RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ganske sykt

FORNØYD: Alexander Søderlund er mer enn fornøyd med Rosenborgs innledning på sesongen. Lørdag var det Viking som ble knust 4-1.
FORNØYD: Alexander Søderlund er mer enn fornøyd med Rosenborgs innledning på sesongen. Lørdag var det Viking som ble knust 4-1. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slik reagerer Rosenborg-spillerne på egen sesongstart.

VIKING – ROSENBORG 1-4:

VIKING STADION (Nettavisen): 16-2 i målforskjell og tabelltopp er fasiten for Rosenborg etter Tippeligaens fire første runder.

I første runde reiste Aalesund fra Lerkendal med 0-5 i bagasjen, før Haugesund ble slått 6-0 på bortebane. Mot Strømsgodset ble det 1-1, men på Viking stadion lørdag var Rosenborg igjen i scoringshumør. Med 4-1-seieren kom trønderne opp i 16 scoringer totalt, og med det et snitt på fire mål i hver kamp.

- Det er ganske sykt, sier Tippeliga-toppscorer Alexander Søderlund til Nettavisen.

- På tide med et seriegull

Søderlund har i likhet med resten av Rosenborg-angrepet tatt sesongåpningen med storm. Fem mål på fire kamper er bedre enn noen gang for haugesunderen.

- Det føles fint, men det som er mest hyggelig hvordan laget har gjort det. Det er kjekt å spille for et såpass godt lag.

Etter at Odd rotet bort seieren mot Mjøndalen, gikk Rosenborg forbi på toppen av tabellen. Der håper Søderlund at de har kommet for å bli.

- Vi vil alltid vinne alle kamper, spesielt i serien. Det er jo på tide at Rosenborg får seg et seriegull, det har vært noen år siden sist nå.

- Nesten perfekt bortekamp

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var en meget fornøyd mann etter seieren mot laget han var assistent for fram til i fjor høst.

- I dag gjør vi en nesten perfekt bortekamp. Vi holder dem til svært få målsjanser, og skaper nesten et tosifret antall sjanser selv. Så det er ikke mye å kjefte for i kveld, sier han til Nettavisen.

- Ble du bekymret da reduseringen kom?

- Man blir jo alltid litt bekymret, men det så mer ut som vi skulle score da de gikk fram med alle i angrep, så jeg var trygg på at vi skulle få med oss seieren. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PERFEKT BORTEKAMP: - Vi gjør en nesten perfekt bortekamp, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter 4-1-seieren.

Ingebrigtsen er veldig fornøyd med sesongstarten, men understreker at det er mange kamper som gjenstår, og ingen grunn til å ta av.

- Jeg er fornøyd med alle målene vi har scoret, og vi ønsker alltid å ligge øverst på tabellen. Men det er en lang sesong, og det kommer til å svinge. Vi har gjort det bra så langt, men nå må vi omstille fram mot Start-kampen på torsdag.

Bekymret Viking-trener

For hjemmelaget har sesongstarten vært alt annet enn god. Tre poeng er beholdningen etter fire kamper, og trener Kjell Jonevret var naturligvis skuffet etter 1-4-tapet.

- Det var mye som gikk galt i dag. De to siste målene kommer som en følge av at vi forsøker å utlikne. Det kunne sett bedre ut med 1-2, men vi forsøkte, sier han til Nettavisen.

Svensken innrømmer at han er litt bekymret etter tre tap på fire kamper, og erkjenner at veien til topplagene er lang.

- Rosenborg er klasse. De er dyktige i alle posisjoner. I dag kjennes det som det er langt opp, men det kan snu fort. Vi håper vi kan nærme oss, men per nå er vi der verken som lag eller som klubb, sier han.

Fortjent ledelse til pause

Etter en jevn åpning på kampen var det Rosenborg som fikk den første muligheten. Etter et kvarter prøvde Tobias Mikkelsen seg med et skudd fra 20 meter, men ballen spratt i stolpen og ut.

Derfra var det bortelaget som kjørte kampen, og etter en halvtime fikk de uttelling. Søderlund var våken etter at Stefan Strandberg headet i tverrliggeren på en corner.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FIRE GANGER: Fire ganger kunne Rosenborg-spillerne juble for mål mot Viking.

Returen spratt rett i hodet på spissen, og han fikk en lett jobb med å stange ballen i det åpne målet. Dermed sikret han Rosenborg 1-0-ledelse til pause.

Utklassing

Fem minutter ut i andre omgang doblet Mikkelsen ledelsen for trønderne. Han fikk gå upresset inn i 16-meteren, og plasserte ballen fint til høyre for Vikings målvakt.

Så skulle det ta en halvtime før neste scoring kom, og da fikk endelig hjemmepublikummet noe å juble for. Et utsøkt innlegg fra Kristoffer Haugen ble møtt av pannebrasken til innbytter Suleiman Abdullahi, som på lekkert vis headet ballen via fingertuppene til keeper og i mål.

Men det ble aldri noen opphenting for hjemmelaget. Innbytter Liam Henderson satte inn både 1-3 og 1-4 i løpet av kampens siste ti minutter, og etter det var det ikke mer å gi for Viking.

Viking skal forsøke å snu den vonde trenden i Sandefjord på torsdag, mens Rosenborg tar i mot Start på Lerkendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere