*Nettavisen* Sport.

- Det er alltid ledig i krysset

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Moa er så selvsikker at han valgte Island-keeperens favoritthjørne på straffesparket.

03.09.11 01:01

NORGE - ISLAND 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Det var ingen stor kamp av det norske landslaget på Ullevaal Stadion fredag kveld, men Island ble beseiret 1-0, og Norge er ett skritt nærmere EM.

Islendingene bød lenge på god motstand, men til slutt løsnet det for nordmennene, og det ved god gammeldags Drillo-fotball.

Brede Hangeland slo en lang ball opp på Daniel Braaten, han stusset ballen videre til en fremadstormende John Carew, som igjen ble lagt i bakken av Stefan Logi Magnusson.

Straffe til Norge.

88 minutter sto det på kamptavla, og mannen alle snakket om før kampen, sto klar til å skyte det viktigste sparket på en ball så langt i EM-kvaliken.

Følte seg sikker på å score
Mohammed «Moa» Abdellaoue gjorde ingen feil, banket ballen i krysset og sendte Norge til himmels. En fantastisk straffe fra den brennhete spissen.

- Pulsen var litt høyere enn vanlig, men mest fordi jeg var ganske sliten. Det var godt å se den gå i mål, sier Moa til Nettavisen etter kampen, og forteller at han bestemte seg for hvilket hjørne han skulle gå for i det han la ned ballen.

- Følte du deg sikker på å score?

- Ja, svarer matchvinneren like kontant som straffesparket smalt i mål.

- Det er alltid ledig i krysset
Landslagskaptein Brede Hangeland forteller om nervøse minutter før straffesparket gikk i mål.

- Det var et utrolig nervepirrende øyeblikk å stå der, og du kan jo tenke deg hvordan det var for gutten sjøl. All honnør til Moa som var kald i den situasjonen, sier Hangeland til Nettavisen.

Han forteller om en gutt med selvtillit i garderoben etter kampen.

- Moa nevnte at keeper neppe kom til å stå der, og sa vel at det alltid er ledig i krysset, smiler Hangeland, som forsikrer at Moa ikke kommer til å ta av før Danmark-kampen.

Kapteinen forteller at Drillo messet om «killerinstinkt i de avgjørende situasjonene» i pausen, og mener Norge responderte bra på pausepraten med landslagssjefen.

- Det viste jo både Carew og Moa til gangs. Island hadde gjort leksene sine godt, og jeg er sikker på at de var veldig opptatt av å stoppe overgangene våre. Vi fikk aldri kontret på de, og da vet vi at det er vanskelig å spille ut et lag som ligger langt tilbake på banen og er godt organisert, sier Hangeland.

- Det var til dels frustrerende, men det gikk bra til slutt, sier midtstopperen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Carew ville ikke ta straffen
John Carew spilte de siste ti minuttene, og skaffet straffesparket som ga Norge seieren. Carew forteller at han aldri tenkte på å ta straffesparket selv.

- Det var bestemt på forhånd, og jeg føler jeg hadde gjort min del av jobben, så kunne kompisen min ta seg av resten, ler Carew.

Han påstår at han ikke var nervøs da Moa gikk frem for å ta straffesparket.

- Jeg var sikker på at han kom til å score. Han har prikket inn sånne straffer på trening, og han setter dem på samme sted hver gang, skryter Carew.

Fryktet det andre hjørnet
Drillo var som vanlig litt mer nyansert i sine beskrivelser.

- Det er ikke noen stor prestasjon å score på straffespark, men straffen var veldig solid, sier Drillo, som fryktet at Moa skulle velge det andre hjørnet da han tok straffen.

- Keeperen var nok mest forberedt på det andre hjørnet, og det var Moa klar over. Vi har studert keeperen såpass nøye at vi vet at han er svakest i det andre hjørnet, og det var nok fristende å sette den der. Jeg var litt redd for at Moa skulle gjøre det, sier Drillo.

Nå er Norge på toppen av tabellen sammen med Portugal, men portugiserne leder på målforskjell. Innbyrdes oppgjør går foran målforskjell, men Norge og Portugal står likt i innbyrdes oppgjør.

PS: Nettavisen kommer tilbake med flere reaksjoner fra Ullevaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.