RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

- Det er helt utrolig

Sist oppdatert:
Nei, det er ikke André Danielsens straffespark Åge Hareide snakker om.

BRANN - VIKING 0-0

BERGEN (Nettavisen): - Det er som å spille på et gulvteppe, sier vikingtrener Åge Hareide til Nettavisen etter kampen mot Brann.

Hareide var i harnisk da han traff pressen etter 0-0 på Brann Stadion.

Vikingtreneren var imidlertid ikke sint på sine egne spillere, som sløste med få sjansene mot Brann. Det var banemannen som fikk det glatte lag av Hareide.

- Kan ikke spille her
- Det er helt utrolig at kampobservatøren godkjenner gressmatten. Det burde ikke blitt spilt fotball her, freste Hareide.

- Dette er Tippeligaen!, utdyper han.

Banen var en direkte grunn til at det ble lite underholdningsverdi på Brann stadion mandag kveld, mener vikingtreneren.

- Se bare når Andre Danielsen skal ta straffen. Det er helt løst. Akkurat det samme skjedde med Harmeet Singh forrige helg, bare på motsatt side av banen.

- Helt forferdelig
Situasjonen Hareide sikter til skjedde etter en drøy time. Erik Mjelde lekte volleyball-spiller inne i eget felt, da Valon Berisha bestemte seg for å skyte ved sekstenmeterstreken.

Kampens dommer Tommy Skjerven pekte korrekt på straffemerket. Straffen satte Andre Danielsen høyt over mål.

- Det var helt forferdelig. Jeg satte stamfoten ned ved siden av ballen. I det jeg gjør det sklir foten og ballen går høyt over mål, forklarer Danielsen.

- Planen var å sette straffen høyt, men ikke så høyt.

Også Danielsen mener at banemannen burde ha gjort en bedre jobb.

- Jeg regner med at de gjør så godt de kan, banemennene rundt om på de forskjellige arenaene. Her var det i alle fall humpete. Det må gå an å legge en skikkelig bane, forteller Danielsen.

- Veldig irriterende
Danielsen vil imidlertid ikke skylde på banen, for at det kun ble med det ene poenget i Bergen.

- Det er veldig irriterende. Heldigvis skaper vi sjanser. Banen er lik for begge lag, sier midtbanespilleren.

- Hadde straffemerket vært hardt og ikke løst, hadde jeg scoret. Under andre forhold hadde det blitt mål. Det er jeg helt sikker på, forklarer Danielsen.

Danielsen håper han får fornyet tillitt neste gang Viking får straffespark.

- Jeg tar den neste straffen. Alle spillere bommer av og til fra ellevemetersmerket.

- Tungt å vinne fotballkamper
Selv om Hareide var misfornøyd med banen etter kampen, var han positiv etter å ha sett laget sitt skape mest mot hjemmelaget Brann.

- Vi jobber hardt og skaper flest sjanser. Vi får straffen og når vi brenner den, blir det tungt å vinne fotballkamper, forklarer vikingtreneren.

Det som imidlertid bekymrer den tidligere landslagstreneren, er den manglende uttellingen. Viking har kun scoret ett mål på de fire siste kampene.

- Det er vanskelig å finne spiss. Det er ikke bare vi som sliter med å score mål. Hele verden leter etter en målscorer. Du kan kjøpe en spiss for en halv milliard og selv han klarer ikke å scorer mål, sier Hareide og sikter til en spanjol som spiller i blått.

- Vi tar med oss at vi er bedre enn Brann og fortjener å vinne. Ett poeng er bedre enn null. Spillet utpå der i dag vitner om at det er en slitekamp og to lag som trenger poeng, avslutter vikingtreneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere