- Det er både pinlig og komisk

Foto: Tullio M. Puglia / Getty Images

Eieren har byttet manager 26 ganger på elleve sesonger.

26.02.13 08:17

Maurizio Zamparini kjøpte Palermo for 15 millioner euro sommeren 2002. Etter at han sparket Alberto Malesani nylig, har klubben byttet manager 26 ganger i denne perioden. Det tilsvarer 2,4 managerbytter i snitt per sesong.

- Null tålmodighet
Endre Olav Osnes, som kommenterer Serie A på C More, forteller hva han tenker om eierens stadige oppsigelser av trenere.

- Det er komisk. Man kan ikke ta han seriøst, sier Osnes til Nettavisen.

Kommentatoren har en teori for årsaken til alle utskiftningene.

- Han mener at han sitter på større kompetanse enn managerne han ansetter. Han legger seg veldig mye opp i det sportslige og har null tålmodighet, sier han.

Osnes skjønner ikke hvorfor noen ønsker å trene klubben.

- Jeg undres over hvorfor de takker ja. De trenger vel jobb som alle andre, men hvor er stoltheten? spør kommentatoren.

Zamparini tok over Palermo da klubben var i Serie B. Det ble opprykk i 2004. I årene etter hang klubben godt med i toppdivisjonen. Klubben fikk flere femteplasser, og ble aldri dårligere enn nummer elleve. Forrige sesong startet imidlertid nedturen, da klubben endte helt nede på 16.-plass.

- Hadde et kjempelag
Osnes, som forteller at han har et spesielt forhold til klubben, husker godt da Palermo var en spennende klubb som kjempet i toppen.

- Jeg er veldig glad i Palermo. Det er klubben jeg kommenterte for første gang, og jeg tror det er den klubben jeg har kommentert flest ganger. De har alltid spilt en morsom type fotball, mener Osnes.

Han trekker fram noen av stjernene som har vært innom klubben.

- For noen år siden hadde de et kjempelag med Javier Pastore, Edison Cavani og Fabrizio Miccoli. Det er trist at det går nedover nå. Det ser ikke bra ut, sier Osnes.

Årets sesong har vært vanskelig for Palermo. Klubben ligger sist i Serie A, med seks poeng opp til trygg plass. Veien er kort tilbake til Serie B, der det hele startet med Zamparini for elleve år siden. Nå har klubbens manager Alberto Malesani fått sparken etter bare tre kamper.

Mannen som tar over er Gian Piero Gasperini, som fikk sparken i samme klubb 4. februar i år. Bare 20 dager etter hans avskjed, er altså Gasperini tilbake. Eier Zamparini har ombestemt seg.

- Palermo kan bekrefte at de har løst Malesani fra kontrakten og gjenoppnevner Gasperini. Dette er eneste løsning i en vanskelig situasjon, skriver klubben i en pressemelding.

Videre takker klubben for jobben Alberto Malesani har gjort.

- Det er beklagelig, for Alberto Malesani er en fin person og en god trener. Vi takker han for alt arbeidet han har gjort, skriver klubben om manageren som fikk 20 dager i jobben.

- Pinlig
Endre Olav Osnes er ikke overrasket over sparkingen.

- Samme greia som alltid skjer. Zamparini sparker trenere jevnlig. Han har sparket Francesco Guidolin og Delio Rossi, som har suksess i Udinese og Sampdoria nå, flere ganger. Det er pinlig, mener Osnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klubbens nye manager, Gian Piero Gasperini, tok over klubben i september i fjor, før han fikk sparken i februar. TV-eksperten mener Zamparini viste tålmodighet med Gasperini.

- Jeg synes Palermo spilte god fotball under Gasperini, men hadde uflaks med resultatene. Zamparini var positiv til han i utgangspunktet, og jeg tror klubben var fornøyd med han også, for september til februar er en evighet i Zamparini-tid, ler Osnes.

TV-eksperten er usikker på hvordan spillergruppa vil ta managerbyttet denne gangen.

- Med Gasperini er jeg usikker på hvilken integritet han tar med seg nå. Det blir vanskelig å få igjen tilliten i garderoben etter å ha fått sparken for bare 20 dager siden, sier Osnes.

Tidligere denne sesongen uttalte Maurizio Zamparini seg om sitt forhold til sine tidligere managere, ifølge Football Italia.

- Når jeg tenker over alle pengene jeg har brukt på trenere, får jeg lyst til å skyte meg selv. Jeg har sikkert brukt ti millioner euro på å sparke trenere i 25 år. Trenere burde tjene mindre, sa Zamparini.

Endre Olav Osnes legger til avslutningsvis at han synes det er gøy å følge Zamparinis klubb.

- Det er underholdende. Han er italiensk, for å si det sånn. Klubben er hans kjeledegge. Det er en stor såpeopera, sier Osnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.