*Nettavisen* Sport.

- Det er helt for j**lig. Jeg visste ikke hva jeg skulle si eller tro

SLAG I ANSIKTET: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson skjønte ingenting av hva han så mot slutten av første omgang. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

LSK-trener Runar Kristinsson skjønte ingenting da målene rant inn.

26.04.15 21:04

LILLESTRØM - STABÆK 0-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Stabæk tok en sterk 2-0-seier på Åråsen mot Lillestrøm søndag kveld etter scoringer av Ernest Asante og Kamal Issah.

Begge målene kom helt på tampen av første omgang, og mellom scoringene var det bare ett minutt og to sekunder. I effektiv spilletid: 15 sekunder.

- Det er helt for jævlig. Jeg visste ikke hva jeg skulle si eller tro, oppsummerer LSK-trener Runar Kristinsson overfor Nettavisen etter kampen.

Han sto på sidelinjen og måtte konstatere at kampen i praksis ble ødelagt på rekordtid.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Stabæks trener Bob Bradley. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Da klokka viste 43 minutter sto det 0-0. Ved pause 0-2.

Lillestrøm-treneren sto igjen lamslått.

- Vi fikk dette i ansiktet rett før pause og måtte endre strategien helt, sier Kristinsson.

- Et skikkelig slag i trynet, og det er sløvt av oss. Vi blir hardt straffet, sier LSK-kaptein Frode Kippe.

Et Lillestrøm-lag som hadde hatt god kontroll på kampen rotet det fryktelig til for seg selv, og klarte aldri å komme tilbake. Stabæk hadde for det meste full kontroll etter pause.

- Dere lyktes ikke med å skape et trykk mot Stabæk-målet i andreomgang. Hvorfor gjør dere ikke det, Kristinsson?

- Vi var feige hele kampen, og slår altfor mange pasninger på tvers og bakover i banen. Vi var ikke like flinke til å holde i ballen som vi kan være, sier LSK-sjefen til Nettavisen.

Han har fortsatt ikke vunnet en kamp som LSK-sjef på de fire første forsøkene.

- Vi har ikke skapt nok sjanser, og de sjansene vi har skapt har vi ikke tatt vare på, sier islendingen.

Lundemo-operasjon?

Dermed har Lillestrøm, som åpnet sesongen med minuspoeng, bare to poeng etter de fire første rundene. Kristinsson innrømmer at han nå begynner å bli preget av motgangen.

- Jeg er alltid bekymret når vi ikke vinner kamper. Vi har en stor skadeliste også, og det er noe jeg tenker på, ja.

Marius Lundemo spilte ikke kveldens LSK-kamp. Etterpå bekreftet LSK-trener Kristinsson at U21-landslagsspilleren kan være ute i lang tid.

Nå vurderer klubben nemlig om Marius Lundemo må operere en vond ankel, et inngrep som kan fjerne ham fra fotballen i rundt fire til seks uker.

- Det er vanskelig for oss å miste en så sentral spiller, en som skulle være blant våre beste og mest offensive spillere. Vi har ikke fått til så mye offensivt, og det er enda verre hvis vi mister en av våre beste spillere, sier Kristinsson ærlig.

Fornøyd Bradley

Stabæk har fått en langt bedre åpning og står med syv poeng. Etter 2-0-seieren på Åråsen var Stabæk-trener Bob Bradley strålende fornøyd.

- Det var en utrolig avslutning på den første omgangen. I andre omgangen gjorde vi en profesjonell jobb, men fra en treners standpunkt ønsker man alltid at man tar vare på kontringsmulighetene og sikre et tredje mål. Men jeg vil likevel si at dette var en sterk prestasjon, vi holder nullen og tar tre poeng på bortebane, sier Bradley etter kampen.

Han roser Ernest Asante, som ble avgjørende med scoring på 1-0 og assist på 2-0.

- Ernest har funnet seg til rette i Stabæk nå, og han er en flott fyr. Alle liker at han er hos oss, og vi prøver å utfordre ham til å komme seg inn i boksen på de rette tidspunktene. Det første målet hans vet jeg er spesielt for ham, for det var hans første mål her. Det er alltid spesielt, sier Bradley til Nettavisen.

Asante er selv svært fornøyd med tre poeng og to målpoeng på Åråsen.

- Det var en veldig god kamp av oss, og vi har en god følelse nå, sier Asante til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

GIKK UNNA: Stabæks Ernest Asante feirer scoring mot Lillestrøm. Bare noen pasninger senere kunne han juble for enda en Stabæk-scoring. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Annullert 1
Selve kampen åpnet tregt, men det ble dramatikk da kampuret viste 14 minutter. Stabæks Yassine El Ghanassy dro seg fri i boksen og sendte av gårde et skudd Arnold Origi måtte gi retur på. Ballen falt rett til Adame Diomande, og spissen hadde en enkel jobb med å sette den i det åpne målet. Dessverre for Stabæks del ble han avvinket for offiside.

Minutter senere skapte LSK to dobbeltsjanser på kort tid, men Stabæk overlevde forsøkene til Erling Knudtzon, Moryke Fofana og Finnur Margeirsson.

Samme Margeirsson fant Knudtzon med et innlegg fem minutter før pause, og LSK-spissen vente fint før han dunket ballen i tverrliggeren fra kort hold. Der var marginene på Stabæks side.

Om de 43 første minuttene hadde vært småkjedelige, ble det fyrverkeri de to siste før pause.

Først banket Ernest Asante inn 1-0 for bortelaget på vakkert vis etter et fint innlegg fra Birger Meling. Minuttet senere var Asante servitør da Kamal Issah økte til 2-0 med et fantastisk skudd fra 15 meter. Da hadde Simen Kind Mikalsen rotet bort ballen uten at LSK rakk å passere midtstreken etter det første målet.

LSK raknet totalt, og det på rekordtid.

Annullert 2
Etter fire minutter i andre omgang trodde Åråsen at hjemmelaget hadde redusert. Fred Friday ble spilt gjennom og satte ballen i mål alene med Mande Sayouba, men assistentdommeren vinket for offside. Reprisene viste at den avgjørelsen trolig var korrekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

VANT FORTJENT: Stabæk-spillerne jubler etter 2-0 rett før pause. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

4881 tilskuere på Åråsen fikk se enda et annullert mål et kvarter før slutt da Árni Vilhjálmsson ble spilt fri av Riise og satte ballen stolpe inn fra skrått hold. Men igjen vinket assistentdommer for offside.

Denne gangen viste reprisene at Morten Skjønsberg opphevet offsidelinja, og Lillestrøm ble snytt for redusering.

Tre minutter før slutt hadde LSK flaks som ikke fikk Simen Kind Mikalsen utvist og straffespark mot seg. Backen felte Diomande i god scoringsposisjon innenfor sekstenmeteren, men dommer Svein Erik Edvartsen vinket spillet videre.

Lillestrøm leverte en laber andreomgang, Stabæk forsvarte seg godt. Dermed endte det 0-2 på Åråsen søndag kveld.

Begge lag skal ut i ny dyst allerede førstkommende torsdag. Lillestrøm møter medgangslaget Mjøndalen på bortebane, mens Stabæk skal til Tromsø og måle krefter med Steinar Nilsens menn.

P.S: Les alt om søndagens tippeligarundeher.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.