RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er lite som kan toppe dette i Fotball-Norge

1-0: Jonas Grønner jubler etter å scoret mot Sogndal.
1-0: Jonas Grønner jubler etter å scoret mot Sogndal. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Brann-dramaet fortsetter til siste serierunde.

BRANN - SOGNDAL 2-1:

BRANN STADION (Nettavisen): Cirka 17 000 "ville" hjemmesupportere ble vitne til at Brann tok tre svært viktige poeng hjemme på Brann stadion søndag kveld, etter at de rødkledde slo Sogndal.

Jonas Grønner og Azar Karadas kunne notere seg for hver sin scoring for hjemmelaget, og da det kun ble med én scoring av Ulrik Flo for gjestene, var det hjemmefansen som til slutt kunne juble for 2-1-seier.

UNIKT: Jonas Grønner sier det var helt spesielt å spille foran et utsolgt Brann stadion søndag kveld.

Unik opplevelse
Målscorer Grønner mener Brann-spillerne fikk oppleve en helt unik fotballkamp i Norge søndag kveld på et utsolgt Brann stadion.

- Det er lite som kan toppe dette i Fotball-Norge. Med den sesongen vi har hatt, er det spesielt deilig å kunne ta tre poeng i en kamp som betyr så mye, og i en by som er så fotballgal som Bergen, sier Grønner til Nettavisen. 

Midstopperen sendte Brann stadion til himmels da han sendte laget opp i ledelsen like før pause. Selv husker han knapt hva som skjedde.

- Jeg fikk "blackout", jeg husker ikke hva som skjedde i en periode. Det var så mye følelser på en gang. Det var deilig å kunne gi noe tilbake når 17 500 tilskuere tok turen, forteller Grønner.

Nå er Grønner klar for å ta tre poeng borte mot Haugesund i siste serierunde.

- Jeg vil ikke være med på et Brann-lag som rykker ned. Brann har ikke vært nede på veldig mange år, så jeg vil ikke være med i den generasjonen med spillere som rykker ned, sier midtstopperen, som ble kåret til banens beste søndag kveld. 

Lettet Norling
Brann-trener Rikard Norling sier han kunne se på spillerne at laget kjempet for livet i Tippeligaen mot Sogndal.

- Det merkes at dette er en kamp som betyr mye. Vi risikerer ikke så mye, og det påvirker spillet. Så får vi det første målet på dødball, og så det andre like etter pause, noe som var veldig viktig for oss, sier Norling til Nettavisen.

Ulrik Flo reduserte like etter at Brann doblet ledelsen, men svensken hadde likevel en god følelse.

- Jeg hadde faktisk en god følelse. Jeg tenkte tilbake på kampen mot Rosenborg da vi klarte å gå opp til 3-1, sier svensken.

Brann vil nå med seier mot Haugesund i siste serierunde være sikret kvalikplass. Dermed lever fortsatt håpet for Brann om å få spille i Tippeligaen også neste sesong.

Sogndal er nå avhengig av at Brann taper poeng i Haugesund, samtidig som de vinner mot Stabæk i siste kamp for å ha en mulighet til å overleve i Tippeligaen. 

SKUFFET: Jonas Olsson var skuffet etter tapet mot Brann, men har fortsatt stor tro på at Sogndal skal klare kvalikplass.

- Horrible situasjoner
Det tror imidlertid Sogndal-trener Jonas Olsson vil skje. 

- Jeg tror vi vinner og at Brann taper. Jeg tror Haugesund blir for sterke for Brann. Jeg tror det blir vanskelig for Brann. Vi har fortsatt muligheten til å spille Tippeligaen neste år, så vi må fortsette å jobbe, sier Olsson til pressen etter kampen.

Olsson viste er voldsomt engasjement fra sidelinjen mot Brann, og det var liten tvil om at treneren var lite fornøyd med dommeren. Men svensken vil ikke skylde på kamplederen for at Sogndal tapte søndag.

- Det var noen horrible situasjoner. Det skulle vært frispark på corneren Brann får mål på, men det er vi ferdige med nå. Der og da var jeg forbannet, men det er glemt nå, sier Olsson til Nettavisen.

Nesten for Sogndal
Det skulle ta over 15 minutter før de over 17 000 fremmøtte på Brann stadion fikk se kampens første store sjanse søndag kveld. For etter et åpningskvarter med et par småfarligheter fra begge lag, var det Sogndal som holdt på å gå opp i ledelsen etter 18 minutter.

Ulrik Flo fikk muligheter fra cirka fem meter, etter et innlegg fra kanten, men en god Piotr Leciejewski reddet Sogndal-spillerens avslutning. 

Brann ville mye, men som så mange ganger denne sesongen, slet hjemmelaget med å komme til de store mulighetene. 

Det skulle faktisk ta over 30 minutter før Kristoffer Barmen fikk en god mulighet for Brann da han headet mot mål etter en corner i det 32. minutt, men avslutningen gikk rett på Sogndal-keeper Kenneth Udjus.

Fem minutter senere skulle igjen Udjus stå i veien for Brann da han reddet mesterlig etter nok en Brann-corner. Markus Jonsson avsluttet med hodet, men Sogndal-keeperen reagerte raskt og slo ballen i tverrliggeren og ut.

Grønner-kanon
Brann fortsatte å presse gjestene mot slutten av omgangen, og da hjemmelaget fikk nok et hjørnespark like før pause, klarte ikke gjestene å stå i mot. 

Fredrik Haugen slo corneren som til slutt endte opp hos midtstopper Jonas Grønner. Bergenseren vartet opp med en strålende avslutning og sendte Brann stadion til himmels da han banket inn 1-0, noe som også var stillingen til pause. 

11 sekunder
Folk hadde knapt satt seg etter pausen før hjemmefansen kunne slippe jubelen løs igjen.

Azar Karadas brukte kun 11 sekunder på doble Branns ledelse etter at Birkir Sævarsson fant Brann-spissen foran mål. Den tidligere Sogndal-spilleren var iskald og plasserte ballen til side for Udjus. 

SCORET: Azar Karadas satte inn 2-0 for Brann etter kun 11 sekunder av andre omgang.


Dermed så det svært vanskelig ut for Sogndal.

Men gjesten ga på ingen måte opp i Bergen, og ti minutter senere reduserte gjestene. Scoringen var det Flo som stod for etter at han avsluttet fra noe skrått hold. 

Store Brann-sjanser
Sogndal tok større sjanser fremover på banen utover omgangen, noe som skapte gode overgangsmuligheter for Brann.

Kun en meget god Udjus i Sogndal-målet gjorde at innbytter Jakob Orlov ikke satte inn 3-1 for Brann etter 62 minutter. 

Sekunder senere stod Sogndal-keeperen igjen i veien for Brann da Kasper Skaanes ladet kanonen fra 18 meter, skuddet var hardt, men Udjus reddet nok en gang.

Ti minutter før slutt var det Markus Pedersen sin tur til å få sjansen foran Sogndal-målet. Men Brann-spissens avslutning fra cirka 16 meter gikk over mål.

Sogndal presset på for utligningen i sluttminuttene, men gjestene klarte aldri å score det viktige 2-2-målet.

Dermed stakk Brann av med samtlige tre poeng, og må nå forberede seg på nok et drama i siste serierunde neste helg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere