RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er feil hvis det ikke ser ut som slagsmål til tider

SLAGMARK: Lerkendal så til tider ut som en slagmark i hatoppgjøret mellom Rosenborg og Molde på lørdag.
SLAGMARK: Lerkendal så til tider ut som en slagmark i hatoppgjøret mellom Rosenborg og Molde på lørdag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Hatoppgjøret mellom Rosenborg og Molde ble preget av amper stemning mellom spillerne.

ROSENBORG - MOLDE 1-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Det var duket til fest da regjerende mester og rival nummer èn, Molde, gjestet Lerkendal lørdag. Og det var tydelig at kampen betydde litt ekstra.

Tøffe dueller og mange kommentarer ble delt ut på gressmatta og etter 89 minutter kokte det nesten over for Stefan Strandberg da Tommy Høiland prøvde å filme på midtstopperen et rødt kort.

Likevel er Molde-stopper, Vegard Forren, klar på at det er sånn det skal være.

- Det må være såpass, jeg tror vi er en haug med gode venner ellers, men når det spisser seg til synes jeg det er feil hvis ikke det ser ut som slagsmål til tider, sier han til Nettavisen.

- Jeg tar han på hodet

Molde-spissen som ble byttet inn i andre omgang falt teatralsk etter å kranglet med Strandberg. Det mener sistnevnte er bare tull.

- Han driver med det klovnegreiene sine igjen. Det er noe j**** tull, uttalte Strandberg til Nettavisen.

Stopperen forklarer at det var kontakt mellom de to, men mener dommertrioen gjorde riktig da Høiland fikk tildelt det gule kortet.

Selv har Tommy Høiland vært ute på Twitter og unnskyldt sin opptreden.

- Jeg tar han på hodet og vi slenger litt meldinger frem og tilbake som man ofte gjør i en kamp. Han kaster seg, som så mange ganger før. Han får et klovnestempel på seg for det. Det er dumt fordi han er en god fotballspiller, forklarer Strandberg. 

God stemning

Allerede god tid før kampstart på Lerkendal var Kjernen på plass for å gjøre livet surt for de tilreisende. Under oppvarming og når spillerne var ute på gressmatta for å kjenne på underlaget før kamp var kjernen aktive i å sette ut Molde-spillerne.

Det synes Vegard Forren bare er moro.

- Det er som forventa, det er alltid sånn her. Det er bare artig og det er den rivaliseringa vi vil ha. For oss gir det bare ekstra motivasjon og vilje til å vise at vi er et godt lag. Det føler jeg vi er, sier stopperkjempen.

Selv om Lerkendal-publikummet skapte god stemning i toppoppgjøret velger Forren å hylle de tilreisende fra Molde.

JUBEL: Alexander Søderlund og Pål André Helland jubler over 1-0-scoringen.

- Vi er veldig fornøyd og stolt over romsdalingene som tar turen, for det er mange av dem og, forklarer Forren som kommer med en liten advarsel til Rosenborg.

- Elleve poeng er mye og det skal mye til før de gir det fra seg, men det er gode lag bak dem så de skal passe seg litt. De har fått godt betalt og er ikke uslåelige, forklarer han.

Midtstopperen var solid i dagens kamp, og selv om Rosenborg vant sjansestatistikken mener han det var riktig med poengdeling.

- Jeg synes det er to gode lag og to jevne lag. Det er en uavgjortkamp i mine øyne, men det er og en kamp som kan dette begge veier. Det er de to beste lagene i Tippeligaen sammen med Stabæk, mener Forren, som ikke får støtte fra Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Han mener hjemmelaget fortjente de tre poengene.

- Når vi ser på det i morra er det sikkert ålreit, men i dag synes jeg vi burde slått Molde. Vi er såpass mye bedre og vi har sjanser hvor vi bør avgjøre, forklarer han til pressen etter kampen.

Kjempetabbe av Hansen

Rosenborg tok ledelsen etter halvtimen da Søderlund var kald inne i boksen, dempet ballen på brystkassa, og plasserte den i lengste hjørnet.

Da var trønderne i festhumør, men bare et par minutter senere stilnet stadion. Joona Toivio, som i dag vikarierte på høyrebacken, slo et innlegg inn fra høyresiden som Andrè Hansen skal ha kontroll på. Det hadde han ikke og dermed var lagene like langt på Lerkendal.

«Brutter'n» ville ikke legge noe skyld på Rosenborgs sisteskanse.

- Det er en trykkfeil og sånt som skjer. Andrè har vært strålende for oss. Vi taper og vinner sammen og det blir fryktelig synlig når keeperen gjør det, men vi har masse sjanser til å score, forklarte han etter kampen.

Førsteomgangen var preget av to angrepsvillige lag og kampen svingte fra det ene til det andre målet. Det var Ingebrigtsen lite fornøyd med.

- Vi lot det bli en kamp som var vanskelig å kontrollere. Det bølga frem og tilbake, men når vi fikk ro, orden og balanse defensivt var jeg aldri bekymra. Når de hadde ballen mye i andreomgangen passa det egentlig oss ganske godt. Da går dem av gårde med mange folk og da kan vi kjøre overganger, sier han. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TABBE: André Hansen måtte ta på seg skylden for Moldes 1-1-scoring.

En av dem som fikk sjansen til å score var Tobias Mikkelsen, som etter å ha blitt flyttet over på høyrekanten var en konstant fare for Molde-forsvaret. Ettter en nydelig Rosenborg-kontring skulle dansken bare bredside ballen i ballen.

Det klarte han ikke.

-Trives du bedre på høyrekanten?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg føler meg tilpass på begge kanter. Det er klart det er noen andre situasjoner og jeg synes jeg fikk ballen litt mer på høyresiden enn venstresiden, forklarer Mikkelen til Nettavisen, og er enig i at han burde ha satt sjansen i mål.

- Ja, det er det ingen tvil om, avslutter han.

Fortsatt på topp

Før dagens rivaloppgjør lå trønderne alene på topp uten mulighet for å bli tatt igjen. Fjorårets mestere i Tippeligaen, Molde, lå hele elleve poeng bak trønderne. Distansen mellom de to forblir det samme med dagens poengdeling og Rosenborg troner fortsatt på topp med 33 poeng.

Fremover blir det et tøft kampprogram for dagens vertskap. Først er det Europa League-kvalifisering på Færøyene mot Vikingur til torsdag før turen går nordover i landet hvor de gjester Bodø/Glimt tre dager senere. Deretter spilles returoppgjøret mot Vikingur på Lerkendal før fjorårets bronsjevinner Odd kommer på besøk søndag 12. juli.

Regjerende mester Molde skal fortsette ferden på bortebane da de reiser til Østfold for å bryne seg på Sarpsborg 08, deretter er de blå vertskap de to neste Tippeliga-rundene for henholdsvis Haugesund 10. juli og Bodø/Glimt helgen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere