*Nettavisen* Sport.

- Det er klart jeg ville vurdert det

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Michael Barrantes ser på Molde, Rosenborg og Vålerenga som svært interessante klubber.

17.03.12 10:11

MOLDE - AALESUND 3-2:

28-åringen fra San José i Costa Rica ble kåret til den beste midtbanespilleren i Tippeligaen i 2011, etter en sesong hvor han leverte seks mål og fem målgivende pasninger på sine 29 kamper.

Barrantes fikk skryt av Ole Gunnar Solskjær foran forrige sesong, men i vinter har det vært stille rundt den spansktalende playmakeren. Det kommer nok hovedsakelig av at han er blitt 28 år, en alder hvor de fleste spillere er inne i siste halvdel av sine karrierer.

- Hadde han vært 21 år, hadde han vært borte for lenge siden, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

Begeistret for Ålesund
Selv stortrives Barrantes og kona Andrea i Ålesund.

- Jeg er så fornøyd med å bo i denne byen. Folkene her er veldig, veldig hyggelige. De er til stor hjelp for både meg og kona mi, sier Michael Barrantes.

Likevel legger han ikke skjul på at han ønsker seg til en større klubb. En fotballkarriere er kort og de fleste spillere legger derfor stor vekt på det økonomiske.

- Fokuset mitt er på Aalesund og jeg jobber hardt for at klubben skal lykkes, men hvis jeg jobber hardt kan jeg kanskje også finne en større klubb og liga. Samtidig vil vi ikke si nei til muligheten for at vi kan bli værende i Norge og avslutte karrieren min her.

- Kunne det vært aktuelt for deg å gå til en annen norsk klubb, som for eksempel Molde, Rosenborg eller Vålerenga?

- Jeg ser på Molde, Vålerenga og Rosenborg som gode klubber og store selskap. Hvis de skulle komme med et tilbud som er viktig for framtiden min, er det klart jeg ville vurdert og analysert det, sier Barrantes til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

- Må ha sånne spillere
Kjetil Rekdal anser dette som naturlig i en klubb som Aalesund.

- Vi må ha spillere som har lyst til å komme seg videre til en større klubb. Vi må ha spillere med ambisjoner dersom vi skal lykkes her. Vi vil alltid miste våre beste spillere, jevnt og trutt, sier Rekdal.

Hvorvidt klubber som Molde, Rosenborg eller Vålerenga vil være interesserte i å kjøpe Barrantes fra Aalesund, er en helt annen sak. Molde har Magnus Wolff Eikrem, Vålerenga har Veigar Páll Gunnarsson, og for en norsk klubb er det vanligvis også dårlig økonomi å kjøpe 28-åringer.

Fokuset til Barrantes er uansett på Aalesund og Tippeligaen. Costarikaneren ønsker å forbedre lagets tabellplassering fra i fjor. Da endte Aalesund på niendeplass – men var bare seks poeng fra tredjeplassen til Rosenborg.

Den store oppturen var selvsagt cupfinaleseieren mot Brann.

- Tippeligaen holder et godt nivå. Det er en vanskelig og veldig konkurransedyktig liga. Jeg håper at vi kan gjøre det bedre i år enn i fjor. Vi har et godt lag og er grundig forberedt, sier Barrantes.

Fredagens superfinale mot fylkesrival Molde endte imidlertid med 2-3-tap. Alle målene ble scoret etter pausen. Demar Phillips dundret AaFK i føringen, men Even Hovland utlignet to minutter senere.

Vegard Forren sendte så Molde foran med åtte minutter igjen, men igjen utlignet Hovland like etter. Denne gangen satte sogningen ballen i eget mål. Davy Claude Angan ble matchvinner for fjorårets seriemester med en stupheading ett minutt før full tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.