*Nettavisen* Sport.

- Det er jeg ikke med på

UENIG: Rune Bratseth mener det trenes for lite i norsk fotball. Vegard Forren er uenig. Foto: NTB Scanpix

Vegard Forren er uenig med landslagsveteraner.

13.10.14 16:09

LILLESTRØM (Nettavisen): Debatten om treningskulturen i norsk fotball raser, og nylig gikk de tidligere landslagsprofilene Rune Bratseth og Egil Østenstad ut og uttrykte skepsis rundt treningsmengden til norske spillere.

- Det er åpenbart at vi har mer å lære av utenlandsk fotball på dette feltet, enn omvendt. Da må vi først erkjenne det, og så må vi trene mer, uttalte Østenstad til BT nylig.

Den tidligere Southampton-proffen fikk støtte av Rune Bratseth, som mener de norske spillerne som slo gjennom på 90-tallet, var mer fysisk robuste.

- Ja, jeg tror vi har sakket akterut på dette feltet. Det er ingen tvil om at vi var robuste da vi slo gjennom. Det er rart at treningsmengdene har gått ned. Det å spille to kamper i uken – vel – det er ikke akkurat for mye forlangt av norske toppspillere. Det er bare å se hva som skjer ute – i Champions League, for eksempel. Cristiano Ronaldo ser ikke akkurat utrent ut, sa Bratseth.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENER NOK: - Med kamper onsdag, søndag, onsdag, er det begrenset hvor mye mer du får gjort, mener Martin Linnes. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Det er jeg ikke med på
Vegard Forren, som prøvde seg i Southampton forrige sesong, er usikker på om han og lagkameratene i Molde kunne gjort så mye annerledes i treningshverdagen.

- I Molde har vi et veldig godt opplegg, der vi kjører en økt hver dag. Ute i Europa og på landslaget har vi vist at den fysiske formen holder mer enn bra nok. Det vil helt sikkert alltid være en debatt og mange meninger om det, men å si at vi trener for lite, blir nok å ta i, sier Forren til Nettavisen.

Han peker på at Moldes spillerne ikke trener noe mindre enn Manchester United gjorde da klubben hadde stor suksess rundt årtusenskifte.

- Ser vi på hva Ole Gunnar tok med fra Manchester og hvor mye de trente på den tiden han var aktiv, var det maks fem-seks økter i uka. På den tiden var det blant verdens beste lag. Vi ønsker å bli så gode som mulig i Norge, og vi trener og gjør det som er best for hver og én. At vi trener for lite, vil jeg ikke være med på.

- Kvalitet viktigst
Forren får støtte av lagkamerat Martin Linnes, som mener det med to kamper i uken, ikke blir tid til så mye annet enn restitusjon.

- I Molde har vi en hverdag med veldig mange kamper. Vi var med i Europa lenge og har hengt med i cupen i hele år. Hver eneste kamp har telt. Når du spiller søndag, onsdag, søndag, er det begrenset hvor mye du kan gjøre i mellomtiden. Det er kampen som teller. Da handler det om å bli klar fysisk til kampen, sier Linnes til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ANNERLEDES: Tarik Elyounoussi mener treningshverdagen i Norge og Tyskland er forskjellig. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Den tidligere Kongsvinger-spilleren er ikke i tvil om at det er kvaliteten i treningsarbeidet som er det avgjørende.

- Jeg vet ikke hvordan det er i andre klubber, men i Molde føler jeg at treninghverdagen er veldig god. Vi trener kanskje ikke mest, men vi trener riktig, godt og med kvalitet. Det har gjort at vi har hatt en veldig god sesong.

- Forskjell på Norge og Tyskland
Tarik Elyounoussi har spilt for tyske Hoffenheim siden overgangen fra Rosenborg sommeren 2013. Der er han blitt vant med et strengt treingsregime.

- Jeg kan ikke si om det trenes dårlig i Norge. Jeg vet at i Tyskland er treningen veldig viktig, men det viktigste er ikke hvor lenge du trener, det er kvaliteten. Vi trener ikke nødvendigvis mye mer i Hoffenheim, men når vi først starter, er det kvalitet i treningen, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Han mener det er en viss forskjell mellom Norge til Tyskland når det gjelder fokus i treningsarbeidet.

- Så fort treneren sier «nå starter vi», er det fullt fokus i halvannen time. Så fort treningen er over, kan vi le og ha det gøy. Jeg synes det er litt forskjellig fra hvordan det er i Norge.

- I Hoffenheim er det veldig fokus på de arbeidsoppgavene vi har når økten pågår. Det gjelder ikke bare fotball, men også tøying, restitusjon, videomøte, alt. Det er fullt fokus og alt skal gjennomføres 100 prosent, med kvalitet, sier 26-åringen.

Mandag tar Norge imot Bulgaria til EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Kampen kan du følge i vårt livesystem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.