RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er dobbeltmoralsk

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Bent Skammelsrud er lei av monopolet til Norsk Tipping.

RIGA (Nettavisen): Det tilhører sjeldenhetene at personer i Idretts-Norge kritiserer Norsk Tipping, som jo spytter svært mye penger inn i nettopp norsk idrett.

- Du kan godt si at det går penger tilbake til idretten, men hvis Norsk Tipping skal ha flere kunder, må de ha et bedre tilbud og bedre odds. De må være like flinke som de andre spillselskapene, sier Bent Skammelsrud til Nettavisen.

Vi sitter sammen i Latvias hovedstad, hvor det norske pokermiljøet nettopp har kronet Stian Johannessen (35) fra Porsgrunn til norgesmester. Skammelsrud deltok selv i poker-NM – sponset av NordicBet for tredje år på rad – og endte på 125.-plass blant 760 spillere.

- Irriterer meg
Han er slett ikke sikker på at norsk idrett får mer penger fra Norsk Tipping enn man ville fått fra utenlandske spillselskap dersom lovverket tillot disse å markedsføre seg i Norge.

- Man kan jo diskutere om det ville blitt mer spillegalskap dersom man åpnet opp for andre selskap. Jeg har ikke noe godt svar. Jeg tror at det spilles like mye nå som det ville blitt gjort da, forteller den tidligere Rosenborg-helten.

Hans inntrykk er at Norsk Tipping og Lotteritilsynet bruker spillegalskap som en rambukk for å beskytte sin egen inntjening, uten å gjøre noe mer for å beskytte spillerne mot dette enn andre spillselskap gjør.

- Myndighetene snakker om spillegalskap, men de setter opp maskiner selv. Jeg vet om folk som sitter ved maskinene til Norsk Tipping hele dagen. Det blir dobbeltmoral å si nei til alt som er utenom Norsk Tipping, mens de får være enerådende. De forklarer det med at det går tilbake til idretten og gjemmer seg hele tiden bak dette. Monopolet irriterer meg, sukker Skammelsrud.

- For dårlig utvalg
43-åringen som spilte 38 landskamper for Norge og i 2001 ble tildelt Kniksens Hederspris, påpeker at det statlige spillselskapet verken er konkurransedyktig nok på tilbakebetalingsprosent eller spilltilbud.

- Norsk Tipping har et veldig lite utvalg. Hvis du vil spille på tredje- og fjerdedivisjon, har NordicBet tilbud. Så enkelt er det for meg. Hadde Norsk Tipping hatt et like bra tilbud og like bra odds, hadde det ikke vært noe problem.

- Du kan sammenligne det med å sette pengene i banken. Setter du på Norsk Tipping får du 1,7 og setter du et annet sted får du 2,0 i odds. Hvor ville du satt dem? Jeg er ikke dum, for å si det sånn.

(Artikkelen fortsetter)

Bent Skammelsrud livnærer seg i dag blant annet på foredragsvirksomhet, som naturligvis baserer seg på hans suksessrike fotballkarriere i Rosenborg. Etter at han ble kjøpt til trondheimsklubben fra Malmö FF for 550.000 kroner i 1991, vant han seriegull 11 år på rad og NM-gull tre ganger.

Fikk kjeft av Eggen
Konkurransebehovet tilfredsstilles nå for tiden blant annet gjennom å spille poker.

- Jeg liker å spille. Jeg liker å konkurrere. Det er derfor idrettsfolk trekkes til dette; sitringen, spenningen, dette med å tape og vinne, sier Skammelsrud til Nettavisen.

- Hvordan er det å delta i poker-NM?

- Topp! Nå har jeg vært med i tre år og begynner å kjenne en del folk. Det er koselig å møtes, det er jo stort sett samme type folk som kommer.

- Blir det mye fotballprat på deg?

- Nei, egentlig ikke. Det er bare pokerhender det snakkes om her. Det blir du jo litt preget av selv, smiler 43-åringen.

- Hvordan startet din pokerkarriere?

- Vi spilte alltid poker, uten å spille om penger. Da jeg kom til Trondheim, lagde vi en liten pokerklubb som spilte hver mandag i alle år. Vi spilte jo også kort før hver kamp i Rosenborg. Vi fikk riktignok skylda av Nils Arne Eggen hver gang vi tapte en fotballkamp. Da var det på grunn av kortlaget. Men vi prøvde å forklare han at vi spilte kort de gangene vi vant, også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere