RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er et sterkt signal fra det norske publikum

Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion mandag kveld.
Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion mandag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Per-Mathias Høgmo gleder seg.

Ikke vinner Norge fotballkamper. Ikke scorer de mål. Men de har solgt ut Ullevaal før EM-kvalåpningen mot Italia.

- Vi har forberedt oss best mulig, og har et spennende lag som går utpå der og som har lyst til å vise seg fram. Vi er voldsomt inspirert over at vi fyller Ullevaal. Det er et sterkt signal fra det norske publikum om at de gleder seg til å se spillerne som Norge har, sa Per-Mathias Høgmo mandag.

A-landslaget har bare én seier på elleve forsøk under Høgmo. Målsnittet skremmer ingen: 0,64 mål per kamp er den trøstesløse statistikken offensivt.

- Din største utfordring i karrieren?

- Jeg har hatt mange utfordringer, både i Champions League og OL-finalen, som kanskje er det største du kan gjøre. Dette er en kvalifisering, ingen finale, men det er en ok kamp. Det er det, sa Høgmo på NTBs spørsmål under mandagens pressemøte.

- Fansen betyr mye for oss

Norge har ikke deltatt i et sluttspill siden 2000. Etter de gylne 90-årene, som langt på vei startet med den legendariske 2-1-seieren mot de asurblå i 1991, har A-landslaget gjort det til sin vane å feile når det drar seg til i kvaliksammenheng.

Og selv om A-landslaget har sluttet å vinne fotballkamper, har 25.000 tilskuere kjøpt billett til tirsdagens møte med stormakten Italia.

- Har ikke vi spillerne troen, kan vi ikke vente at folk har troen. Det er veldig positivt at folket er positive. Det betyr mye for oss. Jeg har spilt foran entusiastiske fans i Bundesliga, og du merker det som spiller ute på banen når fansen støtter deg. Dette blir moro, sier Omar Elabdellaoui.

Ingen bekymring

Høyrebacken står foran en hektisk høst. Snart venter mesterligafotball med Olympiakos. Elabdellaoui er en av spillerne som har etablert seg for alvor etter at Høgmo overtok jobben fra Egil Olsen i fjor høst.

- Vi har fått testet ut flere spillere og er i ferd med å gjennomføre et generasjonsskifte. Vi er i ferd med å få satt spillere som vi kan bygge dette laget rundt, sa Høgmo mandag.

- Dette er ingen arena for bekymring. Dette er mulighetenes arena. Vi har stor tro på en god progresjon gjennom hele kvaliken. Samtidig ønsker vi å maksimere prestasjonen i nuet, bygger vi også for neste kamp og hele kvaliken, sa Høgmo.

- Sier han mer?

Landslagssjefens svar ble oversatt til italiensk.

- Sier han noe mer enn meg, egentlig, undret Høgmo da oversettelsene var nesten dobbelt så lange som landslagssjefens uttalelser.

Og når det gjelder selve fotballkampen, var spørsmålet om en seier i 2014 kan få samme betydning som Drillos magiske 2-1 for 23 år siden.

- Jo før vi vinner en kvalkamp, jo tidligere vil det generere mer selvtillit. Slik er det. Vi har fått mange gode bekreftelser underveis. En seier i morgen vil gi oss god fart videre, sa Høgmo.

- Det er nå vi skal begynne å ta poeng. Vi har forberedt oss godt, sa Mats Møller Dæhli, som er friskmeldt til Norges EM-kvalåpning. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere