*Nettavisen* Sport.

- Det er et mareritt for en trener

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Per Joar Hansen hadde en høne å plukke med sine U21-helter.

17.10.12 08:47

NORGE U21 - FRANKRIKE U21 5-3 (5-4 SAMMENLAGT):

DRAMMEN (Nettavisen): U21-oppgjøret mellom Norge og Frankrike på Marienlyst var lenge en festforestilling sett med norske øyne. Norges lag storspilte og tidvis herjet de med franske stjerner.

Med snaue fem minutter igjen ledet Norge 5-1 og hadde et godt grep om EM-billetten. I løpet av få minutter slapp imidlertid laget Frankrike tilbake i kampen. To ganger reduserte gjestene - til 5-3.

- Det er litt typisk oss. Vi ble nok litt stresset på slutten der. Hadde de scoret ett til, så hadde Frankrike gått videre (franskmennene vant 1-0 i første kamp), sier Håvard Nielsen til Nettavisen.

- Det var skummelt, men alt i alt så var dette veldig moro. Vi har ikke vært i et sluttspill på 14 år, så dette er stort. Det er stort å ha med seg og selvfølgelig bra for norsk fotball, sier målscoreren.

- Et mareritt
U21-trener Per Joar Hansen var selvfølgelig storfornøyd med sine disipler, men måtte innrømme at spillerne gjorde det litt for spennende mot slutten. Det var ikke spesielt gøy å stå på sidelinjen da.

- Det er jo et mareritt for en trener å bli utsatt for noe slik. Vi leder 5-1 og slipper inn to mål. Det er unødvendig, men slik er fotballen. Heldigvis holdt det helt inn, sier Hansen til Nettavisen.

- Men akkurat det der, det skal de få kjeft for, sier den tidligere Rosenborg-treneren med et smil.

- Annen planet?
Stort sett alt det andre som skjedde på Marienlyst tirsdag var Hansen svært godt fornøyd med.

- Fem mål var langt over det jeg hadde ventet, og jeg måtte klype meg i armen for å være sikker på at jeg var i Drammen og ikke på en annen planet. Gutta spilte fotball som var helt fantastisk, sier han.

Harmeet Singh åpnet ballet for Norge med sin scoring på straffe, før Håvard Nielsen og Thomas Rogne sørget for 3-0. Frankrike reduserte ved Joshua Guilavogui i det 28. minutt. 3-1 sto til pause.

I andre omgang økte Anders Konradsen og Jo Inge Berget den norske ledelsen til 5-1, men i løpet av de fem siste minuttene scoret altså Frankrike ved Alexandre Lacazzette og Antoine Griezmann.

- Vi er ikke et lag som kler å forsvare oss til seier. Hadde vi prøvd på det i andre omgang kunne vi fort blitt for passive. Vi var opptatt av å gjøre mål nummer fire og fem, og det gjorde vi, sier Hansen.

- Vi fikk til det vi hadde snakket om, men at vi skulle overprestere slik hadde jeg ikke trodd. Vi spilte tidvis propagandafotball. Vi gjør Frankrike så dårlig at det er helt utrolig, sier U21-treneren.

- Hadde ikke trodd
Heller ikke målscorer Håvard Nielsen hadde sett for seg en slik målfest av det norske laget.

- Hadde du sagt at vi skulle score fem, så hadde jeg nok ikke trodd på det. Vi er bra nok til å slå Frankrike, men at vi skulle vinne 5-3 var det nok ikke mange som hadde troen på, sier han.

- Men i dag spiller vi faktisk så bra. Vi går ut i hundre og sjokkerer dem. Vi kjente etter bortekampen at vi hadde mer å gå på. Nå la vi ned alt det arbeidet som trengtes, avslutter østerrikeproffen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.