- Det er en kjempetabbe. En kjempetabbe!

HELDIG: Samir Nasris 2-1-mål skulle aldri ha blitt godkjent da lagkamerat David Silva sto langt i offside forut for scoringen.

HELDIG: Samir Nasris 2-1-mål skulle aldri ha blitt godkjent da lagkamerat David Silva sto langt i offside forut for scoringen. Foto: Lindsey Parnaby (/ Afp / NTB scanpix)

Manchester City fikk dommerhjelp i gullkampen.

MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 4-1:

I en kamp hjemmelaget nærmest måtte vinne for å være med i gullkampen for alvor, var det spesielt én dommeravgjørelse som ble samtaletema.

På stillingen 1-1 like før pause dro City fram et angrep i ultraklassen hvor ballen til slutt ble ekspedert i mål av Samir Nasri. Problemet var bare det at målet aldri skulle godkjent etter at mannen som slo den målgivende pasningen, David Silva, befant seg flere meter i offside tidligere i angrepet.

Hverken dommer Chris Foy eller assistentdommeren på linja fikk derimot med seg regelbruddet, og dermed ble målet godkjent, til stor frustrasjon og forundrelse hos både Southampton-spillere og TV-kommentatorer.

- Det er jo absolutt ikke noe tvil om at det er offside, linjedommerne må jo se det. Det er en kjempetabbe. En kjempetabbe! utbrøt TV 2s Kasper Wikestad da Citys 2-1-mål var et faktum.

Gjestene fra Sør-England klarte aldri å svare på kalddusjen, og måtte til slutt

Pangstart for City
Kampen startet på best mulig måte for hjemmelaget, som allerede etter et drøyt minutt fikk straffespark.

Edin Dzeko falt tilsynelatende svært lett i duell med José Fonte, men fikk uansett straffesparket han var ute etter.

Yaya Touré var sikker fra 11-metersmerket, og dermed sto det 1-0 allerede etter to minutter.

Til tross for drømmestarten så ikke City ut til å ha en spesielt god dag, og Southampton spilte seg inn i kampen og fikk uttelling da Rickie Lambert scoret på et nytt straffespark fem minutter før pause.

Fæl dommertabbe
Da lagene så ut til å gå til pause med hvert sitt mål, oppsto den ovennevnte offside-situasjonen. David Silva sto i åpenbar offside-posisjon og serverte Samir Nasri, som enkelt kunne trille inn ledermålet.

Som om ikke det var nok: Bare minuttet etter la Edin Dzeko på til 3-1, og plutselig så kampen ut til å være avgjort.

Den andre omgangen bød på flere store muligheter til begge lag, og Southampton kunne med litt bedre avslutninger ha skapt fornyet spenning i oppgjøret, men dessverre var ikke Rickie Lamberts sikte fininnstilt.

Sikker var imidlertid innbytter Stevan Jovetic da han fikk muligheten alene foran Southampton-målet. Serberen la på til 4-1, som også ble sluttresultatet, og dermed legger City press på rivalene i gullkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.