- Det er helt magisk

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Molde feilet mot Strømsgodset, men kunne likevel juble for gull.

30.10.11 22:09

Molde så ut til å sikre gullet i Tippeligaen søndag kveld. Med tre poeng hjemme mot Strømsgodset hadde tippeligatriumfen vært et faktum.

Molde tok ledelsen etter 57. minutter ved Magnus Simonsen, men bare minutter senere var Ola Kamara på plass og utlignet for Godset.

- Helt magisk
20 minutter før slutt sendte Magnus Wolf Eikrem vertene i ledelsen på ny og dette så ut til å holde helt inn. Men helt på tampen sørget Anders Ågnes Konradsen og sikret poengdeling.

Det skulle likevel bli gulljubel for Romsdals-klubben litt senere på kvelden og det kan Molde takke Brann for. De røde slo RBK 6-1 på Lerkendal og dermed kunne gullet feires på Aker stadion.

Dette betyr at Molde står med 55 poeng fra 28 kamper. Det er det ingen av lagene bak som kan hente inn på de gjenværende serierundene.

- Dette er helt magisk. Hele byen står på hodet nå, det er jo 100-årsjubileum og alt. Nei, som sagt, det er helt magisk, sier Magne Simonsen til TV 2.

- Vi klarte ikke å gjøre jobben helt på egen hånd, men fikk god hjelp fra Brann, legger søndagens målscorer til.

Lillestrøm ikke friskmeldt
Torsdag fikk Henning Berg sparken som hovedtrener i Lillestrøm. Romerike-klubben hadde kun tatt ett poeng på de åtte siste kampene da treneren måtte gå.

Petter Belsvik og Magnus Powell fikk ansvaret for å lede LSK ut sesongen. Belsvik som hovedtrener og Powell som assistent.

Men kanarifuglene fikk ingen umiddelbar effekt av trenerbyttet. Søndag ventet Aalesund på Åråsen og det var Kjetil Rekdals menn som startet oppgjøret best.

Etter en halvtimes spill i Lillestrøm måtte LSK-keeper Stefan Logi Magnusson gi retur på et skudd og den tok Edvard Skagestad godt vare på og sendte gjestene i ledelsen.

Drøye 20 minutter før slutt utlignet tilbakevendte Stefan Gislason for kanarifuglene og bidro med den scoringen til å i det minste sikre ett viktig poeng for hjemmelaget.

Nå spøker det for Start
Start har slitt i bunnen av tabellen store deler av denne sesongen, men laget fra Kristiansand har i løpet av de siste serierundene fattet håp om at plassen i Tippeligaen kunne reddes.

Søndag fikk imidlertid sørlendingene seg nok en smell i kampen om å redde plassen. Odd Grenland gjestet Sør Arena og laget fra skien skulle gjøre dagen svart for vertene.

Torgeir Børven sendte gjestene i føringen etter 34 minutter, mens Håvard Storbæk la på til 2-0 et stykke ut i andre omgang. Like etter reduserte Ole Martin Årst på straffe for Start.

Mot slutten satte Morten Fevang inn 1-3 til gjestene.

Flere mål ble det aldri på Sørlandet, noe som betyr at Start er i alvorlig trøbbel når tre seriekamper gjenstår for laget. De gule ligger på nedrykksplass fire poeng bak trygg plass.

Fredrikstad på plassen foran har i tillegg én kamp mindre spilt enn Kristiansand-laget og med seier mot Vålerenga mandag, spøker det virkelig for Start.

Målfattige oppgjør
I oppgjørene mellom Sogndal og Stabæk, og Sarpsborg og Viking søndag ble det svært lite å juble for for de fremmøtte tilskuerne.

Oppgjøret mellom saftgutta og bæringene på Fosshaugane endte uten scoringer. Ett poeng var likevel viktig for vertene med tanke på å beholde plassen i Tippeligaen.

I Sarpsborg, der hjemmelaget allerede har rykket ned til 1. divisjon, ble det en scoring til hvert av lagene. Den første kom til gjestene fra Stavanger.

Med snaue 20 minutter igjen på klokka fant Valon Berisha kollega Vidar Nisja, som scoret. Helt på tampen sørget imidlertid Morten Giæver for poengdeling.

Kampene søndag
Lillestrøm - Aalesund 1-1
Åråsen
0-1: Edvard Skagestad (30')
1-1: Stefan Gislason (69')
LES MER: LSK reddet plassen

Molde - Strømsgodset 2-2
Aker stadion
1-0: Magnus Simonsen (57')
1-1: Ola Kamara (59')
2-1: Magnus Wolf Eikrem (70')
2-2: Anders Ågnes Konradsen (90')

Sarpsborg - Viking 1-1
Sarpsborg stadion
0-1: Vidar Nisja (72')
1-1: Morten Giæver (90+1')
LES MER: - Dommeren har ikke oversikt

Sogndal - Stabæk 0-0
Fosshaugane
LES MER: Flo kunne blitt matchvinner

Start - Odd Grenland 1-3
Sør Arena
0-1: Torgeir Børven (34')
0-2: Håvard Storbæk (62')
1-2:
Ole Martin Årst (65')
1-3: Morten Fevang (90')
LES MER: Helsvart for Start

Rosenborg - Brann 3-6
Lerkendal
0-1: Birkir Sævarsson (9')
0-2: Rudolph Austin (15' str.)
0-3: Rudolph Austin (18')
1-3: Mikael Lustig (21')
1-4: Kim Ojo (48')
1-5: Birkir Sævarsson (58')
1-6: Erik Mjelde (62')
2-6: Mushaga Bakenga (86')
3-6: Rade Prica (90')
LES MER: Ydmyket RBK og sikret Molde-gull

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.