*Nettavisen* Sport.

- Det er blytungt

GLEDE: Bodø/Glimt tok sin tredje strake serieseier med 2-1 over Mjøndalen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tippeligasesongen er i ferd med å rakne for Mjøndalen.

12.07.15 20:48

MJØNDALEN - BODØ/GLIMT 1-2:

Både Mjøndalen og Bodø/Glimt er godt plassert i bunnstriden, men sto likevel med vidt forskjellige utgangspunkt før søndagens oppgjør i Buskerud.

For mens Bodø/Glimt kom fra to svært sterke seire mot Rosenborg (1-0 hjemme) og Vålerenga (2-1 borte), hadde ikke Mjøndalen klart å vinne på sju kamper i serien før oppgjøret på Isachsen stadion.

Den statistikken ble forlenget til åtte.

- Vi var tålmodige

- Vi har møtt mange lag rundt oss på tabellen, som det er viktig å ta poeng mot. Klarer du ikke det, går de forbi oss og vi havner under streken, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NTB etter det som til slutt ble et 1-2-tap for Mjøndalen mot Bodø/Glimt.

- Det passer veldig dårlig foran ferien. Det er blytungt, sier treneren.

For Glimt ser tilværelsen plutselig lys ut.

- Den største grunnen til at det har snudd er at vi var tålmodige. Vi har stort sett spilt jevnt med alle lagene i hele år, men tapte mange kamper på grunn av personlige feil som gjerne gjorde at vi havnet bakpå både 0-1 og 0-2. Det har vi luket vekk, sier trener Jan Halvor Halvorsen.

Tafatt Mjøndalen

For gjestene viste seg som det beste laget. Allerede etter 12 minutter ga Fitim Azeni bodøværingene ledelsen med en heading fra bakre stolpe.

Vertene var tafatte offensivt, skapte få sjanser, og Glimt ledet fortjent ved pause.

Heller ikke i andre omgang tok det lang tid før Glimt scorte.

Overtidsscoring

Også nå var det en heading som førte til scoring, denne gangen fra Brede Moe etter et hjørnespark.

Nå skjerpet Mjøndalen spillet fremover på banen, og begge lag spilte seg til store muligheter uten at det så ut til å forandre på sluttresultatet - ikke før minuttet før full tid.

På nedrykksplass

Da sendte Stian Aasmundsen et frispark fra god posisjon rett i mål, men det var for sent for vertene.

Bodø/Glimt stakk av med alle de tre poengene, og sørget for å sende Mjøndalen ned på direkte nedrykksplass for første gang denne sesongen. Mjøndalen på 15.-plass har 15 poeng, mens Bodø/Glimt har klatret opp til 12.-plass med 17 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.