RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er en privatsak som vi ikke snakker om

SA FARVEL: Martin Ødegaard og Jostein Flo.
SA FARVEL: Martin Ødegaard og Jostein Flo. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Dette spørsmålet fikk ikke Martin Ødegaard svare på.

Mandag tok Martin Ødegaard farvel med Norge og Strømsgodset under en pressekonferanse på Marienlyst. 16-åringen signerte i forrige uke for Real Madrid og flytter nå til Spania for å slutte seg til sin nye klubb.

Som da Ødegaard ble presentert i Madrid, var også denne gangen interessen fra pressen for unggutten enorm og mange hadde møtt opp i Drammen.

- Martin debuterte mot Aalesund i april og siden har det bare gått oppover. Mange klubber har vist interesse og vi i Godset er stolte over å ha fått være med på dette eventyret. Nå ønsker vi deg lykke til videre. Vi mener det er et riktig valg å gå videre nå. Vi er stolte over å ha fostret opp en spillertype som deg og en spiller med de holdningene du har, sier Godsets Jostein Flo.

- Penger ikke tema
Det har blitt spekulert i at Ødegaard vil tjene gode penger på overgangen. Ifølge norske kilder skal lønningen ligge på rundt 20 til 30 millioner kroner i året. Ødegaard sier imidlertid at pengene ikke var avgjørende.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Penger har ikke vært noe tema her. Jeg har valgt det tilbudet som var best sportslig, sier unggutten til pressen.

- I Madrid får jeg en bra treningshverdag, den beste jeg kan få. De har et B-lag som har verdens beste spiller noensinne som trener, sier 16-åringen.

Engleske medier har på sin side hevdet at unggutten tjener opp imot 80.000 pund i uka i Real Madrid. Dette vil ikke unggutten snakke om.

På spørsmål om lønnen, svarte Jostein Flo følgende.

- Vi sankker ikke om lønn. Det er en privatsak. Martin har sagt at penger ikke er et tema, så vi snakker ikke om det, sier Flo om pengene.

Ødegaard sier han ikke har sett Real Madrid Castilla i aksjon, klubbens andrelag, der unggutten trolig skal spille, men har en god følelse.

- Jeg har ikke sett noen seriekamper derfra, men jeg har hatt noen treninger med klubben og det er mange gode spillere der, mener nordmannen.

- Utrolig viktig
Ødegaard ønsker ikke å utdype hvorfor han valgte nettopp Real Madrid.

- Akkurat når jeg bestemte meg for Madrid, vil jeg ikke kommentere. Vi reiste rundt og besøkte flere klubber og det ble ganske så dokumentert etter hvert. Til slutt landet jeg på at Madrid var det beste for meg, sier Ødegaard.

Med seg på flyttelasset får Ødegaard med seg pappa Hans Erik.

- Det er så klart utrolig viktig. Jeg er 16 år og tror ikke det er bra for meg å bo der alene. Det er viktig å ha familien rundt seg, mener unggutten.

16-åringen er klar på at at drar til Spania for å bli bedre.

- Jeg er ikke en fyr som er fornøyd med det jeg har oppnådd så langt. Jeg vil bli bedre og kommer ikke til å hvile på det her, sier han til pressen.

Noen stjernenykker, tror han likevel ikke han vil få.

-Jeg prøver å holde fokus og ikke tenke på det folk skriver. Jeg føler jeg har taklet dette her veldig bra, forteller Ødegaard.

Braksuksess
16 år gamle Ødegaard fikk sitt store gjennombrudd i 2014. Han debuterte både for Strømsgodset i Tippeligaen og for det norske landslaget i løpet av en innholdsrik sesong.

Han fikk også spilletid for Norge i EM-kvalifiseringen.

På høsten og vinteren gikk det en rekke spekulasjoner rundt ungguttens framtid. Midtbanespilleren og faren Hans Erik reiste Europa rundt for å besøke noen av de største klubbene.

Han var innom Bayern München, Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Real Madrid og Barcelona, før valget til slutt falt på superklubben fra den spanske hovedstaden.

Reservelaget
Det er ventet at Ødegaard i hovedsak skal spille for Real Madrids andrelag i nærmeste framtid, det har trener Carlo Ancelotti bekreftet. Real Madrid Castilla spiller på tredje nivå i det spanske ligasystemet.

Der vil han blant annet få jobbe med fotballegenden Zinedine Zidane.

Med seg på turen fra Drammen får 16-åringen også med seg pappa og rådgiver Hans Erik. Den tidligere tippeligaspilleren skal være tilbudt en jobb som ungdomstrener i Real Madrid-systemet.

Hvis Ødegaard får sjansen på A-laget til Madrid i nærmeste framtid, vil han bli klubbens yngste spiller noensinne. Alvaro Rivero innehar den rekorden. Han debuterte i en alder av 17 år og 114 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere