- Det er bare å ta av seg hatten

Foto: Montasje Scanpix

Se hva landslagsgutta mener om Sverige og Danmarks EM-bragd.

12.10.11 11:54

NORGE - KYPROS 3-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): Tirsdag kveld ble EM-kvaliken avsluttet, og nok en gang er det klart at Norge ikke kvalifiserer seg til et sluttspill.

Der Norge feiler, lykkes våre naboland. Sverige og Danmark sikret begge en plass i EM tirsdag kveld, og det på særdeles imponerende vis.

Svenskene slo Nederland 3-2 på hjemmebane, og Danmark vant 2-1 hjemme mot Portugal.

Danmark vinner dermed sin gruppe og går direkte til EM, det samme gjør Sverige som endte opp som beste toer.

Les også: Disse lagene er EM-klare

De norske landslagsgutta hadde fått med seg resultatene da de møtte pressen etter kampen, og lar seg imponere av Danmark og Sverige.

- Det er meget, meget sterkt av Sverige å vinne mot Nederland, som ikke har tapt en fotballkamp på tre år, hvis man ser bort fra tapet på straffekonkurranse mot Spania. Det er vanvittig sterkt, og da fortjener de å gå til EM. Det samme med Danmark. Det viser at skandinavisk fotball ikke er så forbanna dårlig, sier Christian Grindheim til Nettavisen.

- Det er fint at vi har to lag fra Skandinavia i EM, og jeg ønsker dem lykke til. Jeg har gode venner i begge leire, så får vi se hvem som kommer best ut, sier Morten Gamst Pedersen.

Solbakken er imponert
Også landslagssjef Egil Drillo Olsen er imponert, men hadde ikke ventet at Sverige og Danmark skulle ta skalpen av hver sin fotballstormakt tirsdag kveld.

- Jeg er litt overrasket av at Danmark slo Portugal. Det er sterkt av dem, og det er bare å gratulere. Det samme til Sverige, sa Drillo på pressekonferansen etter kampen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var på Ullevaal Stadion tirsdag kveld, men ble løpende oppdatert på gruppefinalen i Norges gruppe gjennom tekstmeldinger fra Ståle Solbakken.

- Jeg fikk en rapport fra Ståle, som så Danmark-kampen. Han skrev at Danmark rundspilte Portugal så til de grader, og det er bare å gratulere og ta av seg hatten. At svenskene også klarer det, og samtidig påfører Nederland sitt første tap på to kvaliker – det er bare å gratulere, gjentar Semb.

Likegyldig Demidov
Vadim Demidov pleier er vanligvis ærlig og rett frem i sine meninger, og gjorde intet unntak da han ble spurt hva han synes om at Sverige og Danmark er klare for EM.

- Bra for dem, men de som kjenner meg vet at jeg ikke blir så jækla glad på andres vegne. Det er Norge jeg ønsker skal gjøre det bra, og jeg tenker mer på at ikke vi kom videre, sier Demidov.

Og det lar vi bli siste ord.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.