Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er en skandale

Foto: Daniel Sannum Lauten/Scanpix
Sist oppdatert:
RBK reddet poeng med offsidemål.

LILLESTRØM - ROSENBORG 2-2:

Lillestrøm avsluttet forrige sesong med seks strake kamper på hjemmebane uten seier. Tre ganger tidligere har det skjedd for romeriksklubben siden 1963.

Sju strake kamper uten seier har klubben imidlertid aldri opplevd siden det året, men da Rosenborg søndag utlignet helt på tampen var «rekorden» et faktum.

Det var kanarifuglene som åpnet best og tok ledelsen ved Johan Andersson, men Rosenborg slo tilbake like etter. 1-1 sto seg lenge.

«Hårreisende»
Men 12 minutter før slutt skulle en nykommer presentere seg. Petter Vaagan Moen satte ballen i stanga og på returen dukket nykommer Luke Rodgers opp.

Dette så ut til å bli vinnermålet, men på overtid, og faktisk over overtiden, utlignet gjestene. Mikael Dorsin kriget i feltet og sikret trønderne poeng.

Ut ifra TV-bildene kunne det imidlertid se ut som at den svenske forsvarsspilleren var i offside i det han satte inn utligningsmålet. Flere var raske med å påpeke at målet skulle vært annullert.

«At linjedommeren ikke ser at Dorsin er eneste utespiller inne i LSKs femmeter, er en skandale», tvitret TV 2-profil Davy Wathne etter kampen.

«Verste jeg har sett. Linjedommer i ønskeposisjon med full oversikt og et statisk bilde av situasjonen! Hårreisende!», tvitret videre.

Fres i åpningen
Det ble en forrykende åpning på Åråsen og allerede etter syv minutter lå den første ballen i nettet. Det sørget LSK-nykommer Johan Andersson for.

Erling Knudtzon slo først inn foran mål, men Simen Wangberg headet unna. Annenballen havnet imidlertid hos svensken som banket inn leder målet fra 16-17 meter.

Hjemmejubelen skulle likevel bli kortvarig. Bare fire minutter senere slo gjestene fra Trondheim tilbake. Utligningen kom rett i etterkant av at Mikael Dorsin hadde headet i stolpen.

John Chibuike fyrte av og Lillestrøm-keeper Sead Ramovic måtte gi retur. Den var målsniken Steffen Iversen først på og lagene var igjen like langt på Romerike.

Med Iversens navn i målprotokollen har Rosenborg for vane å vinne. De siste 20 kampene spissen har spilt og scoret for klubben har endt med seier. Forrige tap var for LSK i 2008. Også i 2012 skulle det bli tap, til tross for Iversen-scoring.

Første omgang var al i alt en underholdende affære og i tillegg til scoringene hadde begge lag muligheter til å pynte ytterligere på resultatet uten å lykkes.

(artikkelen fortsetter under artikkelen)

Plukket opp ballen
Andre omgang startet også med et smell. Allerede ett minutt ut i omgangen ropte RBK på straffe da Jonas Svensson gikk i bakken. Dommer Brage Sandemoen var imidlertid uenig.

Og høydepunktene sto i kø. I det 51. minutt kombinerte Markus Henriksen og John Chibuike fint. Sistnevnte avsluttet mot lengste hjørne, men ballen gikk like til side for mål.

Like etter var det vertenes tur. Simen Wangberg spilte tilbake til keeper Daniel Örlund, som plukket ballen opp med hendene. Det betød indirekte frispark for Lillestrøm.

Etter mye klabb og babb fikk kanarifuglene endelig fyrt løs, men som så ofte i disse situasjonene ble det svært lite ut av det. Borek Dockal blokkerte skuddet fra kort hold.

Rodgers scoret
Etter hvilen var det først og fremst Rosenborg som skapte de store farlighetene og John Chibuike var aktiv. I det 58. minutt banken han ballen i stolpen og ut. Stor sjanse.

Petter Vaagan Moen jakter sitt første LSK-mål og etter 66 minutter var han nære. Bjørn Sigurdarsson kom seg rundt og slo nydelig inn, men Vaagan Moen skjøt utenfor fra god posisjon.

I stedet var det en annen nykommer som skulle frelse Lillestrøm. Spissen Luke Rodgers ble hentet helt på tampen av overgangsvinduet og i det 78. minutt viste han seg fram.

Sigurdarsson gjorde vakkert forarbeid før han slapp videre til Vaagan Moen. Han satte ballen i stanga, men på returen var Rodgers våken og headet inn ledermålet.

Det skulle likevel altså ikke holde. Helt på tampen dukket som nevnt Dorsin opp og reddet poeng for gjestene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!