RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er en del ting han må jobbe med ...

Valencia, Spania, 20031116. John Arne Riise kunne søndag slappe av med noen golfslag på putting-greenen utenfor hotellet til den norske troppen i Valencia, etter lørdagens play-off kamp mot Spania i EM-kvalifiseringen.
Valencia, Spania, 20031116. John Arne Riise kunne søndag slappe av med noen golfslag på putting-greenen utenfor hotellet til den norske troppen i Valencia, etter lørdagens play-off kamp mot Spania i EM-kvalifiseringen. Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk hva golfsjefen mener om John Arne Riises PGA-muligheter.

Denne helgen arrangerte John Arne Riise fotballskole i Kragerø, med blant andre Steven Gerrard på plass i sommerbyen i Telemark.

I den forbindelse gikk også gikk også golfturneringen John Arne Riise Invitational av stabelen, der blant andre tidligere PGA-spiller Henrik Bjørnstad og golfstjernen Richard Green deltok.

Roma-spilleren selv legger ikke skjul på at han drømmer om en golfkarriere når fotballskoene legges på hylla.

Men den som ser for seg John Arne Riise på PGA-touren sammen med Tiger Woods om et par år, må tro om igjen.

- Kommer aldri til å skje
- Det kan vi slå fast, det kommer aldri til å skje, sier sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie, til Nettavisen.

- Jo mer du jobber og lærer om golf, jo mer skjønner du at du ikke har en sjanse til å i det hele tatt nærme deg de beste spillerne i verden, forklarer han.

Riise, er en svært habil golfspiller med 8,2 i handikap, fortalte i forbindelse med golfturneringen i helgen at han gjerne ønsket å satse på golf den dagen han måtte legge opp som fotballspiller.

- Jeg skal gi meg mens jeg fortsatt er på topp, men satser på å holde ut i fotballen til jeg er 40 år. Kanskje et par år med «soccer» i USA før jeg tar til køllene, men det er det noen år fram til, uttalte han til NRK.

Men Frode Scheie mener altså ikke at fotballstjernen skal belage seg på noen stor PGA-karriere i nærmeste - eller fjerneste - framtid.

- En bra klubbspiller i Norge kan han jo bli. Men derfra og opp mot de beste i verden -. Den tidligere håndballkeeperen lar slutten av setningen forbli usagt. Det er ingen tvil om hva han mener.

- Mye vilje!
Og Frode Scheie bør vite hva han snakker om.

Han deltok ikke i Riises turnering i helgen, men har spilt golf sammen med Roma-proffen ved en rekke tidligere anledninger. Og Scheie skryter av Riises golfferdigheter.

- Han er bra, og er i hvert fall ekstremt ivrig, ler han, og utdyper:

- Han bruker mye tid på golf, og tenker golf hele tiden. Han slår langt, og har en veldig rask sving. Det er mye vilje i den svingen!

- Hva må han forbedre?

- Det er nok en del å jobbe med. Han må få en bedre sving, og han...

- Jeg syntes du sa han hadde en god sving?

- Jeg sa at han hadde en rask sving, ikke en god sving. Det er to forskjellige ting, korrekterer Scheie på undertegnede.

- Også har han litt lite balanse, det må han jobbe med. Han slår langt, men så er det dette med presisjon, da. Vinnerinstinkt har han jo nok av, der er han en ener sånn sett. Og det er jo en viktig egenskap i golf...

- Trenger oppmerksomhet
Flere golfstjerner var som nevnt med i Riises turnering i Kragerø.

Scheie håper på at flere lignende varianter kan være med på å heve interessen for en idrett som stadig trenger mer rekruttering.

- Jeg tror ikke den ene turneringen er med på å løfte rekrutteringen. Men en mengde sånne stunt satt i system kan gjøre det, tror han.

- Det får jo oppmerksomhet. Og i Norge trenger golf, i likhet med alle idretter utenom fotball og ski, mer oppmerksomhet.

Likevel: Det blir fjernt å tro at de norske klubbene blir rent ned av juniorer selv om John Arne Riise arrangerer en golfturnering, mener Frode Scheie. At han gleder seg over tiltaket, er det likevel ikke tvil om.

- At en så profilert spiller fronter golfen på en positiv måte er kjempegøy, mener Scheie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere