- Det driter jeg egentlig i

TØFF KVELD: Stefan Johansen måtte erkjenne at Norge tapte for et bedre lag.

TØFF KVELD: Stefan Johansen måtte erkjenne at Norge tapte for et bedre lag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Skuffede og frustrerte landsalgsspillere etter tap for Italia.

10.09.14 06:27

NORGE - ITALIA 0-2:

ULLEVAAL (Nettavisen): Norge måtte gå av banen uten å ha satt Italias keeper, Gianluigi Buffon, på en eneste prøve under tirsdagens kvalikkamp på Ullevaal Stadion.

Italienerne viste seg dødelige effektive, og scoringer av Simone Zaza og Leonardo Bonucci ga støvellandets nye trener Antonio Conte 2-0-seier en drømmestart på EM-kvalifiseringen.

FRUSTRERT: Stefan Johansen fortviler etter å ha pådratt seg frispark i duell med Emanuelle Giaccherini. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Det driter jeg i
I pressesonen var det en slukøret og skuffet norsk gjeng som passerte etter kampslutt. Midtbanestrateg Stefan Johansen erkjente at Norge tapte for et bedre lag.

- Når Italia får et tidlig mål, er det kanskje verdens beste lag til å spille på resultat. Vi må bare erkjenne at vi taper for et bedre lag, sier Johansen til Nettavisen.

Celtic-spilleren var blant Norges bedre spillere, men ikke spesielt opptatt av egne prestasjoner og hvordan midtbanekrigen mot Daniele De Rossi og co. gikk.

Les også: Slik forklarer Høgmo tapet

- Vi har mye ball, men det er jo helheten som teller og når vi ikke skaper nok, så driter jeg egentlig i hvordan det går på midtbanen. Fotballkamper blir avgjort i begge boksene, og de scorte to ganger, og vi null.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren var imidlertid enig i at Norge skapte altfor få målsjanser i sin egen storstue. Ballen var nemlig ikke ofte nok inne i motstanderens slott, som Per-Mathias Høgmo ville sagt.

- Det er ikke mye vi skaper framover. Vi får ha ballen mye, men vi klarer ikke å komme til det helt store. Det må vi se på, men all honnør til forsvarsspillerne deres. Det er klassespillere som spiller i store klubber, sier Johansen.

Dæhli: - Fryktelig skuffende
Mats Møller Dæhli var toneangivende på den høyre kanten i første omgang. Cardiff-spilleren mener Norge må ta for seg mye mer i begge sekstenmeterne hvis det skal bli poeng mot et lag som Italia.

Les også: Slik spilte Norge

- Vi må være mye mer skjerpa i egen boks og i den andre. Det er det ikke tvil om. Det er fryktelig skuffende at vi slipper inn mål på slikt. Det gjør noe med oss, sier Dæhli til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

IRRITERT: Mats Møller Dæhli var lite fornøyd med måten Norge slapp inn mål på mot Italia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Unggutten er imidlertid positiv til hvordan Norge framsto i store deler av første omgang. Han roser samtidig tirsdagens motstander, Italia.

- Italia er smarte, tar ned tempo og vet hvordan de skal spille seg ut. Selv om vi har øvd på det høye presset, får de til overhopp og kombinasjoner på topp som er bra. Da kommer vi på etterskudd.

- Smartere enn England
For Joshua King ble det ingen enkel dag på jobben. Blackburn-spilleren rev og slet i Leonardo Bonucci og de andre italienske forsvarsspillerne, men klarte ikke å utrette spesielt mye på egen hånd.

ENSOM: Joshua King måtte jobbe mye alene mot tre sterke italienske midtstoppere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Skulle du ønske du hadde en ren spissmakker i en kamp som denne?

- Jeg gjør det jeg blir bedt om. Hvis Per-Mathias har lyst til å sette enn spiss opp sammen med meg, sier jeg jo ikke nei, men når jeg spiller på topp alene, har han en plan med det, sier King til Nettavisen.

Han er imidlertid klar på at han fikk enklere arbeidsforhold mot England forrige uke.

- Det blir vanskelig, og det blir mye kriging. Det er et par høye baller som blir klarert, og jeg må prøve å vinne den. Det er ikke lett. Spesielt ikke når det er tre mot en der framme. Jeg synes faktisk England-kampen var litt lettere, da jeg spilte to mot en. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men merket at det var mye løping. Det var ikke som mot England. Jeg merket at stopperne til Italia var smartere.

Den tidligere Manchester United-spilleren ser gjerne at han får besøk av flere av lagkameratene inne i motstanderens boks.

- Når de senker seg etter 2-0, er det i mellomrommet det blir rom. For at vi skal score der, tror jeg vi må få ballen ut på kantene og få lagt inn, men da er det viktig at vi har menn i boks. Det er ikke store sjanser for å score med en mot tre. Vi kommer fram til midtbanen og ut på kantene, men det er å komme inn i boksen deres vi ikke fikk til i dag. Den siste tredjedelen er det vi må terpe på.

Neste mulighet til å reise kjerringa blir i bortemøtet med Malta 10. oktober. Tre dager senere kommer Bulgaria på besøk til Ullevaal.

Øvrige resultater i Gruppe H:

Aserbajdsjan - Bulgaria 1-2
Kroatia - Malta 2-0


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.