RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Rickett / Pa Photos

- Det er galskap

Sist oppdatert:
Roberto Di Matteo mener Chelsea får uberettiget mye kritikk og synes kampprogrammet er for tøft.

Roberto Di Matteo har gjort en god jobb etter at han tok over ansvaret som Chelsea-manager da Andre Villas-Boas fikk sparken i starten av forrige måned.

Likevel må Chelseas spillere og ledelse tåle kritikk for innsatsen inneværende sesong. Etter seieren mot Barcelona på Stamford Bridge forrige uke, mente mange eksperter at laget spilte negativ fotball.

- Dårligst i England?
Etter helgens uavgjort mot Arsenal, satte Roberto Di Matteo ned foten og uttrykte at han føler laget hans blir urettferdig behandlet av media og fans.

- Hva kan jeg si? Fra min posisjon ser jeg at vi er ett poeng bak Tottenham, klare for FA-cupfinale og kjemper om finaleplass i Champions League. Likevel virker det som vi er det dårligste laget i England, sier Di Matteo ifølge Sky Sports.

Italieneren ble så spurt om han brukte all kritikken til å motivere spillerne sine.

- Jeg kommer ikke til å fortelle hva jeg bruker. Jeg sier ikke at det er urettferdig. Vi respekterer alle meninger.

- Ofrer ikke fjerdeplassen
Den tidligere midtbanespilleren gjorde åtte forandringer på laget som møtte Arsenal i helgen, men avviser at han ofrer en topp-fire-plassering for å nå Champions League-finalen.

- Vi ofrer ikke noe. Jeg har alltid forsøkt å ta ut et lag som kan vinne kamper. Det som er dumt er at vi har tapt mange poeng tidligere.

Selv er han godt fornøyd med det laget har prestert etter at han tok over ansvaret som manager på Stamford Bridge.

- Det vi har gjort de siste seks ukene er ikke dårlig. Jeg synes poengfangsten har vært veldig bra.

- Galskap
Selv om laget nå bare er ett poeng bak Tottenham, er det Newcastle som innehar den viktige fjerdeplassen etter lørdagens seier mot Stoke. Di Matteo har ikke gitt opp håpet om å nå igjen Tyneside-klubben.

- Vi kommer til å prøve helt til siste kamp og fortsette til det er matematisk umulig for oss. Vi har et sykt kampprogram også. På slutten får vi telle opp og ser hvor vi står. Laget har spilt tre kamper på seks dager. Det er galskap.

- Kravet til spillerne, både fysisk og mentalt, er enormt. Jeg tror ikke folk kan forestille seg hvor stort presset er, sier han.

Spennende returkamp
Di Matteo sier han merket seg at spillerne begynte å bli slitne mot slutten av kampen mot Arsenal, men tror ikke det vil bli et problem i tirsdagens oppgjør med Barcelona.

- Alle lag blir slitne, det gjelder ikke bare oss. Vi har en bra stall, som gjør at vi kan konkurrere i flere turneringer helt til slutten, og det er vi fornøyd med.

Chelsea leder 1-0 fra det første møte med Barcelona i Champions League. Tirsdag skal ledelsen forsvares på Camp Nou.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere