*Nettavisen* Sport.

- Det er bare å snakke om gull

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann-trener Rune Skarsfjord bryr seg uansett ikke.

BRANN - START 2-0:

BERGEN (Nettavisen):

- Dere kan bare snakke om det, jeg snakker ikke om gull i alle fall, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til Nettavisen.

Torsdag kveld seiret rødtrøyene over Mons Ivar Mjeldes Start på Brann stadion.

- Holde fokus
Det sendte bergenserne opp på andreplass på tabellen, noe som også får bergenserne til å i alle fall drømme litt om gull.

- Vi må holde fokus fremover, så får andre ta seg av praten. Mye kan skje enda. Skader, også har man et overgangsvindu til sommeren, fortsetter Skarsfjord til Nettavisen.

Skal Brann vise seg som et topplag denne sesongen må rødtrøyene også begynne å ta poeng borte.

Første mulighet til å vise stabilitet blir mot Strømsgodset søndag, i det som blir kampen mellom serielederen og serietoeren i Tippeligaen.

- Negativt fokus
Kantspiller Amin Askar håper laget kan riste av seg bortekomplekset. Brann har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen.

- Vi er nok litt anspent siden det har blitt veldig mye negativ fokus på det, sier Askar.

Ikke bare har Brann et bortekompleks. Laget ser også ut til å ha et kunstgresskompleks.

- Vi trener på kunstgress hver dag. Det skal ikke være noe problem, forklarer Askar.

Ung angrepstrio
Torsdag kveld var det i hvert fall flere lyspunkt for rødtrøyene.

Klikk på bildet for å forstørre.

I det 90. minutt fikk 15 år gamle Håkon Lorentzen sin debut for rødtrøyene. Dermed avsluttet bergenserne med Lorentzen og 18 år gamle Bård Finne på topp.

En snittalder på 16,5 år!

- Det var helt uvirkelig. Veldig gøy. Jeg klarte ikke å tenke så mye før jeg kom inn. Det surret helt oppe i hodet, forteller unggutten til Nettavisen.

Selv om debuten gir mersmak, holder spissen bena godt plantet på jorden.

- Målet mitt er å etablere seg på Brann 2 i løpet av våren. Jeg var skadet i tre måneder i vinter, så jeg hadde ikke ventet dette, utdyper spissen.

Rune Skarsfjord håper unggutten tar lærdom av torsdagens debut og fortsetter utviklingen.

- Han har trent godt og vi slapp han til, så han ser vi legger merke til ham. Nå skal han få hvile noen kamper. Han får smake på å spille foran et stort publikum og så får han litt medietrening, sier Skarsfjord til Nettavisen.

Brann i ledelsen
Start åpnet best i regnværet i Bergen og kunne fort ha ledet etter elleve minutter da Alejandro Castro kom alene med målvakt Piotr Leciejewski, men ballen ble reddet av unggutten Henrik Gjesdal.

Etter 17 minutter kombinerte Brann flott på venstresiden, og innlegget fra Amin Askar så Start-forsvaret ut til å ha grei kontroll på. Men i returrommet lusket Tomasz Sokolowski som enkelt kunne bredside Brann i ledelsen, 1-0.

Brann økte ledelsen i det 53. minuttet da Huseklepp brøt spillet inne på Starts halvdel. Landslagsspissen satte kursen mot Starts mål. Der serverte han Amin Askar som rotet ballen i mål. 2-0 til rødtrøyene. Det holdt til tre nye hjemmepoeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.