*Nettavisen* Sport.

- Det er ikke som i England

TRIVES: Gareth Bale er imponert over nivået i La Liga.

TRIVES: Gareth Bale er imponert over nivået i La Liga. Foto: Javier Soriano (AFP / NTB scanpix)

Gareth Bale om livet i spansk fotball.

14.03.14 08:43

Etter seks måneder i Real Madrid-trøya hyller Gareth Bale (24) det tekniske nivået i spansk toppfotball.

Stjernevingen kom fra Tottenham for rundt 750 millioner kroner etter en sesong hvor han ble kåret til årets spiller i Premier League.

Selv sier Bale at han trives med den mindre fysiske spillestilen i Spania. Særlig er han imponert over at bunnlagene forsøker å spille fin pasningsfotball selv om de kjemper mot nedrykk.

- Den store forskjellen er taktikken og hvordan alle spiller mye god fotball. Det er ingen lange baller som i England. Det er det beste i Spania, alt handler om pasninger og bevegelser. Det har vært en ny erfaring som jeg nyter og lærer av, sa Bale torsdag.

- Alle lagene, uansett om de er i topp eller bunn, forsøker å spille fotball. Det er spennende, en stor liga og flott å spille her, la han til.

Forsprang

I starten av sesongen var Bale plaget av en rekke skader. Etter at han kom tilbake i form, har Real Madrid spilt 29 strake kamper uten tap.

Og med Barcelonas overraskende 0-1-tap for Valladolid sist helg, har hovedstadsklubben fått en luke på fire poeng til erkerival.

- Vi er selvfølgelig i en veldig god posisjon i øyeblikket, men det er fortsatt elleve kamper igjen. Vi må ta hver kamp som den kommer og konsentrere oss kun om våre egne prestasjoner. Forhåpentlig kan vi fortsette å spille godt og nå våre mål, sier Bale.

Hans lag møter Barcelona to ganger i serie og cup den neste måneden.

Tre tittelsjanser

Også i mesterligaen suser Real Madrid videre, og neste ukes hjemmekamp mot Schalke blir bare å regne som en formalitet på vei mot kvartfinalen.

Borteoppgjøret i Tyskland vant spanjolene 6-1. Da scoret Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo to mål hver.

- Mesterligaen er full av gode lag, og alle lagene som er igjen, har mulighet til å vinne den. Turneringen er helt åpen, og uansett hvem vi møter i neste runde blir det vanskelig, vurderer waliseren.

På 25 kamper i La Liga og mesterligaen har han levert 14 mål og elleve målgivende pasninger.

- Det har naturligvis tatt meg litt tid å venne seg til alt, men jeg nyter fotballen og særlig været. Og jeg føler fortsatt at jeg har mye å komme med, sier Bale.

Lørdag venter bortekamp mot Málaga for Real. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.