RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er helt utrolig. Jeg koker!

Foto: Montasje Scanpix
Sist oppdatert:
Daniel Nannskog slakter Sverige etter tapet mot Ukraina.

EM - GRUPPE D
UKRAINA - SVERIGE 2-1 : Han er Sveriges desidert største idrettsstjerne, og mandag skulle Zlatan Ibrahimovic lede de svenske troppene til en drømmestart mot vertslandet Ukraina.

Slik gikk det ikke, til tross for at Milan-spilleren scoret kampens første mål.

Ukraina og den gamle superspissen Andrej Sjevtsjenko (35) stjal nemlig showet og vant fortjent 2-1.

Sjevtsjenko kan se tilbake på en stor karriere på fotballbanen, og har spilt for klubber som Milan og Chelsea. Mandag kveld var han igjen på alles lepper, og sørget for jubel for hjemmelaget i gult.

Nå skal det mye til for at svenskene tar seg videre til kvartfinalen, med tanke på at store nasjoner som England og Frankrike er de siste hinderne i gruppespillet.

- Tungt
Etter kampen var det en skuffet Zlatan Ibrahimovic som lot seg intervjue av Sveriges Television.

- Dette er tungt. Vi skal ikke tape denne kampen, og vi har gode sjanser til å gjøre mål. Vi ledet jo 1-0, så får de 1-1 og 2-1 på en corner. Det skal ikke skje. Men nå er situasjonen som den er. Det gjenstår to kamper. Vi må gjøre det enda bedre, sier Zlatan til SVT.

Nå mener han Sverige må brette opp ermene og gjøre det nødvendige for å gå videre.

- Det er bare å fokusere. Det gjenstår to kamper, mot to gode motstandere. Vi må gjøre det bedre enn i dag. Vi må studere dem nøye og gjøre det bedre. Vi må våge mer og spille mer. Vi har tre kamper på oss, det er ikke bare én kamp, sier Zlatan.

Tidligere Stabæk-spiller Daniel Nannskog har pause fra TV 2, og jobber som ekspert for SVT under sommerens EM-sluttspill. Der var han ikke nådig i kritikken av eget lag etter EM-åpningen.

- Vi er redde, og det påvirker hele kampen. Disse faste situasjonene vi slipper inn mål på, skal ikke skje. Er det én spiller man ikke skal slippe til, er det Sjevtsjenko. Skal man gå i kroppen på én spiller, er det Sjevtsjenko. Og det gjør vi ikke. Vi ser på det andre målet at han får vandre helt alene. Du kan ikke slippe ham i boksen, sier Nannskog på SVT.

- Jeg sa det før kampen: Vi kommer ikke til å tape noen bakromsdueller mot ham, men inne i boksen er han ekstremt smart. Han må du gå i kroppen på hele tiden. Det er to slurvefeil. Det er helt utrolig. Jeg koker når jeg ser disse bildene, smeller det fra Nannskog.

Zlatan Ibrahimovic startet kampen i rollen som tilbaketrukket spiss, noe som har vært en enorm suksess for svenskene den siste tiden. Det var også han som skapte kampens første sjanse.

Etter 17 minutter fikk Zlatan ballen på kanten av sekstenmeteren og slo ballen inn i feltet. Keeper bokset kule rett i beina på Ola Toivonen, men PSV-spilleren klarte ikke å få noe ut av situasjonen.

Gigantsjanse
Fem minutter senere kom kampens første gigantsjanse, og den var det Ukraina som sto bak. Hjemmelaget vant ballen på midtbanen og kontret på et sovende svensk forsvar. Andrej Sjevtsjenko ble spilt alene gjennom med keeper, men satt ballen utenfor fra skrått hold. Der burde Ukraina tatt ledelsen.

Og da ble det endelig fart i en ellers tam første omgang.

Etter 34 minutter testet den tidligere Liverpool-spilleren Andrej Voronin skuddfoten, men Andreas Isaksson reddet greit. To minutter senere var Sjevtsjenko og Andrej Jarmolenko frempå med en dobbeltsjanse, men svenskene ryddet unna.

Fem minutter før pause var Zlatan Ibrahimovic farlig frempå. Rasmus Elm fikk ballen på Sveriges høyreside og slo et innlegg. I boksen lå Zlatan og ventet, men headingen strøk stolpen og gikk utenfor. Der var Sverige uheldige som ikke tok ledelsen.

En kjedelig start på kampen ble omgjort til sjansesløsing på løpende bånd det siste kvarteret, men lagene gikk til pause på 0-0.

I andre omgang kom også målene på Olympiastadion i Kiev, og det var Zlatan Ibrahimovic som åpnet scoringsballet.

Zlatan-mål
I det 52. minutt fikk Sebastian Larsson to innleggsforsøk, og det siste endte på bakerste stolpe. Der slo Kim Källström flatt inn til Zlatan, som enkelt puttet den i mål fra kort hold. En ukrainsk spiller lå nede i forkant, men det er ingenting å si på at Sverige fortsatte å spille.

Den svenske jubelen varte ikke lenge. Tre minutter etter 1-0-scoringen slo Ukraina tilbake, og hvem andre enn nasjonalhelten Andrej Sjevtsjenko sto bak utligningen. Et presist innlegg ble sendt inn i boksen fra venstre, og der dukket måljeger Sjevtsjenko opp og stanget inn sitt 48. landslagsmål. Det var Ukrainas første EM-scoring gjennom tidene, og lagene var like langt.

Sjevtsjenko-show
Men Andrej Sjevtsjenko var ikke fornøyd med 1-1. Seks minutter senere slo den gamle superspissen til igjen.

Som en orm i høyt gress snek han seg ubemerket løs på en dødball og stusset ballen i mål fra kort hold. Dermed hadde Sjevtsjenko på egenhånd snudd kampen i Kiev, til øredøvende jubel fra vertsnasjonens publikummere.

Dette var tredje gang på tre kamper at Sverige slipper inn mål på corner, og Erik Hamrén rev seg med rette i håret da 2-1-målet var et faktum.

I det 76. minutt var svenskene nær utligning. Zlatan fikk ballen på halvspretten 20 meter unna mål, og dro til med stor kraft. Skuddet gikk rett på keeper, og Ukraina fikk klarert.

Svenskene presset på for utliging, og hadde store sjanser ved Johan Elmander og Olof Mellberg, men ballen havnet ikke i nettet. Dermed vant Ukraina sin første EM-kamp noensinne, og sørget for vill jubel hos vertsnasjonen.

Nå skal det mye til for at Sverige går videre. England er neste hinder for Sverige, før Frankrike venter i neste kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere