*Nettavisen* Sport.

- Det er det vakreste jeg ser

LEKKERT: Tomas Rosicky, eller «lille Mozart» om du vil, avsluttet et herlig Arsenal-angrep da londonlaget tok en komfortabel seier. Foto: Clive Gee (/ PA Photos / NTB scanpix)

Fantasifotball fra Arsenal da Sunderland ble sendt hjem som slakt.

22.02.14 17:50

ARSENAL - SUNDERLAND 4-1:

På samme dag som Arsenal-legende Dennis Bergkamps statue ble avduket på utenfor Emirates Stadium, og nederlenderen selv var på plass i London, vartet «The Gunners» opp med drømmefotball i Bergkamps ånd da Sunderland kom på besøk.

Hjemmelaget gikk ut i hundre, og anført av trioen Tomas Rosicky, Jack Wilshere og Olivier Giroud scoret Arsené Wengers menn både ett og to mål som kunne vært tatt rett ut av fotball-læreboka.

I det som etter hvert ble en meget komfortabel 4-1-seier, var det særlig 3-0-scoringen som skilte seg ut, da de tre ovennevnte bød på pasninger og bevegelser ut av en annen verden, før Rosicky avsluttet med en elegant lobb over Sunderland-keeper Vito Mannone.

- Den fotballen Arsenal har disket opp med her ... Slike mål, det er det vakreste jeg ser på en fotballbane, skrøt Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Drømmestart
Det tok ikke mer enn fem minutter av oppgjøret før hjemmelaget var i ledelsen.

Rosicky og Wilshere kombinerte fint seg imellom, før sistnevnte la ballen perfekt tilrette for Giroud, som var tilbake fra start, etter å ha måttet se de siste to kampene fra benken.

Franskmannen gjorde ingen feil ti meter fra mål, og trillet ballen selvsikkert utenfor Sunderland-keeper Vito Mannonens rekkevidde.

2-0-målet var på langt nær like vakkert, men like fullt en god prestasjon av samme mann som satte inn det første målet.

Olivier Giroud luktet et råttent tilbakespill fra en Sunderland-forsvarer, og fikk akkurat pirket ballen mellom beina til Mannone og i mål.

Lærebokfotball
Da Arsenal så ut til å være fornøyd med tingenes tilstand, og hadde roet ned tempoet i en periode, eksploderte de plutselig i noen sekunder med fantasifotball.

Rosicky, Wilshere og Giroud broderte seg på lekreste vis gjennom Sunderland-forsvaret, før tsjekkiske Rosicky levde opp til kallenavnet «lille Mozart» og avsluttet med en elegant lobb over Sunderland-keeper Vito Mannone.

Laurent Koscielny sørget for 4-0 da han stanget inn et hjørnespark i den andre omgangen, før Emmanuele Giaccherini fastsatte sluttresultatet da han reduserte for gjestene ti minutter før full tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.