*Nettavisen* Sport.

- Det er din feil, Ferguson!

MANGE STEMMER: Ifølge en spørreundersøkelse mener en rekke av Manchester Uniteds fans at sir Alex Ferguson også må ta sin del av skylden for David Moyes-fadesen. Foto: Andrew Yates (AFP / NTB scanpix)

Det er ikke bare David Moyes som får kjeft.

19.03.14 08:40

Det er tunge dager i Manchester United. 3-0-tapet for Liverpool forrige helg har selvsagt ført til en del murring blant fansen og om David Moyes fortsatt hadde noe tillit før kampen, er nok den tilliten ganske så tynnslitt nå.

Den tradisjonsrike klubben ligger helt nede på en syvendeplass i Premier League og onsdag står klubben i fare for å ryke ut av Champions League.

Møtet med Olympiakos kan bli kroken på døren for Moyes, med tap.

I en spørreundersøkelse utført at Manchester United-fansiden Red Issue kommer det imidlertid fram at mange supportere ikke mener den nåværende situasjonen kun er Moyes' feil. Hele 40,57 prosent mener at også den forrige manageren, sir Alex Ferguson, må ta sin del av skylden for det som nå skjer.

Det var som kjent Ferguson som håndplukket Moyes til å overta jobben.

Det er den engelske storavisen The Mirror som omtaler denne spørreundersøkelsen onsdag. 17,45 prosent mener Moyes har all skyld.

Hele 32,55 prosent mener også at det er Uniteds eiere, Glazer-familien, som er hovedgrunnen til at klubben nå er i ferd med å gjøre en svak sesong.

Bare 4,25 prosent av supporterne som har stemt, mener det er spillerne sin skyld at United ligger 18 poeng bak Chelsea som topper tabellen.

Noe overraskende er det kun 3,77 prosent som mener at Ed Woodward, mannen som nå er daglig leder i klubben, er den som må ta på seg skylden.

Flere britiske aviser har de siste dagene skrevet at fansens tålmodighet med Moyes er i ferd med å ta slutt og ifølge The Mirror vurderer noen nå å rive ned plakaten med teksten «The Choosen One» som henger ved Stretford End.

Plakaten ble hengt opp før sesongstart og var et tegn på at fansen støttet Fergusons ønske om at David Moyes skulle lede klubben videre.

United tapte 2-0 for Olympiakos i første Champions League-møte og trenger derfor en solid seier mot grekerne på hjemmebane onsdag, for å gå videre.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag