RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det brenner et blått lys

Foto: Scanpix/Reauters
Sist oppdatert:
Øyvind Alsaker tror Roman Abramovitsj sin tålmodighet er i ferd med å ta slutt.

CHELSEA - BIRMINGHAM 1-1: Chelsea fikk en gyllen mulighet til å spille på seg litt etterlengtet selvtillit da Championship-klubben Birmingham kom på besøk til Stamford Bridge lørdag.

Andre Villas-Boas mannskap sto uten seier siden forrige FA-cup-kamp mot Queens Park Rangers for tre uker siden og fikk det tøft også i lørdagens oppgjør.

David Murphy sendte gjestene i ledelsen etter en corner 20 minutter ut i kampen, men Daniel Sturridge reddet Chelsea og sikret omkamp da han headet inn utligningen i andre omgang.

- Brenner et blått lys
TV2-kommentator og Premier League-ekspert, Øyvind Alsaker er usikker på om det er nok for å redde Andre Villas-Boas.

- Det brenner et blått lys nå. Det er ingen tvil om at det er et katastroferesultat for Villas-Boas. Jeg tror ikke han ryker nå, men jeg ser ikke for meg at han er manager for Chelsea i mai, sier Alsaker til Nettavisen.

Alsaker tror nå at portugiserens skjebne vil vurderes fra kamp til kamp de neste ukene.

- Det blir noen avgjørende uker nå. Hvert eneste resultat er med å styre hans skjebne. Seier er greit, uavgjort er «maybe» og tap er katastrofalt.

Maktkamp mot Terry
Premier League-eksperten er ikke i tvil om at den unge manageren har et enormt press på sine skuldre.

- Det omtalte spilleropprøret forteller meg at han har en svært krevende garderobe. Det virker som det er en maktkamp mellom ham og de sterke personlighetene som Terry og Lampard. Det blir ekstra tungt når du får fansen imot deg og har en utålmodig eier.

Alsaker tror ikke Villas-Boas ryker etter lørdagens kamp, men blir heller ikke overrasket dersom det skjer.

- Han kan ryke allerede nå, men jeg tror de neste kampene blir avgjørende. Klarer han å snu dette, er han en magiker. Hvis han for eksempel kjører en Champions League-kampanje og gjør suksess, kan det redde ham. Det blir spennende å se mot Napoli på tirsdag. Han tåler lite nå, sier Alsaker.

Sang Mourinhos navn
Noen minutter etter at Birmingham hadde tatt ledelsen, fikk Chelsea en kjempemulighet til å slå tilbake da Ramires gikk over ende innenfor sekstenmeteren i duell med Wade Elliot.

Dommeren pekte på straffemerket, og Juan Mata gikk fram for å sette inn utligningsmålet. Colin Doyle ville det imidlertid annerledes og fikk fistet ballen i stolpen og ut.

Hjemmelaget fortsatte å produsere brukbare målsjanser utover i den første omgangen, men var ikke i stand til å omsette disse i mål.

Tiden gikk og Chelsea-fansen ble mer og mer utålmodig. Mens André Villas-Boas sto på sidelinjen og prøvde å nå fram til sine spillere, begynte supporterne å synge José Mourinhos navn. Det kan neppe være spesielt hyggelig for den ferske Chelsea-manageren.

20 på rad for Torres
Fernando Torres måtte nok en gang gå målløs av banen. Den tidligere Atletico Madrid-spilleren står nå med 20 kamper på rad uten scoring etter at han ble byttet ut ved pause i lørdagens kamp.

Villas-Boas hadde nok håpet at han kunne spare Didier Drogba og Salomon Kalou til midtukas Champions League-møte med Napoli, men begge ivorianeren ble sendt på banen i jakten på en utligning.

Et drøyt kvarter ut i den andre omgangen fikk Chelsea uttelling da Branislav Ivanovic slo ballen inn fra høyrekanten. Daniel Sturridge gjorde ingen feil da han møtte innlegget med hodet og stanget inn utligningen.

22-åringen har scoret sju mål på seks FA-cupkamper for Chelsea. Det siste kan vise seg å bli ekstremt viktig for Andre Villas-Boas.

Portugiseren skulle nok gjerne hatt et mål til for å være helt sikker på at han fortsatt er Chelsea-manager da laget reiser til Italia til uka.

Det fikk han ikke, og dermed blir det omkamp på St. Andrews for å avgjøre hvem som tar seg videre fra FA-cupens femte runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere