RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters

- Det er deilig å spille mot City

Sist oppdatert:
United-spillerne var strålende fornøyd med snuoperasjonen mot byrivalen.

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 2-3:

Det var duket for et ordentlig byderby da Manchester City og Manchester United barket sammen i Community Shield på Wembley søndag ettermiddag.

United skapte noen farligheter i starten, men det var det City som satte fyr på kampen.

Og for en kamp det ble.

City var dødlige effektive i den første omgangen og ledet 2-0 til pause. Etter hvilken reiste United seg og viste igjen hvem som er storebror i Manchester.

- Dette er United, vi hadde alle troen helt frem til siste minutt og innstillingen til alle gutta i den andre omgangen var at vi kunne score, forteller Uniteds matchvinner Nani til Sky Sports.

- Det er deilig å spille mot Manchester City og vinne som i dag. Jeg er sikker på at fansen er stolte av oss nå og det er en fantastisk dag som skal nytes, fortsetter portugiseren.

Også angrepskollega Wayne Rooney var høyt oppe etter kampen og forteller at det er ekstra deilig å slå City.

- Selvfølgelig. Det er er klart at de vil prøve å ta tittelen (Premier League) i år. De scoret to mål ut av ingenting, men vi viste moral og vant kampen tilslutt, forteller Rooney.

Svakt av De Gea
United hadde god defensiv kontroll den første halvtimen, men etter 38 minutter scoret City på sin første sjanse i kampen.

Blåtrøyene fikk et frispark ute på kanten som David Silva slo inn med perfekt skru. Inne i feltet ventet Joleon Lescott som headet ballen forbi David De Gea og i mål.

På overtid i første omgang doblet City ledelsen med Edin Dzeko. Spilleren fra Bosnia knallet til fra rundt 30 meter og i nota til stor jubel fra City-fansen. Den som hadde mest grunn til å være skuffet da lagene tok pause var De Gea som burde reddet skuddet til Dzeko.

Lunten City tente med sin første scoring hadde ikke slukket da lagene entret banen for den andre omgangen.

Denne gangen var det United som skapte fyrverkeri på Wembley.

United opphenting
Kun syv minutter var spilt da Chris Smaling reduserte og skapte ny spenning i kampen etter et frispark fra Ashley Young.

Manchester United fortsatte å presse på og etter få minutter sørget Nani for balanse i regnskapet. Portugiseren kombinerer fantastisk med Wayne Rooney og Tom Cleverley, før han vippet ballen over en utrusende Joe Hart i City-målet.

Etter utligningen roet tempoet seg, men United fortsatte å styre kampen.

Da kampuret viste tre minutter på overtid var imidlertid Nani frempå igjen. Rooney klarerer et City-frispark som Vincent Kompany tilsynelatende hadde kontroll på, men Nani snappet opp ballen og løp fra City-forsvaret, rundet Hart og satte ballen i nota.

Dermed har Manchester United hentet hjem sesongens første pokal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere