RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ingen som gjør det vakrere

Sist oppdatert:
Barcelona gikk videre til Champions League-finalen.

BAYERN MÜNCHEN - BARCELONA 3-2 (3-5):

Barcelona er klar for Champions League-finalen etter å ha vunnet 5-3 sammenlagt over Bayern München.

Tyskerne vant riktignok tirsdagens kamp på Allianz Arena 3-2, men med 3-0-seier fra det første oppgjøret var det altså Barcelona som tok seg videre til finalen.

En overbevisende førsteomgang av Barcelona, hvor de scoret to mål, var det som skulle til for å sikre avansement for spanjolene tirsdag kveld.

Med god hjelp fra Lionell Messi og Luis Suarez, scoret Neymar begge målene for Barcelona.

Ekspertkommentator for Viasat Vidar Davidsen lot seg spesielt imponere over lagets første scoring.

- Det er ingen som gjør det vakrere enn Barcelona når de gjør det på den måten der. Det er et fantastisk lagspill vi er vitne til, uttalte Davidsen. 

Fornøyd Enrique
Det var ikke bare Viasats ekspert som var fornøyd med Barcelona tirsdag kveld Også lagets manager Luis Enrique likte det han så.

- Jeg er fornøyd med lagets innsats. De bør få ros, sier Enrique til UEFA.

- Nå er vi en seier fra å vinne i hver av de tre konkurransene vi er med i. Det er dette som er målet vårt nå, forklarer Barcelona-treneren.

Bayern München snudde kampen etter pausen, men Barcelona-stjerne Andrés Iniesta tenker kun på at laget hans nå er videre til finalen.

- Bayern München slo tilbake i andreomgang, men vi må feire at vi er i finalen. Vi er der vi ønsker å være, men vi er ikke kun fornøyd med det, vi ønsker å vinne titler. Vi er i finalen og pokalen er nå innenfor rekkevidde. Vi skal prøve å vinne, sier Iniesta til UEFA etter kampen.

Tente håpet for Bayern München
Det så imidlertid ut til å kunne bli en spennende kveld på Allianz Arena da Mhedi Benatia sendte Bayern München i ledelsen etter seks minutter spill. Scoringen kom etter at Benatia fikk heade ballen i mål fra cirka elleve meter da han stod umarkert på en corner. 

TENTE HÅPET: Medhi Benatia tente håpet for hjemmefansen med en tidlig scoring.

Håpet ble virkelig tent for hjemmelaget, men jubelen skulle bli kortvarig. 

Seks minutter senere klarte ikke Bayern München å stå imot da Barcelona vartet opp med glitrende angrepsspill. Først spilte Messi lagkamerat Suarez gjennom foran mål, før sistnevnte uegoistisk spilte ballen videre til Neymar foran mål. Brasilianeren gjorde ingen feil og banket inn 1-1.

Neymar scoret igjen
Kampen fortsatte med gode sjanser til begge lagene, men det var Barcelona som også skulle stå for den neste scoringen.

Igjen var det angrepstrioen med Messi, Suarez og Neymar som skapte problemer for tyskerne. For akkurat som ved den første scoringen, spilte Messi ballen til Suarez, før uruguayaneren fant Neymar foran mål. Denne gangen var brasilianeren mer presset i avslutningsøyeblikket, men det hindret ham ikke i å sende gjestene opp i ledelsen 2-1.

Målet betydde at Bayern München måtte score fem mål for å ta seg videre til finalen. Til tross for at de nå stod foran en nærmest umulig oppgave, fortsatte hjemmelaget å presse på for ny scoring.

Fem minutter før pause var Roberto Lewandowski svært nære med å utligne for tyskerne da han kom til avslutning like foran mål. Men dessverre for Bayern München vartet Marc-André ter Stegen opp med en solid redning i Barcelona-målet.

Dermed stod det fortsatt 2-1 til gjestene da dommeren blåste av førsteomgangen.

Scoret to
Hjemmelaget fortsatte å presse Barcelona også etter hvilen, og etter 59 minutter utlignet Roberto Lewandowski for Bayern München med et flott skudd - uten at det så ut til å bekymre Barcelona-spillerne nevneverdig.

Thomas Müller tente et lite håp for tyskerne kvarteret før slutt da han sendte Bayern München opp i ledelsen 3-2 med en avslutning fra cirka 20 meter.

Men det ble med 3-2-scoringen for Bayern München, som dermed måtte se at Barcelona vant 5-3 sammenlagt.

Spanjolene møter nå Juventus eller Real Madrid i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere