*Nettavisen* Sport.

- Det er første gang jeg løsner et skudd

SKUDDKONGE: Ole Kristian Selnæs bestemte seg for å skyte. Det ga uttelling mot Odd. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Det viste seg å være et godt valg av Ole Kristian Selnæs.

ROSENBORG - ODD 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Da Rosenborg stanget og stanget mot et lavtliggende Odd-lag tok midtbanedirigent Ole Kristian Selnæs ansvar. Skuddet som ga trønderne ledelsen rett før pause gikk via en Odd-forsvarer og satt dermed keeper Rossbach ut av spill.

- Det er selvfølgelig bra med scoring rett før pause. Det gir oss en ekstra trygghet og det gir dem en ekkel følelse. Så det endrer litt ting, men jeg tror vi hadde vunnet uansett, forklarer Selnæs til Nettavisen.

Årets første skudd

Rosenborg møtte et Odd-lag som lå ekstremt lavt i varmen på Lerkendal og det var det som til slutt ga Selnæs muligheten.

- Kommer jeg innenfor 25 meter og ikke ser noen andre muligheter så skyter jeg. Jeg har ikke vært så bra på det i år, det er vel den første kampen jeg løsner et skudd egentlig, forklarer han.

Selv om målet kan sies å være av den heldige sorten er det ikke tilfeldig at det var det som ga trønderne ledelsen.

- Jeg har fått streng beskjed av Nils Arne (Eggen, red.anm) om å skyte litt mer, så da tør jeg ikke noe annet, sier midtbanesjefen som ikke slo seg til ro med det. Selnæs noterte seg og for en målgivende.

- Mål og målgivende, når skjedde det sist?

- Med tanke på at jeg aldri scorer så blir det vel en stund siden. Jeg er ingen målscorer og vet ikke om den hadde gått inn. Jeg har selvfølgelig litt flaks, forklarer han.

- Åtte mann på en linje

Kampen i seg selv ble til slutt en transportetappe. Rosenborg hadde full kontroll i andreomgangen, men etter 40 minutter sto det altså 0-0 på storskjermen og det lave presset til Odd så ut til å fungere.

Klikk på bildet for å forstørre.

MISFORNØYD: Odd-trener Dag Eilev Fagermo skyldte på lite energi etter 0-3-tapet for Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- De har åtte mann på en linje. Så det handler om å få trafikk foran mål. Det er mange «sjitmål» som har betydd mye. Det er ikke noe «sjitmål», det er et godt skudd fra Ole som går via en spiller. Det handler om å skyte, det er mange mål som går via folk, forklarer hovedtrener Kåre Ingebrigtsen til pressen etter kampen.

Forrige runde var det nettopp Rosenborg som ble straffet på den måten da tidligere RBKer, Trond Olsen, senket trønderne med et skudd som gikk via en spiller.

- Klart bedre enn oss

Skienslaget startet kampen friskt og presset høyt de første ti, men etter det så det ut som et lag som parkerte bussen.

- Midtbanen var omtrent oppe i fanget på forsvaret, da blir det et skudd til slutt som går i mål, forklarer Dag-Eilev Fagermo til Nettavisen etter kampslutt. Han var ikke fornøyd med sitt lags prestasjoner og mener de mangler energi.

- Vi mangler energi i flere posisjoner der vi normalt sett er gode. Vi møter et lag med en helt annen fart og kraft og taper helt fortjent, forklarer Fagermo.

Selv om Odd så ut som de parkerte bussen bedyrer hovedsjefen at det ikke var kampplanen.

- Alle lag ligger lavt i perioder. Planen var å variere. Men det ble mye dypt og lavt uten intensitet, sier han.

Odd-laget har i likhet med Rosenborg spilt europacup i midtuka, og Fagermo mener det er god læring for hans lag. Han sier at det kan bli en del prioriteringer i laguttak fremover.

- Helt klart, nå er det fri til helga så vi får litt tid til å slikke såra, avslutter han.

Overkjøring

Begge lag hadde altså vært i aksjon i midtuka, men det så ut til å prege ett lag mer enn det andre. Rosenborg, etter å ha fått 1-0-ledelsen inn til pause, kom ut i andre omgang i fyr og flamme. Flere sjanser ble produsert på løpende bånd og det var fullt fortjent da Pål Andre Helland enkelt plasserte ballen i mål.

Trønderne stoppet ikke der. 20 minutter senere fastsatte toppscorer Alexander Søderlund sluttresultatet til 3-0 da han headet en Selnæs-corner i mål bak Odd-keeper Sondre Rossbach.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

LITE Å GJØRE: André Hansen hadde lite å gjøre mot gamle lagkamerater. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Det mener keeperkollega Andre Hansen var uungåelig.

- Det blir tungt for Odd etter hvert. De ble baktunge, men det er forståelig. Egentlig har vi hatt et like tøft kampprogram som dem siden begge lagene har spilt europacup, men det så ut som den kampen satt mer i beina deres enn våres, forklarte den tidligere Odd-spilleren og nå Rosenborg-keeperen til Nettavisen etter kampen.

Hansen, som før sesongen flyttet nordover til Lerkendal fra Skiens-laget, forklarer at han ikke synes det er noe spesielt å spille mot tidligere lagkamerater.

- Det er første gang, første møte, som er litt pirrende. Nå er det bare en vanlig fotballkamp, sier han. Hansen sto altså når Rosenborg var i Skien og tok med seg tre poeng hjem i våres.

- Er det en fordel eller ulempe å møte et lag du kjenner så godt?

- Både og, vi kan bli tatt på at de gjør noe uventa. Samtidig så vet jeg mye av hva de baserer spillet sitt på og hva spillerne er gode på individuelt, så det er litt både og, forklarer keeperen.

Ingen sommerferie

Rosenborg fortsetter dermed sin gode sesong. Trønderne befinner seg fortsatt på toppen av tabellen etter dagens seier med 36 poeng, selv om laget bare hadde sanket ett poeng på de to siste Tippeliga-kampene før kveldens møte med Odd. Sistnevnte har ikke klart å følge opp fjorårets suksess-sesong som endte med en tredjeplass og telemarkingene befinner seg helt nede på en åttendeplass på tabellen.

Nå venter det europacup-spill allerede til torsdag for telemarkingene. Da skal laget bryne seg på irsk motstand når Shamrock Rovers er vertskap i Europa League-kvalifiseringens andre runde. Returoppgjøret spilles uka etter i Skien. Neste Tippeliga-kamp for Odd er 26. juli når Tromsø tar turen sørover til Skagerak Arena.

Det er ikke bare dagens gjester som skal ut å reise. Vertskapet Rosenborg har og et europaeventyr å konsentrere seg om. De skal til Island for å måle krefter mot KR Reykjavik i kvalifiseringen på torsdag. Uka etter spilles returoppgjøret på Lerkendal før trønderne skal til Vestfold for å møte Sandefjord tre dager senere. Laget de for øvrig slo 5-1 på hjemmebane i mai.

PS. Kampen mot Odd var Stefan Strandbergs siste for Rosenborg, før karrieren fortsetter i russiske FC Krasnodar. Les hva Strandberg tenker om fremtiden i denne artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.