RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Phil Noble / Reuters

- Det er ingen som skylder på Martin Skrtel

Sist oppdatert:
Martin Skrtel kunne blitt helten, men ble i stedet syndebukken.

LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 2-2

Søndag var det Manchester City som fylte tanken på sin lagbuss og kjørte den korte turen til nabobyen Liverpool for å spille mot laget med byens navn.

Liverpool og Bredan Rodgers fikk den verst tenkelige debuten sist helg, da de tapte 3-0 mot West Bromwich. Daniel Agger dro også på seg rødt kort og måtte stå over kampen mot City søndag.

Også Manchester City slet i første seriekamp, da de så vidt berget seieren mot nyopprykkede Southampton.

Men søndag var det tydelig at begge lag hadde lyst på seier og det så ut til å bli en fartsfylt kamp på Anfield.

Skrtel får ikke skylden
Begge lag stilte offensivt på banen, men det var hjemmelaget som viste seg å være sterkest i den første omgangen. Martin Skrtel headet inn 1-0 til vertene, mens City slet med å holde farten.

Men i den andre omgangen kom City tilbake og Yaya Touré utlignet mot vertene.

- Jeg var veldig heldig. Jeg klarer ikke å få laget vårt til å vinne i dag, men det viktigste er at vi får ett poeng og da særlig mot et så vanskelig lag som Liverpool. Det var en intensiv kamp for oss og jeg synes vi gjorde en god kamp, sa Touré til TV 2 etter kampen.

- Jeg fikk vondt i ørene mine av støyet på Anfield. Supporterne gir press på Liverpool, legger midtbanespilleren til.

Liverpool var derimot ikke ferdig å score og denne gangen var det Suárez sin tur til å smelle inn et frispark.

Det så ut til at hjemmelaget skulle stikke av med seieren, men ti minutter før slutt kom Skrtel med en kjempetabbe og serverte Tevez en pasning som han fint plasserte fordi Reina.

- Det var en god prestasjon av laget. Jeg synes vi var det beste laget, men noen ganger så vinner ikke det beste laget. To knallbra scoringer fra oss og det er ingen som skylder på Martin Skrtel for at vi tapte. Motet han har til å spille fotball er mest viktig. Vi fikk ett poeng i dag og en veldig bra prestasjon, sier Liverpool-manageren Brendan Rodgers

Dermed fikk ikke Liverpool med seg tre poeng i den andre seriekampen heller.

Liverpool tok ledelsen
Begge lag åpnet kampen offensivt og det var tydelig at Liverpool ville ha revansj fra sist kamp.

Men bare fire minutter ut i kampen måtte Lucas Leiva, som var stor i fjorårets kamp mot City, kaste inn håndkleet på grunn av skade. Det så ut til at midtbanespilleren fikk strekk i låret og ble erstattet med Jonjo Shelvey.

Etter nesten 20 minutter spilt hadde begge lag mulighet til å gå i ledelse. Først var det Liverpools Fabio Borini som fikk sjansen. Raheem Sterling drillet litt på venstresiden før han slo inn. I boksen kom Borini på et godt løp, men avslutningen hans fra fem-seks meter gikk like utenfor.

Bare et minutt senere var det bortelaget sin tur. Samir Nasri spilte gjennom til Carlos Tévez i sekstenmeteren. Det ble en spiss vinkel, men Jose Manuel Reina prøvde å få tak i ballen. På et merkelig vis fikk Tevez avsluttet mot mål fra nærmeste død vinkel. Ballen trillet langs linja før den traff motsatt stolpe og Liverpool-forsvaret fikk kontroll.

Begge lag fortsatte å presse, men det var hjemmelaget som hadde de fleste sjansene.

Og etter å ha spilt i 34 minutter var det Liverpool som klarte å få ballen i mål bak Citys sisteskanse. Corneren fra Steven Gerrard kom høyt inn i feltet hvor Skrtel kom i 100 km/t og stanget inn kampens første scoring.

Manchester City klarte ikke å følge helt med på revansjlystne Liverpool og måtte gå til pause med å ligge under mot vertene.

Suárez med lekkert mål
Liverpool fortsatte å presse de regjerende mesterne i annenomgang. City prøvde flere ganger å få kampen over i sitt spor, men hjemmelaget gjorde det vanskelig.

Men bortelaget fortsatte å kjøre på og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Yaya Touré for City. Tevez kom seg fri fra Sterling på høyresiden og sendte ballen inn mot mål. Reina var på bærtur og ballen havnet i fanget på Kelly, som ikke fikk klarert. Touré takket og bukket, og utlignet fra fire meter.

Stillingen sto 1-1 da det bare var 20 minutter igjen av kampen. Hjemmelaget var derimot ikke ferdig å score og Suárez sendte Anfield til himmelen.

For en gangs skyld ble Gerrard stående og se på frisparket. Suárez grep muligheten og suste ballen rundt muren og inn ved stolperota. Hart var centimeter fra å stoppe ballen, men rakk ikke fram i tide. Et lekkert mål av Liverpool-spissen.

Det så ut til at hjemmelaget skulle stikke av med seieren, men da det sto ti minutter igjen på klokka kom Liverpools Skrtel med en kjempetabbe. Midtstopperen ble presset på venstresiden og fant ut at han måtte spille hjemover. Skrtel glemte å ta opp haka før han sendte av gårde pasningen. 20 meter fra mål sto Tevez og takket for gaven fra Skrtel. Tevez fikk en lett oppgaven med å runde Reina og trillet ballen inn i det åpne målet.

Hjemmelaget kjempet til siste slutt for å sikre seg tre poeng. Dessverre for vertene måtte de nøye seg med uavgjort mot de regjerende mesterne.

PS. Se nyhetsreportasjer fra Premier League i videospilleren til høyre for denne artikkelen.

Lagoppstillinger:
Liverpool (4-2-3-1):
Keeper: Jose Manuel Reina
Forsvar: Martin Kelly, Sebastian Coates, Martin Skrtel, Glen Johnson
Midtbane: Lucas Leiva, Joa Allen
Angrep: Fabio Borini, Steven Gerrard, Raheem Sterling, Luis Suárez
Reserver: Bradley Jones, José Enrique, Jamie Carragher, Jordan Henderson, Stewart Downing, Jonjo Shelvey, Andy Carroll

Manchester City (4-2-3-1):
Keeper: Joe Hart
Forsvar: Pablo Zabaleta, Kolo Toure, Vincent Kompany, Aleksandar Kolarov
Midtbane: Nigel de Jong, Yaya Touré
Angrep: James Milner, Carlos Tévez, Samir Nasri, Mario Balotelli
Reserver: Costel Pantilimon, Joleon Lescott, Stefan Savic, Jack Rodwell, David Silva, Abdul Razak, Edin Dzeko

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere