RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Det er latterlig og nedverdigende

Rio Ferdinand i strupen på Sepp Blatter.

Onsdag gikk FIFA-president Sepp Blatter ut med noen mildt sagt oppsiktsvekkende kommentarer angående rasisme innen fotballen.

- Jeg tror ikke det finnes rasisme. Det finnes kanskje tilfeller der spillere havner i bråk. Det kan komme et ord, eller en gest som kanskje ikke er helt korrekt, sa han til CNN.

Uttalelsen vakte oppsikt fra flere hold og Blatter så seg etter hvert nødt til å drive brannslukking via FIFAs egen nettside. Der modererte han uttalelsene en smule.

LES MER HER: - Det finnes ikke rasisme i fotballen

- Det er latterlig
Blatters utspill ble uansett ikke tatt godt imot og flere hisset seg opp på grunn av dette. En av dem som reagerte kraftig var Manchester United-stopper Rio Ferdinand.

Veteranen er en aktiv bruker av mikrobloggen Twitter og har tvitret flere meldinger det siste døgnet angående Blatters utspill.

- Var det jeg akkurat leste fra Blatter om rasisme feil? Om ikke, så er jeg forferdet. Er Blatter på Twitter? Eller er han så ute av kontakt med omverdenen at han ikke har hørt om det?

- Nå føler jeg meg rett og slett dum fordi jeg har trodd at fotballen var en ledende aktør i kampen mot rasisme. Det virker bare som ting sto stille en stund, tvitret United-stopperen.

Etter hvert ser det ut til at Ferdinand har funnet fram til Blatters offisielle Twitter-konto og torsdag har de to havnet i en aldri så liten ordkrig på mikrobloggen.

- Kommentarene dine om rasisme er så nedverdigende at det er latterlig. Om fansen kommer med rasistiske tilrop, holder det da bare å ta hverandre i hånden etterpå? skrev Ferdinand.

- Å si noe slik om rasisme, som det du sa, viser bare din uvitenhet rundt temaet. Om du ønsker å bli kvitt rasisme, er fotballen et bra sted å starte. Milliarder elsker denne sporten.

- Ting blir sagt
Blatter, som altså også er aktiv på Twitter, prøvde så godt han kunne å forsvare seg mot angrepene fra Ferdinand, uten å komme særlig mye bedre ut av det hele.

- Rasisme og diskriminering har ingen plass i fotballen. Jeg har sagt det mange ganger før, og vil gjenta det igjen og igjen, tvitret Blatter.

- Men dette betyr likevel ikke at det, sånn generelt, er rasisme ute på banen under kamper. Men det forekommer at ting blir sagt eller gjort ute på banen som ikke er riktig, skrev Blatter.

Ferdinand lot seg imidlertid ikke imponere nevneverdig av Blatters forsvar.

- Ja, nå har du vel den fulle støtte fra både kvinner, homofile og folk som er imot rasisme innen fotballen, skrev stopperen syrlig tilbake.

Ferdinands yngre bror, Anton, er for øvrig midt oppe i en rasismesak i Premier League for tiden. QPR-spilleren skal angivelig ha blitt utsatt for rasistiske kommentarer fra Chelsea John Terry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere