- Det der har han lært av deg!

Foto: Montasje Scanpix

Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila «krangler» om hvem som har skylden for Jo Inge Bergets filming.

24.03.12 11:26

MOLDE - GODSET 2-1
AKER STADION (Nettavisen): 60 minutter ut i serieåpningen mellom Molde og Strømsgodset skjedde hendelsen som nå beklages fra alle hold.

Moldes Jo Inge Berget hadde ballen i boksen, fikk en spiller oppi seg og gikk i bakken. Stillingen var 0-0 og Aker Stadion holdt pusten. Resultat? Gult kort for filming.

- Jeg må bare legge meg flat. Det skal ikke skje.

Beklaget
Jo Inge Berget er ydmyk og tydelig berørt når Nettavisen konfronterer han med situasjonen som ble et av de store samtaleemnene i pressesonen etter kampen. Den unge angriperen prøver ikke engang å bortforklare hendelsen.

- Jeg må bare si unnskyld til Molde og Godset, jeg vet ikke hva jeg tenker. Jeg tror han skal ta meg, men jeg vet jo at jeg bør gå videre, fortsetter Berget.

Da Magnus Wolff Eikrem ble tatt for åpenbar filming i forrige sesong, slo Solskjær hardt ned på det med en gang.

- Vi skal ikke ha det slik i vår klubb. Du får ikke straffe når ingen er borte i deg, sa Molde-sjefen den gangen.

-Det har han lært av deg!
Solskjær skal selv ha fått kjeft fra United-manager Alex Ferguson etter en kamp mot Newcastle, der han på usportslig vis løp opp en motspiller som var på vei alene mot keeper og la han knallhardt i bakken.

Men når en småskuffet Ronny Deila konfronterer Molde-sjefen med fredagens episode, blir han møtt av en Molde-manager som tydelig, men ydmykt og med glimt i øyet, vil legge episoden bak seg.

- Det der har han lært av deg! Eller så har han lært det i Udinese, spøkte Solskjær overfor Deila.

Deila bekrefter at det må være i Italia at Berget, som debuterte på A-landslaget i vinterens treningskamp mot Thailand, har lært de skitne triksene.

Jo Inge Berget spilte for Strømsgodset i én og en halv sesong under trener Ronny Deila. Dét var et utlån som fikk ny fart på karrieren til spilleren som den gang var eid av italienske Udinese. Derfor var det nok ekstra flaut for Berget at det var nettopp gamletreneren han prøvde å jukse til seg poeng fra.

Til Nettavisen sa Deila hva han mente om episoden.

- Han kom og sa unnskyld selv. Spørsmålet er om han har lært til neste gang, sier Deila.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Ingen sammenheng
Etter en rolig førsteomgang på Aker Stadion ble det større tempo og flere sjanser etter pause. Strømsgodset hadde den eneste store sjansen i førsteomgang, men i andreomgang var Molde det førende laget. Like etter det gule kortet kom den forløsende scoringen. Det var Davy Claude Angan som fikk æren av å sette inn årets første mål i Tippeligaen. Like etter ble både Emmanuel Ekpo og Berget byttet ut.

Både Solskjær og Berget selv benekter at situasjonene hang sammen.

- Det var ikke grunnen til at han ble byttet ut, kom det kontant fra den mektige manageren.

Da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som manager for MFK før forrige sesong, var det ikke bare forventinger om titler som fulgte med. Det kom også en forventning om at hele klubben skulle fremstå profesjonelt i alle sammenhenger. Nå har klubbens rykte fått seg nok en ripe i den ellers så skinnende lakken. Det beklager Berget.

- Solskjær har fortalt meg at slik gjør vi ikke.

Rakrygget forlater han så lokalet, vel vitende om at ryktet som juksemaker ikke blir glemt med det første.

Vant greit
Molde vant for øvrig kampen 2-1. Den nydelige scoringen til Angan ble etterfulgt av et fint mål fra Joshua Gatt. Amerikaneren, som nylig noe motvillig ble beordret hjem fra landslagssamling med USA, satte ballen i mål etter et fint raid. På tampen av kampen presset Strømsgodset voldsomt på, og fikk etter hvert også sin 2-1-scoring. Molde holdt likevel unna, og de regjerende seriemesteren fikk dermed en knallstart på årets tippeligasesong.

Les også: Matchvinnerne skulle egentlig ikke spilt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.