Mourinho nå har bygd opp. Inter stakk som kjent av med «The Treble» denne sesongen.

- Det er viktig for oss at han allerede har oppnådd ting ute i Europa, for vi ønsker mer suksess der.

- Han har blant annet en meget god historie mot Mourinho. Jeg tror Benitez har slått ham fem ganger. Det er et tegn på at han er dyktig og nøye i forberedelsene til viktige kamper.

Vant med Liverpool
Rafael Benítez ledet Liverpool til Mesterliga-triumf 2005 og en ny finale i 2007. Som Valencia-trener vant han Uefa-cupen i sesongen 2003/2004.

Andre kandidater til Inter-jobben har vært England-trener Fabio Capello og Tyrkia-trener Guus Hiddink, men begge disse har avvist at de ønsker å forlate sine nåværende jobber.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.