RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKADET: Ruben Yttergård Jenssen har skrevet seg på listen av skadde norske tysklandsproffer, med et tretthetsbrudd i høyre fot.
SKADET: Ruben Yttergård Jenssen har skrevet seg på listen av skadde norske tysklandsproffer, med et tretthetsbrudd i høyre fot. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Det er forferdelig kjipt

Sist oppdatert:
Ruben Yttergård Jenssen (26) ute i minst fire uker med skade.

Tirsdag ble det klart at han har pådratt seg tretthetsbrudd i høyre fot.

Som konsekvens må den norske tysklandsproffen ta en pause fra fotballen.

- Det er forferdelig kjipt. Vi har hatt en veldig bra sesong til nå, og jeg hadde veldig lyst til å hjelpe laget med å ta de siste poengene. Men vi har en stor og sterk stall, og vi stiller neppe veldig mye svakere på grunn av noen skader, sier Yttergård Jenssen til Nettavisen tirsdag kveld.

Kaiserslautern ligger på tredjeplass etter 24 runder, seks poeng bak Ingolstadt på tabelltopp.

Ute i minst fire uker
Skaden har utviklet seg over tid, røper Kaiserslautern-spilleren.

- Jeg hadde en skade før jul der jeg røk noen leddbånd i høyre ankel. Jeg har fått meg noen smeller i den ankelen den siste tiden, og det har sikkert blitt feilbelastning i kombinasjon med tett kampprogram. Nå har det blitt et brudd i foten, forteller han.

- Hvor lenge er du ute?

- Det er usikkert. I første omgang tar jeg fire uker pause og ser hvor bra foten gror, før vi tar en ny vurdering. Jeg holder meg til svømming i de fire neste ukene, sier Yttergård Jenssen.

- Hadde du håp om å være med i Per-Mathias Høgmos tropp mot Kroatia 28. mars?

- Det er klart, jeg har jobbet veldig hardt og hadde et ønske om å komme inn igjen på landslaget. Jeg har prøvd å spille bra for Kaiserslautern. Men det er først og fremst kjipt med tanke på innspurten i ligaen her og kampen om opprykk, sier han.

- Trives bra
Med unntak av skaden har 26-åringen det som plommen i egget i Tyskland.

- Ja, vi trives veldig bra her. Det er en fin og koselig by, og kona har fått flere venner her og født en sønn. Det er en by og klubb vi trives veldig godt i, sier han.

26-åringen har foreløpig spilt 34 landskamper for Norge. Han gikk til Kaiserslautern fra Tromsø i juni 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere