*Nettavisen* Sport.

- Det er bare å beklage

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Jarstein tar på seg skylden etter tapet mot Brann. Men det var få som var vitne til keepertabbene.

04.07.12 22:32

VIKING - BRANN 2-3 e.eo:

Onsdag kveld kunne Viking få sin revansje etter fjorårets kvartfinaletap mot Brann, da lagene møttes i fjerde runde i cupen på Viking Stadion.

I fjor var det nemlig Brann som til slutt vant på straffespark i kvartfinalen etter en fantastisk innsats av keeper Piotr Leciejewski.

Bergenserne klarte senere å ta seg helt til finalen, men måtte til slutt se seg slått av Kjetil Rekdals Aalesund på Ullevaal Stadion.

Tomme tribuner
Onsdag kveld var det få som hadde giddet å ta turen til Viking Stadion. Rettere sagt var det kun 3 517 tilskuere som ble vitne til det tradisjonsrike vestlandsderbyet, hvor til slutt Brann trakk det lengste strået.

Det så lenge ut til at oppgjøret måtte avgjøres på straffer nok en gang, men Kim Ojo ble istedet den store helten da han avgjorde i ekstraomgangene.

- Det er slike seiere vi lever for. Lede, så vende kampen og vinne, det er herlig, sier Brann-kaptein Markus Jonsson til NRK rett etter kampen.

Viking fikk heller ingen hjelp av landslagsmålvakt Rune Almenning Jarstein, som var skyld i to av Branns scoringer. Etter kampen tok landslagskeeperen på seg skylden for tapet.

- Det er bare å beklage overfor medspillere, klubb og publikum. Slikt får bare ikke skje, og dette er helt og holdent min skyld, sier Jarstein til Aftenbladet.no.

- Jeg prøvde å holde den ballen, og glipper den rett og slett. Branns utlikning til 2-2 er også min feil. Jeg følte meg sikker på å fange det innlegget, men så Kim Ojo for sent, og når den situasjonen oppsto skulle jeg naturligvis bokset i stedet for å prøve å holde ballen. Om det var frispark vet jeg rett og slett ikke, sier landslagskeeperen.

Kjedelig førsteomgang
Ingen av lagene har imponert så langt i årets Tippeliga, og det tok sin tid før de få fremmøtte fikk valuta for pengene sine i onsdagens kamp.

Første omgang var preget av lavt tempo og få sjanser til begge lag. Brann skulle i midlertidig ha straffespark da en vikingforsvarer handset innenfor 16-meteren etter 13 minutter, men dommeren valgte i stedet å gi corner til gjestene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Etter hvilen ble det derimot langt lystigere, og ti minutter etter pausen kom kampens første scoring.

Brann tok ledelsen
Og det var gjestene fra Bergen som tok ledelsen.

Rudolp Austin ladet slegga fra 35 meter noe som første til at Rune Almenning Jarstein måtte gi en unødvendig retur som Erik Mjelde satte enkelt i mål. Dermed stod det 1-0 til Brann.

- Det var en kjempetabbe, sa Tom Nordlie om Jarsteins prestasjon til NRK under kampen.

Men fem minutter senere svarte hjemmelaget da innbytter Veton Berisha utlignet for Viking. Berisha fikk en pasning fra Håkon Skogseid som han headet i mål.

Scoringen virket å vekke hjemmelaget, og etter 67 minutter tok de ledelsenda Yann-Erik de Lanlay satte ballen på nydelig vis bak Leciejewski i Brann-målet.

Unggutten fikk ballen fra Martin Ørnskov før han plasserte ballen til venstre for den polske målvakten.

Brann forsøkte å svare hjemmelaget utover omgangen, men slet med å skape de store sjansene.

Jarstein-tabbe
Viking var på sin side farlige på kontringer, men klarte ikke utnytte mulighetene sine. Det burde de har gjort, for minuttet før full tid utlignet Branns Zsolt Korscmar etter nok en keepertabbe av Norges landslagsmålvakt Jarstein.

Keeperen tapte en duell mot Kim Ojo som fikk sendt ballen videre til Korcsmar. Ungareren gjorde alt rett og satte ballen i mål.

Dermed var det klart for ekstraomganger da dommer Svein Edvartsen blåste av etter 90 minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/scanpix

Ekstraomganger
Det så lenge ut til at det kunne bli en reprise av fjorårets kamp med avgjørelse på straffespark, men Kim Ojo ville det annerledes.

113 minutter ut i kampen forsøker Håkon Skogseid å klarere, men ballen endte hos Ojo som dundret ballen i mål.

Minuttet senere var Viking uhyre nære med å utligne nok en gang, men Patrik Ingelstens forsøk gikk centimetere utenfor.

Hjemmelaget satte inn en liten sluttspurt de siste fem minuttene, men klarte aldri å svare Sportsklubben Brann.

Dermed vant Brann for andre år på rad i cupen mot Viking i Stavanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.