*Nettavisen* Sport.

- Det er det vanskeligste i fotball

SUKSESS: Eirik Bakke gjør det bra i Sogndal, men innrømmer at det er en utfordring at laget hans skal styre kamper i OBOS-ligaen, i motsetning til hva det gjorde i Tippeligaen.

Eirik Bakke innrømmer at enkelte ting er vanskeligere i OBOS-ligaen.

Eirik Bakke har fått en glitrende start på sin trenerkarriere og foreløpig holder hans Sogndal-lag stø kurs mot Tippeligaen 2016.

Mandag står Bengt Sæternes' Sanden-Ulf for tur i de som kan regnes som en tidlig toppkamp i årets OBOS-liga.

- Må styre kampene
Trener Bakke er godt fornøyd med det laget hans har vist så langt etter nedrykket fra Tippeligaen i fjor.

- Jeg føler vi begynner å få en veldig bra vinnerkultur inn i gruppa her. De vil ikke tape, ofrer seg, står på, løper og jobber hardt for at vi skal ta poeng, så det er en veldig bra start, sier Bakke.

Se videoreportasjen i bunn saken

Laget fikk en del kritikk for sin defensive spillestil i Tippeligaen under forrige trener Johan Olsson. Bakke innrømmer at det er noe helt annet å skulle styre kamper.

- Det er noe annet enn Tippeligaen. Det er en litt annen fotball. Spesielt vi i Sogndal har en utfordring med at her skal vi styre kampene selv. Det er jo det vanskeligste i fotball.

- Tøff serie
Han erkjenner at det ikke er bare, bare å leke seg gjennom OBOS-ligaen. Det fikk han smertelig erfare da nyopprykkede Levanger lurte med seg tre poeng fra Fosshaugane tidligere i år.

- Det er en tøff serie å komme seg gjennom, dette, men det er godt at vi har noen gutter i troppen som har vært med på det før, mener Bakke.

Med tanke på hvordan det har gått med flere av klubbene som på forhånd var regnet som opprykkskandidater, er Bakke godt fornøyd med seriestarten.

- Vi er jo tippet oppe i toppen der, sammen med Brann og Sandnes-Ulf, som er der nå. Fredrikstad og Hønefoss har skuffet voldsomt, så sånn sett er det godt vi ikke er der. Vi har de poengene vi har, så må vi bygge videre på det.

Se videreportasjen fra Sogndal 19.02 ut i vårt fotballmagasin:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.