*Nettavisen* Sport.

- Det er «bullshit»

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

«Den hemmelige spilleren» mener at Rune Skarsfjord prater tull om Erik Mjelde.

04.04.13 22:08

Inspirert av The Guardian-spalten «The secret footballer» lanserer Nettavisen denne sesongen «Den hemmelige spilleren».

Vi har fått en tippeligaspiller med på laget, og han skal by på meninger, innsideinformasjon og samtaleemner fra hverdagen i norsk fotball. Kort sagt: Det han måtte ha på hjertet.

Identiteten hans kommer til å forbli hemmelig.

Bloggen til «Den hemmelige spilleren» blir ikke klar før om noen uker, men allerede nå er han i gang med å ytre seg på sin egen Facebook-side.

Temaet for det første innlegget, er konflikten i Brann.

Lagets tidligere kaptein Erik Mjelde har fått beskjed om at han er uønsket i klubben. Denne beskjeden kom etter at han uttalte seg kritisk om trener Rune Skarsfjord i evalueringen av forrige sesong, for øvrig en sesong hvor Mjelde spilte 25 av 30 kamper.

Les mer her: Mener Mjelde burde tatt hintet

«Alle skjønner at det er utenomsportslige årsaker til Skarsfjords behandling av Erik Mjelde. Såpass oppegående er vi. At Skarsfjord klarer å uttale at det er en sportslig vurdering som ligger til grunn for behandlingen av Mjelde, når dette var hans kaptein i 2011og spilte 25 av 30 kamper i fjorårssesongen, det er bullshit! Uansett hvor dårlig man er på trening, får man spilletid i treningskamper, kanskje ikke fra start, men i form av ett innhopp», skriver «den hemmelige spilleren» på Facebook.

Han mener at Mjelde må få konkurrere på like vilkår som resten av laget. Skarsfjord hevder imidlertid at Mjelde får nettopp det.

- Han får ikke noen annen behandling, han har bare fått en ærlig beskjed om hvor han står. Vi har sagt både til han og rådgiveren (Stig Lillejord) at det er best om han finner seg en ny klubb. Erik vil fortsette å spille fotball lenge. Da trenger han spilletid, og det kommer han ikke til å få i Brann i år. Han ba om en ærlig tilbakemelding på hvor han sto, og det fikk han. Vi kommer ikke til å prioritere ham noe særlig i år. Det synes jeg er en grei beskjed å gi, ss Skarsfjord nylig til BA.no.

I løpet av de neste ukene vil «Den hemmelige spilleren» publisere innleggene sine på Nettavisens bloggsider, men i mellomtiden kan du lese det første innlegget her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.