*Nettavisen* Sport.

- Det dårligste laget vi har møtt

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Men likevel tapte Norge mot Polen.

10.02.11 09:53

POLEN - NORGE 1-0:

ESTÁDIO ALGARVE (Nettavisen): 93 spilte minutter og én sjanse imot, det var Norges fasit etter landskampen mot Polen onsdag kveld. I utgangspunktet ikke så ille, men det var ett stort problem.

Polakkenes eneste målsjanse fant nemlig veien til nettmaskene, mens de norske gutta i løpet av matchens øvrige minutter ikke klarte å få lignende uttelling på sine sjanser. Dermed ble det tap.

- Dårligste laget
Og akkurat det skjønner ikke John Arne Riise helt hvordan var mulig.

- Dette er det dårligste laget vi har møtt under de to årene med Drillo. Vi har egentlig full kontroll hele veien, og tidvis ingenting å gjøre i forsvar. Det var rett og slett en merkelig kamp, sier han.

På spørsmål om han er enig med Riises utsagn, om at onsdagens utgave av Polen var det svakeste laget Norge hadde møtt siden Egil Drillo Olsen gjorde comeback som landslagssjef, svarte sjefen:

- Det er jeg helt enig i. De var dårlige. Jeg har sett de tidligere, men da var de mye bedre, sier Drillo.

For John Arne Riise, som spilte hele kampen på venstrebacken, ble det en svært rolig aften.

- Det ene skuddet er egentlig det eneste de har i kampen. Det var utrolig rart å stå bak der. Vi kunne ikke gå så mye framover heller, for da kunne de fått sjansen. Nei, som sagt, en merkelig kamp.

- Ikke bekymret
Onsdagens Polen-kamp ble sett på som generalprøven til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i slutten av mars. John Arne Riise mener det til tross for tap ikke er grunn til bekymring.

- Polen er normalt et bra lag, men det var de ikke i dag. Siden vi har såpass god kontroll på kampen føler jeg meg egentlig mer trygg nå med tanke på Danmark, selv om det ble tap, sier Riise.

- Mot Danmark blir det nok mer dagsform og laguttak som blir avgjørende. Jeg tror det ikke har så mye å si at danskene var gode mot England. Det blir en helt ny kamp med blanke ark, sier han.

- Aldri opplevd
Selv om det til slutt altså ble tap var ikke Drillo utelukkende misfornøyd med den norske innsatsen. Sjefen hadde mye å trekke fram som negativt, men så også noe positivt i det som ble levert i Faro.

- Jeg tror jeg nesten aldri har opplevd at vi slipper til en motstander så lite noensinne. Det var et overraskende svakt polsk lag. Men det mest skuffende er at vi ikke skaper mer selv, sier Drillo.

- Vi fikk etter hvert godt trykk framover, og kom til noen såkalte halvsjanser, men ikke de helt store. Det er surt at vi ikke får mer ut av de få sjansene vi skaper, forteller landslagssjefen etter kampen.

Norge gikk ved flere anledninger bra i angrep, og fikk satt opp spillere i gode posisjoner. Det var likevel noe som manglet. Den avgjørende pasningen eller touchen ble gang på gang for dårlig.

- Vi slurver mye i sluttfasen. Det er sjelden jeg har sett så mye slurvete dødballer og innlegg i en kamp. Vi gjør enkle tekniske feil hele veien, og det må vi bli bedre på til Danmark-kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.